ΜΙΑ ΓΙΟΡΤΗ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ-Συναυλία «100 Κιθάρες με τον Βαγγέλη Μπουντούνη» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Print Friendly, PDF & EmailΣτιγμιότυπο από τη συναυλία της Ορχήστρας Κιθαριστών στο Ωδείου Ηρώδου του Αττικού (φωτο. αρχείου).


 


Διοργάνωση: Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου 


Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012, ώρα 20:30


Μία μουσική πανδαισία θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι φιλόμουσοι στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στη συναυλία «100 Κιθάρες με τον Βαγγέλη Μπουντούνη» και με τη συμμετοχή στο υπερθέαμα αυτό της ορχήστρας του Δημοτικού Ωδείου Αμαρουσίου, στο οποίο είναι Καθηγητής και Έφορος όλων των Τμημάτων Κιθάρας ο κος Μπουντούνης.       


Η συναυλία των Κιθαριστών την οποία διοργανώνει το Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου θα δοθεί την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012 και ώρα 20:30, στην αίθουσα Χρήστου Λαμπράκη (πρώην Φίλων της Μουσικής).


Το μουσικό σχήμα της ορχήστρας των Κιθαριστών, που πριν από επτά χρόνια έδωσε για πρώτη φορά αντίστοιχη συναυλία στο Ωδείου Ηρώδου του Αττικού, ανανεωμένο με τη συμμετοχή των Κιθαριστών του Δημοτικού Ωδείου Αμαρουσίου,     δημιουργεί ένα νέο ήχο, μοναδικό στην ιστορία της μουσικής.
Το κοινό θα απολαύσει όλων των ειδών την μουσική από VIVALDI μέχρι Χατζηδάκη και από ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΙΑΚΗ μέχρι κινηματογραφική μουσική.
Την διασκευή των έργων για κιθάρα επιμελήθηκε προσωπικά ο Βαγγέλης Μπουντούνης, ο οποίος έχει τον συντονισμό και τη διεύθυνση της ορχήστρας.    Βασικοί συντελεστές είναι η Μάρω Ραζή σε σόλο κιθάρα μπροστά από όλη την ορχήστρα, η Βασιλική Καρακώστα με παραδοσιακά ελληνικά τραγούδια, η σοπράνο Ελπινίκη Ζερβού με κλασικά τραγούδια, κυρίως Ισπανικά. Στο βιολί είναι η Λυδία Μπουντούνη, μόνιμος συνεργάτης της Ορχήστρας, και στο βιολετζέλο ο Κωνσταντίνος Μπουντούνης, οι οποίοι συμμετέχουν από την αρχή έως το τέλος του προγράμματος.


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κος Γιώργος Πατούλης  σε δηλώσεις του εξήρε την προσπάθεια των πρωτεργατών και συμμετεχόντων στην μοναδική αυτή συναυλία με κιθάρες και υπογράμμισε:«Σε μία δύσκολη συγκυρία για τη χώρα μας, όπου χιλιάδες συμπολίτες μας και κυρίως νέοι που πλήττονται από την οικονομική κρίση στερούνται δημιουργικής διεξόδου, αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες όπως αυτή, που στέλνουν μηνύματα ελπίδας και αισιοδοξίας πως με πίστη στις δυνάμεις μας, ενωμένοι και με σκληρή προσπάθεια, μπορούμε ως χώρα και ως πολίτες να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες και τα αδιέξοδα και να βαδίσουμε το δρόμο της ανάπτυξης, της ευημερίας και της προόδου».


Από την πλευρά του ο Βαγγέλης Μπουντούνης τόνισε πως η συνδρομή του Δήμου Αμαρουσίου ήταν καθοριστική για την οργάνωση και την πραγματοποίηση της συναυλίας των Κιθαριστών. Χωρίς την αμέριστη συμπαράσταση του Δημάρχου Αμαρουσίου κου Γιώργου Πατούλη, του Αντιδημάρχου Πολιτισμού και Αθλητισμού κου Νικόλαου Πέππα, της Διευθύντριας του Δημοτικού Ωδείου Αμαρουσίου κας Φωτεινής Κοσκόρου- Παλαμίδη, της κας Ελένης Χοζού και πολλών άλλων συνεργατών δεν θα μπορούσε η ιδέα μας να γίνει πραγματικότητα. Σημαντική επίσης ήταν εκ μέρους του Δήμου Αμαρουσίου  η παραχώρηση των κτιριακών  εγκαταστάσεων για την προετοιμασία της συναυλίας με την πολυπληθή ορχήστρα.


Όσον αφορά την απόφαση για τη διοργάνωση της συναυλίας ο κος Μπουντούνης σημείωσε ότι «παρά τη μεγάλη επιτυχία και τη δικαίωση από το τελικό αποτέλεσμα  το 2004 στο Ηρώδειο, λόγω του γεγονότος ότι η προετοιμασία υπήρξε ένας «γολγοθάς» είχα υποσχεθεί στον εαυτό μου να μην την επαναλάβω.
Η απόφαση μου αυτή άλλαξε μπροστά στην τρομερή κρίση που περνά η χώρα μας, προκειμένου να βροντοφωνάξουμε ότι η Ελλάδα μπορεί να ελπίζει γιατί δημιουργεί. Ήθελα να μεταδώσω τόσο σε αυτούς που θα παρακολουθήσουν τη συναυλία, όσο και στους νέους κιθαρίστες που θα γεμίσουν τη σκηνή του Μεγάρου το μήνυμα πως η Ελλάδα ζει, αντιστέκεται και αισιοδοξεί. Αυτοί που θα δουν τη συναυλία δεν θα πιστεύουν στα μάτια τους με αυτό που θα παρουσιασθεί.»       


Τηλ. επικοινωνίας:210-7282333
Website:www.megaron.gr 


 

Μετάβαση στο περιεχόμενο