Με τη συμμετοχή διακεκριμένων ομιλητών από όλο τον κόσμο άνοιξε τις εργασίες του το 2ο Διεθνές Συνέδριο για τον Τουρισμό Υγείας της Ελλάδας που διοργανώνει η ΚΕΔΕ στην Κω

Print Friendly, PDF & Email

Γ. Πατούλης Πρόεδρος ΚΕΔΕ: Με όχημα τον Τουρισμό Υγείας από το Νησί του Ιπποκράτη συμβάλλουμε στην αναπτυξιακή επανεκκίνηση της χώρας με την Αυτοδιοίκηση σε πρωταγωνιστικό ρόλο 

Τα ισχυρά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας που μπορεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο, στον παγκόσμιο χάρτη του τουρισμού υγείας και ευεξίας, παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο του 2ου Διεθνούς Συνεδρίου, για τον Τουρισμό Υγείας, στην Ελλάδα που πραγματοποιείται με τη συμμετοχή  διακεκριμένων ομιλητών  και εμπειρογνωμόνων διεθνούς κύρους, στην Κω (23-24 Ιουνίου 2018).

Το συνέδριο που έχει θέμα «Τουρισμός Υγείας και Ανάπτυξη», διοργανώνεται από την ΚΕΔΕ, το Δήμο Κω και το Διεθνές Κέντρου Τουρισμού Υγείας, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, του ΙΣΑ, του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και του Παγκόσμιου Ινστιτούτου Ελλήνων Ιατρών. 

Συμμετείχαν διακεκριμένοι επιστήμονες από όλο τον κόσμο, εμπειρογνώμονες, κυβερνητικοί παράγοντες της Ελλάδας και άλλων χωρών, εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης και του επιχειρηματικού και τουριστικού κλάδου της χώρας μας κ.α.

Αναπαράσταση του Όρκου του Ιπποκράτη

Στο πλαίσιο του συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί η ειδική τελετή αναπαράστασης του Όρκου του Ιπποκράτη, στο Ασκληπιείο, στην οποία θα συμμετάσχουν γιατροί από όλο τον κόσμο που έχουν προσκληθεί να παρακολουθήσουν το συνέδριο.

Ετήσιος τζίρος άνω των 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τον Τουρισμό Υγείας

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν  ο Τουρισμός Υγείας, αποτελεί  μια εξαιρετικά κερδοφόρα βιομηχανία, με 30 εκατομμύρια  χρήστες των υπηρεσιών υγείας και ετήσιο τζίρο άνω των 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Μάλιστα η νέα Ευρωπαϊκή οδηγία που διευκολύνει τη διακίνηση διασυνοριακών ασθενών προβλέποντας την ασφαλιστική τους κάλυψη, αποτελεί μια μεγάλη ευκαιρία για τη χώρα μας που πρέπει να αξιοποιήσει. Πρέπει να επισημανθεί ότι η Ελλάδα σήμερα κατέχει μόλις το 3% του ιατρικού τουρισμού παγκοσμίως,- όταν η Τουρκία, η Πολωνία και η Τσεχία κατέχουν το 13% και το Βέλγιο το 8%-, παρά το γεγονός ότι υπερτερεί σε πολλές παραμέτρους.

Γ. Πατούλης: «Σύγχρονη νησίδα Ταξιδιωτικής Υγείας η Ελλάδα»

Τις  εργασίες του συνεδρίου, άνοιξε ο Γιώργος Πατούλης, Πρόεδρος ΙΣΑ, ΚΕΔΕ, ΕΛΙΤΟΥΡ,I.Η.T.C. ,ο οποίος παρουσίασε την εθνική στρατηγική για την ανάπτυξη του τουρισμού υγείας της Ελλάδας.

Ειδικότερα, στην ομιλία του ο κ. Πατούλης υπογράμμισε πως στην Ελλάδα της ύφεσης ο Τουρισμός  υγείας είναι μία χρυσή ευκαιρία διεύρυνσης των αναπτυξιακών προοπτικών της, προσελκύοντας επενδύσεις με στόχο τη δημιουργική επανεκκίνηση της χώρας αλλά και την ενδυνάμωση των τοπικών οικονομιών.  

