Μνημόνιο Συνεργασίας ανάμεσα σε Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας και Σύνδεσμο Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος

Print Friendly, PDF & Email

|download file .jpg 129KB|

Γ. Πατούλης: «Συνεργασία του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας με το  ΣΦΕΕ, για την προώθηση δράσεων στην πρόληψη της υγείας»
 
Τη σημαντική δράση του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ο.Τ.Α στην προαγωγή της υγείας του πληθυσμού, παρουσίασε ο πρόεδρος του Δικτύου και Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης σε μέλη του Συνδέσμου  Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος ( Σ.Φ.Ε.Ε.), στο πλαίσιο εκδήλωσης με θέμα «Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη & Προγράμματα Πρόληψης», που έγινε την Πέμπτη  19 Μαρτίου, στο ξενοδοχείο Divani Caravel.
Στόχος της εκδήλωσης ήταν   ν’ αναπτυχθούν κοινές δράσεις κοινωνικής ευθύνης ανάμεσα στο Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας και τις εταιρείες μέλη του ΣΦΕΕ.
Από τα βασικά θέματα που συζητήθηκαν ήταν  η υπογραφή Μνημόνιου Συνεργασίας ανάμεσα στο Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας και τον  Σ.Φ.Ε.Ε. το οποίο θ’ ανοίξει  νέους δρόμους στη συνεργασία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τον ιδιωτικό τομέα για την ανάπτυξη προγραμμάτων πρόληψης προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.
 
Την εκδήλωση παρακολούθησαν εκπρόσωποι εταιρειών μελών του ΣΦΕΕ  ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος του ΣΦΕΕ κ. Διονύσης Φιλιώτης. 
Ειδικότερα ο κ. Πατούλης στην ομιλία του, τόνισε ότι «υπάρχει η δυνατότητα για ολοκληρωμένες και διαρκέστερες συνεργασίες μεταξύ ΣΦΕΕ και Δ.Δ.Υ. τόσο σε θεσμικό όσο και σε εταιρικό επίπεδο. Σκοπος είναι η κοινή στρατηγική για την εξυπηρέτηση  συγκεκριμένων και μετρήσιμων αποτελεσμάτων σε προγράμματα προσυμπτωματικού ελέγχου και καταγραφής ιατρικών δεδομένων, η γενικότερη προώθηση στο κοινό των κατηγοριών των προϊόντων που σχετίζονται με τη πρόληψη, αλλά και η ανάδειξη μέσα από την ποιότητα και τη διάρκεια των ενεργειών μας, του κοινωνικού ρόλου των φαρμακευτικών επιχειρήσεων στην Ελλάδα», Παράλληλα ο κ. Πατούλης πρότεινε τη δημιουργία κοινής επιτροπής ΣΦΕΕ & ΔΔΥ για την επεξεργασία των αρχών που θα διέπουν τις σχέσεις και τους άξονες της συνεργασίας των δύο αυτών φορέων, με σκοπό την υιοθέτηση μνημονίου συνεργασίας που θα θέσει τους στρατηγικούς στόχους για μια μονιμότερη συνεργασία.


 

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο