Με την παιδική εκπαιδευτική παράσταση «Ο Ορέστης και ο Σκύλος» άνοιξε ο θεατρικός κύκλος των εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Φεστιβάλ Δήμου Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & Email

Με απολαυστικές εικόνες και χαμόγελο αποχώρησαν από το χώρο του Αμαλιείου μικροί και μεγάλοι θεατές της παράστασης «Ο Ορέστης ο Σκύλος».


Με την παράσταση παιδευτικού χαρακτήρα για παιδιά «Ο Ορέστης και ο Σκύλος» που παρουσίασε στο Αμαλίειο Θέατρο ο «Θίασος ’81», θίασος με παράδοση στο θέατρο για παιδιά, άνοιξε ο κύκλος των θεατρικών παραστάσεων του Καλοκαιρινού Πολιτιστικού Φεστιβάλ Δήμου Αμαρουσίου που άνοιξε αυλαία στις 25 Ιουνίου 2013 και αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 29 Σεπτεμβρίου 2013 παρουσιάζοντας μία ποικιλία θεατρικών και μουσικών εκδηλώσεων.


Στη διαδραστική παράσταση «Ο Ορέστης και ο Σκύλος» που ενθουσίασε όσους την παρακολούθησαν, έργο της Νανάς Νικολάου, σε σκηνοθεσία της Πελαγίας Αγγελίδου, συμμετείχαν τέσσερις εξαιρετικοί εκπρόσωποι της νέας γενιάς ηθοποιών και συγκεκριμένα ο Ορέστης Τρίκας, ο Πέτρος Μπουσουλόπουλος, η Μυριέλλα Κουρέντη, και ο Θοδωρής Αντωνιάδης.


Γνωστοί και αγαπητοί στο κοινό, οι τέσσερις πρωταγωνιστές έγιναν μια παρέα με το κοινό παρασύροντας μικρούς και μεγαλύτερους σε ηλικία θεατές σε ένα θεατρικό, σύγχρονο διαδραστικό θέαμα – ακρόαμα.


Τα παιδιά αφού ακολούθησαν τον παππού του μικρού Ορέστη στη βόλτα-έκπληξη μέχρι το κέντρο της πόλης, παίζοντας το κυνήγι του θησαυρού, έλυσαν ένα – ένα τα αινίγματα του παππού, μαθαίνοντας χρήσιμα πράγματα για το περιβάλλον, την ανακύκλωση, την οικονομική κρίση, το μαγικό κόσμο του βιβλίου και των παραμυθιών, την ανάγκη να φροντίζουν και να αγαπούν τα ζώα κ.α.


Οι μικροί θεατές αποχώρησαν έχοντας φτάσει στο θησαυρό τους… αλλά και γεμάτοι εφόδια και ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.

Μετάβαση στο περιεχόμενο