«Οφείλουμε όλοι να συστρατευθούμε για να υλοποιήσουμε μαζί ένα όραμα. Να γίνει η Ελλάδα ως αρχαία Μέκκα της Ιατρικής, η  σύγχρονη νησίδα Ταξιδιωτικής Υγείας, να ανοίξει και πάλι το παράθυρο Ιατρικής  Γνώσης στον κόσμο και να ενταχθεί στον Παγκόσμιο Χάρτη Τουρισμού Υγείας» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Επικαλούμενος το ισχυρό brand name του πατέρα της Ιατρικής, Ιπποκράτη, επισήμανε ότι αποτελεί ιστορική ευθύνη του επιστημονικού προσωπικού της χώρας σε συνεργασία με την Αυτοδιοίκηση και εκπροσώπους του επιχειρείν να εργαστούν με στόχο να κεφαλαιοποιηθεί η ιστορική μας κληρονομιά αλλά και η σημαντική επιστημονική παρακαταθήκη των προγόνων μας.

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ τόνισε την ανάγκη διαμόρφωσης ενός  εθνικού σχεδίου δράσης για τη συστηματική προώθηση της Ελλάδας στο εξωτερικό ως προορισμού για ιατρικό τουρισμό, κάτι που ήδη έχουν θέσει σε ισχύ ο η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ).

Το σχέδιο περιλαμβάνει διοργάνωση διημερίδων και συνεδρίων σε μεγάλες πόλεις με παρουσία της Ομογένειας, που στόχο έχουν την ενημέρωση αναφορικά με τις προοπτικές του τουρισμού υγείας και επαφές με σημαντικούς παράγοντες του επιχειρηματικού και πολιτικού κόσμου με σκοπό την προσέλκυση επενδυτών.

Ωστόσο επισήμανε ότι η κυβέρνηση οφείλει να στηρίξει την ανάπτυξη του τομέα του Τουρισμού Υγείας καθώς αγκυλώσεις όπως οι καθυστερήσεις στην αναγνώριση-πιστοποίηση των ιαματικών πηγών, η ανεπάρκεια νομοθεσίας και η έλλειψη εξειδικευμένης στρατηγικής μάρκετινγκ και προβολής άφησαν, όπως ανέφερε,  σημαντικές ευκαιρίες να χαθούν τα χρόνια που πέρασαν.

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτηση του αναφέρθηκε στη σημασία συμπράξεων για απτά αποτελέσματα στην εθνική προσπάθεια που διεξάγεται και εστίασε στα οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες επισημαίνοντας την αύξηση της επισκεψιμότητας στις περιοχές που αναπτύσσεται ο Τουρισμός Υγείας αλλά και τη διεύρυνση των δραστηριοτήτων των επιστημονικών και επιχειρηματικών φορέων με οικονομικά αποτελέσματα για όλους.

«Ας είναι λοιπόν το νησί του Ιπποκράτη που μας φιλοξενεί σήμερα, η αφετηρία για τη μεγιστοποίηση των συνεργασιών και το εφαλτήριο για ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες» τόνισε κλείνοντας.

Χαιρετισμό απηύθυναν οι κ.κ. Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου, κκ Ναθαναήλ, ο Γιώργος Τζιάλλας, Γενικός Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, ο Δημήτρης Κρεμαστινός, Αντιπρόεδρος Βουλής, Βουλευτής Δωδεκανήσου Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ο Γιώργος Κυρίτσης, Δήμαρχος Κω, ο Φώτης Χατζηδιάκος, Πρόεδρος ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου και Δήμαρχος Ρόδου,  ο Γ. Χατζημάρκος Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου, ο Αριστοτέλης Παυλίδης, Πρόεδρος Ιπποκράτειου Ιδρύματος, ο Δημήτρης Γάκης βουλευτής Δωδεκανήσου ΣΥΡΙΖΑ, ο Εμμανουήλ Κόνσολας, Τομεάρχης Τουρισμού ΝΔ, η Κωνσταντίνα Σβύνου, Πρόεδρος Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων -Ξενοδοχειακου Επιμελητηρίου Ελλάδος, η Μαρία Φρατζάκη, Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Κω Ηλίας Τσέρκης, Εκπρόσωπος Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου, ο Νίκος Διακογεωργίου, Πρόεδρος Οδοντιατρικού Συλλόγου Δωδεκάνησο JörgB. Engel, Επικεφαλής του Τμήματος Μαιευτικής και Γυναικολογίας, Nordwest Clinic, Γερμανία. Ο SorinaPintea, Υπουργός Υγείας, Ρουμανία.

