Με 170 φιάλες αίματος ενισχύθηκε η Δημοτική Τράπεζα Αίματος στην 21η Εθελοντική Αιμοδοσία του Δήμου Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & Email

Μεγάλη ανταπόκριση είχε το κάλεσμα του Δήμου Αμαρουσίου για συμμετοχή  στην 21η Εθελοντική Αιμοδοσία, που διοργάνωσε ο Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης Δήμου Αμαρουσίου (Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α) για την ενίσχυση της Δημοτικής Τράπεζας Αίματος.
Περισσότεροι από 190 εθελοντές αιμοδότες, μεταξύ των οποίων και εργαζόμενοι του Δήμου Αμαρουσίου, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα ζωής και προσφοράς στον συνάνθρωπο.

Μετά τον απαραίτητο ιατρικό έλεγχο και την τήρηση των υγειονομικών κανονισμών για την προστασία των αιμοδοτών από το επιστημονικό προσωπικό του Νοσοκομείου Αμαλία Φλέμινγκ, συγκεντρώθηκαν 170 φιάλες αίματος για την Δημοτική Τράπεζα Αίματος.

Τη διεξαγωγή της 21ης Εθελοντικής Αιμοδοσίας που πραγματοποιήθηκε κατά το διήμερο 9 και 10 Φεβρουαρίου στο Δημαρχείο Αμαρουσίου επέβλεψε η Πρόεδρος του Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α Ελένη Λέκκα Καλαντζάκη, μαζί με την Αντιπρόεδρο του Οργανισμού Κατερίνα Ιωάννου. Επίσης παρευρέθη και η κυρία Κατοίκου, υπεύθυνη καλύψεων του Τμήματος Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου «Αμαλία Φλέμιγκ».

Εκ μέρους του Δημάρχου Αμαρουσίου, Προέδρου του ΙΣΑ και Προέδρου της ΚΕΔΕ κ. Γιώργου Πατούλη, η Πρόεδρος του Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες της προς τους εθελοντές αιμοδότες για την ευαισθησία και την ανιδιοτελή προσφορά τους προς το συνάνθρωπο που έχει ανάγκη από μετάγγιση αίματος, αλλά και προς το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του «Αμαλία Φλέμιγκ» και τους εργαζόμενους στον Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α για την επιτυχή διεξαγωγή της αιμοδοσίας».

Την αιμοληψία και αυτή τη φορά πραγματοποίησε κινητό συνεργείο του Νοσοκομείου Φλέμιγκ.

Κάθε εθελοντής αιμοδότης εφοδιάζεται με την κάρτα εθελοντή αιμοδότη του Υπουργείου Υγείας που του εξασφαλίζει σε περίπτωση ανάγκης μονάδες αίματος για τον ίδιο ή τους συγγενείς του.

Ο Δήμος Αμαρουσίου ευχαριστεί θερμά για την ευγενική χορηγία τους τις επιχειρήσεις: 

  1. OK Anytime Markets
  2. Coca-Cola 3E
  3. Γεύση Παραδοσιακή
  4. Απολλώνιον Bakery
  5. Κα Φιλιππάτου-Παπασυμεών Ελένη

 

Σχετικά αρχείαΜε 170 φιάλες αίματος ενισχύθηκε η Δημοτική Τράπεζα Αίματος στην 21η Εθελοντική Αιμοδοσία του Δήμου Αμαρουσίου


Με 170 φιάλες αίματος ενισχύθηκε η Δημοτική Τράπεζα Αίματος στην 21η Εθελοντική Αιμοδοσία του Δήμου Αμαρουσίου

Μετάβαση στο περιεχόμενο