Μνημόνιο διαδημοτικής συνεργασίας Αμαρουσίου και Πεύκης για τη διαχείριση 10 διαδημοτικών οδών

Print Friendly, PDF & Email


Γ. Πατούλης: Το Μαρούσι πρωταγωνιστεί και προωθεί με συνέπεια το μοντέλο των διαδημοτικών συνεργασιών.
 (download zip file)
οι Δήμαρχοι Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης και Πεύκης κ. Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, οι αντιπρόσωποι των δύο Δήμων και ο συγκοινωνιολόγος καθηγητής κ. Ευάγγελος Ματσούκης
 

Στην υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας για το έτος 2008 αποφάσισαν να προχωρήσουν οι Δήμοι Αμαρουσίου και Πεύκης, στο πλαίσιο της καλής συνεργασίας των δύο όμορων δήμων, για τη βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών τους, που κατοικούν σε συνορεύουσες περιοχές των δύο πόλεων.
Η απόφαση ελήφθη στη συνάντηση που είχαν πριν λίγες μέρες στο Δημαρχείο Αμαρουσίου ο Δήμαρχος της πόλης κ. Γιώργος Πατούλης και ο Δήμαρχος της Πεύκης κ. Γιάννης Θεοδωρακόπουλος και εγκρίθηκε από τα αντίστοιχα Δημοτικά Συμβούλια των δύο πόλεων (στη χτεσινή συνεδρίαση στο Δήμο Αμαρουσίου και στην προχτεσινή στο Δήμο Πεύκης).

Ειδικότερα, το Μνημόνιο προβλέπει κοινή συνεργασία σε θέματα που αφορούν: • Τη βιώσιμη Διαχείριση Πρασίνου (μάζεμα, περισυλλογή, απόρριψη υπολειμμάτων πρασίνου κλπ.).
 • Την καθαριότητα (συλλογή και διαχείριση ογκωδών αντικειμένων, οδοκαθαρισμοί, απομάκρυνση φερτών αντικειμένων από φρεάτια, καθαρισμοί συνορευουσών πλατειών και πεζοδρομίων κ.α.).
 • Τον εξωραϊσμό Πεζοδρομίων και Κοινοχρήστων Χώρων.
 • Τον προγραμματισμό και την Υλοποίηση Μελετών (ασφαλτοστρώσεων οδών και εξωραϊσμού πεζοδρομίων).

 


Η συνεργασία αφορά τη «διαχείριση» 10 συνολικά δρόμων που βρίσκονται στα σύνορα των δύο δήμων στις περιοχές Αγίου Νικολάου και Νέου Τέρματος και συγκεκριμένα: • Στην περιοχή του Αγίου Νικολάου τους δρόμους: Ιωαννίνων, Κυζιρίδη, Κόντου και Αισώπου.
 • Στην περιοχή Νέο Τέρμα τους δρόμους: Ναυαρίνου, Ναούσης, Τήνου, Δωδεκανήσου, Βύρωνος και Αγρινίου.

Συμφωνήθηκε ότι την χρονική περίοδο από 1ης Μαρτίου έως 31 Ιουλίου 2008 στους πολίτες των δρόμων αυτών οι παρεχόμενες υπηρεσίες θα γίνονται από το Δήμο Αμαρουσίου και από 1ης Αυγούστου έως 31 Δεκεμβρίου 2008 από το Δήμο Πεύκης.


Το εν λόγω Μνημόνιο για την κοινή διαχείριση των διαδημοτικών οδών στα σύνορα των δύο δήμων, αποτελεί τμήμα της ευρύτερης διαδημοτικής συνεργασίας στην οποία συμφώνησαν το καλοκαίρι του 2007, οι Δήμοι Αμαρουσίου και Πεύκης, μετά από σχετική πρωτοβουλία του Δημάρχου Αμαρουσίου κ. Γιώργου Πατούλη.


Και υπηρετεί την στρατηγική επιλογή του Δήμου Αμαρουσίου για την προώθηση πολιτικών διαδημοτικής συνεργασίας, όπως συνέβη με την πρωτοβουλία της δημιουργίας διαδημοτικής συγκοινωνίας στα Βόρεια Προάστια, την φιλοξενία σε κτίριο του Δήμου Αμαρουσίου της έδρας του Διαδημοτικού Δικτύου Δομών Υγείας ΟΤΑ, τη διαδημοτική διεκδίκηση για τη διάνοιξη της Λεωφόρου Κύμης, κλπ.


Στη συνεργασία των Δήμων Αμαρουσίου και Πεύκης περιλαμβάνονται,  εκτός από τη «διαχείριση» των διαδημοτικών οδών και άλλα θέματα κοινού ενδιαφέροντος όπως: • Η αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλήματος της οδού Βύρωνος και λοιπών οδών που συνδέουν τους δύο δήμους.
 • Η διαδημοτική συγκοινωνία.
 • Η διαμόρφωση οικοπέδου ιδιοκτησίας του Δήμου Αμαρουσίου , που βρίσκεται στα όρια του Δήμου Πεύκης, σε αθλητικό χώρο με δικαίωμα χρήσης και από τους κατοίκους της Πεύκης.
 • Η χρήση του γηπέδου της Πεύκης από το Δήμο Αμαρουσίου,
 • Η μεταφορά φοιτητών που κατοικούν στην Πεύκη στην Πανεπιστημιούπολη με λεωφορεία του Δήμου Αμαρουσίου.
 • Η δημιουργία παραρτήματος Σχολής Κεραμικής στο Δήμο Πεύκης.

Για τη συνεργασία αυτή ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης δήλωσε:


«Το Μνημόνιο Συνεργασίας με το Δήμο Πεύκης για τη διαχείριση 10 διαδημοτικών οδών, εντάσσεται στην ευρύτερη διαδημοτική συνεργασία που προωθούμε  με το Δήμο Πεύκης από το περασμένο καλοκαίρι, μετά από δική μας πρωτοβουλία, για τη βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών μας. Μέσα από αυτήν τη συνεργασία υπηρετούμε το στόχο οι δημότες μας ν΄ απολαμβάνουν ποιοτικές υπηρεσίες, κάθε μέρα».

Μετάβαση στο περιεχόμενο