Στη συνέχεια ενδιαφέρουσες ομιλίες πραγματοποίησαν οι κ.κ.Πέτρος Μαμαλάκης, Γενικός Γραμματέας ΕΛΙΤΟΥΡ, Γενικός Γραμματέας IHTC, ο Αντώνης Καμπουράκης, Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου, Αγγελική Κατσάπη, Διεθνής Επιθεωρήτρια Πιστοποιήσεων Υπηρεσιών Υγείας -Διευθύνουσα Σύμβουλος Swiss Approval Technische Bewertung, Γρηγόρης Σαμπάνης, Οικονομολόγος, Μέλος ΔΣ ΕΟΠΥΥ, ο Γιώργος Κακουλίδης, Board Advisor Open Health Alliance,ο Κωνσταντίνος Πάντος, IVFSpecialist, Αντιπρόεδρος IHTC, Αντιπρόεδρος GGDI, ο Ιωάννης Χλωρογιάννης MD, PhD Καρδιοχειρουργός, ο Θοδωρής Χατζής Αιματολόγος, ο Νικόλαος Σ. Κουβελάς, Επίκουρος Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών, Πρόεδρος Athens Dental Tourism Cluster, Χριστόφορος Τζερμιάς, MD, FASLMS, Δερματολόγος, Επιστημονικός Διευθυντής του Ιατρικού Οργανισμού «IQ Dermatology & Cosmetic Surgery»ο Κωνσταντίνος Κουσκούκης, Καθηγητής Δερματολογίας – Νομικός, Πρόεδρος Ελληνικής Ακαδημίας Ιαματικής Ιατρικής, ο Ιωάννης Δατσέρης, MD, PhD, FEBO, Χειρουργός Οφθαλμίατρος, Ιατρικός Διευθυντής ΟΜΜΑ ο Αλέξανδρος Πρίνος, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος Ομίλου Medi Πρίνου, ο Ιωάννης Λύρας, Διευθυντής Τμήματος Πλαστικής Χειρουργικής Νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν», η Κατερίνα Δούμα – Μιχελάκη, Ειδική Ορθοδοντικός παιδιών & ενηλίκων  Παν/μίου Louisville, USA, Διδάκτωρ Παν/μίου Αθηνών, f Ass Clin Professor EUC, UAE, γεν γραμ ΕΕΟΝ, η Αλεξάνδρα Μαστρογιαννάκη – Μαρίνη, Ιατρός Μικροβιολόγος – Βιοπαθολόγος, Υπεύθυνη Εργαστηρίου Βιοπαθολογίας “ANALYSIS”, Κυπαρισσία Μεσσηνίας, ο Γεώργιος Κοπάδης, Ιατρός – Αγγειοχειρούργος, Διευθυντής Γενικού Κρατικού Αθηνών.

 

Σχετικά αρχείαΣτιγμιότυπο 1 από το 2ο Διεθνές Συνέδριο για τον Τουρισμό Υγείας της Ελλάδας στην Κω


Στιγμιότυπο 2 από το 2ο Διεθνές Συνέδριο για τον Τουρισμό Υγείας της Ελλάδας στην Κω


Στιγμιότυπο 3 από το 2ο Διεθνές Συνέδριο για τον Τουρισμό Υγείας της Ελλάδας στην Κω


Στιγμιότυπο 4 από το 2ο Διεθνές Συνέδριο για τον Τουρισμό Υγείας της Ελλάδας στην Κω


Στιγμιότυπο 5 από το 2ο Διεθνές Συνέδριο για τον Τουρισμό Υγείας της Ελλάδας στην Κω


Στιγμιότυπο 6 από το 2ο Διεθνές Συνέδριο για τον Τουρισμό Υγείας της Ελλάδας στην Κω

Μετάβαση στο περιεχόμενο