Με 162 μονάδες αίματος ενισχύθηκε η Τράπεζα Αίματος του Δήμου Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & Email

Μεγάλη η συμμετοχή των εθελοντών παρά το τσουχτερό κρύο στο κάλεσμα του Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη    

Παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες μεγάλη ήταν η προσέλευση των εθελοντών αιμοδοτών, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου Αμαρουσίου για να συμμετάσχουν  στην 18η εθελοντική αιμοδοσία, που διοργάνωσε ο Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης (ΟΚΟΙΠΑΔΑ)  για την ενίσχυση της Τράπεζας Αίματος.

Εκατόν εβδομήντα πέντε (175) ευαισθητοποιημένοι πολίτες και εργαζόμενοι στο Δήμο Αμαρουσίου προσήλθαν στο Δημαρχείο Αμαρουσίου το διήμερο 17 και 18 Φεβρουαρίου 2015, αφιερώνοντας λίγα λεπτά από το χρόνο τους για να προσφέρουν το ύψιστο δώρο ζωής προς τον συνάνθρωπο που έχει ανάγκη από μετάγγιση αίματος. 
 
Μετά τον απαραίτητο ιατρικό έλεγχο και την τήρηση των υγειονομικών κανονισμών για την προστασία των αιμοδοτών συγκεντρώθηκαν εκατόν εξήντα δύο (162) μονάδες αίματος με την υποστήριξη του επιστημονικού προσωπικού του Νοσοκομείου Αμαλία Φλέμινγκ.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κ. Γιώργος Πατούλης  εκφράζει τις εγκάρδιες ευχαριστίες τους προς τους εθελοντές αιμοδότες  γα την ευαισθησία τους,  την ευγενή και ανιδιοτελή προσφορά του ύψιστου αγαθού της ζωής, οι οποίοι αψηφώντας το τσουχτερό κρύο συμμετείχαν στην 18η εθελοντική αιμοδοσία του Δήμου Αμαρουσίου. Επίσης ευχαριστεί το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του «Αμαλία Φλέμιγκ» και τους εργαζόμενους στον ΟΚΟΙΠΑΔΑ για την επιτυχή διεξαγωγή της αιμοδοσίας.

Την  18η Εθελοντική Αιμοδοσία επίβλεψε η Πρόεδρος του ΟΚΟΙΠΑΔΑ κα Ελένη Λέκκα, η οποία παραβρέθηκε στη διαδικασία μαζί με την Αντιπρόεδρο κα Ελένη Βλάχου Σταματάκη  και την Υπεύθυνη της Αιμοδοσίας, Δημοτική Σύμβουλος κα Κατερίνα Ιωάννου.

Ο Δήμος Αμαρουσίου ευχαριστεί θερμά για την ευγενική χορηγία τους σε αλμυρά εδέσματα την «Χαλβαδοποιία Μαραθώνα» και την κα Ελένη Φιλιππάτου, Πρόεδρο του Συλλόγου «Μέριμνας του Γήρατος». 

 

Σχετικά αρχείαΣτιγμιότυπο από την 18η Εθελοντική Αιμοδοσία του Δήμου Αμαρουσίου. (1)


Στιγμιότυπο από την 18η Εθελοντική Αιμοδοσία του Δήμου Αμαρουσίου. (2)


Η Πρόεδρος του ΟΚΟΠΑΔΑ Ε. Λέκκα με την υπεύθυνη Αιμοδοσίας Κ. Ιωάννου και το προσωπικό του Δημοτικού Πολυιατρείου Αμαρουσίου.

Μετάβαση στο περιεχόμενο