Με ταινίες του Φεστιβάλ Camera Zizanio και τσέχικα κινούμενα σχέδια συνεχίζονται τον Απρίλιο οι προβολές για νέους και παιδιά στο πλαίσιο των Κυριακάτικων κινηματογραφικών πρωινών του Δήμου Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & Email
 


Με τις βραβευμένες ταινίες της Camera Zizanio 2013 την Κυριακή 6 Απριλίου μπαίνει ο Απρίλιος για τα Κυριακάτικα Κινηματογραφικά Πρωινά του Δήμου Αμαρουσίου, ενώ οι ανοιξιάτικες κινηματογραφικές περιπλανήσεις λίγο πριν την αυλαία συνεχίζονται την Κυριακή 13 Απριλίου με την προβολή τσέχικων κινουμένων σχεδίων.


Οι ταινίες του Φεστιβάλ Camera Zizanio με δημιουργούς παιδιά και νέους από την Ελλάδα και άλλες ευρωπαϊκές χώρες που έχουν πραγματοποιηθεί είτε στο πλαίσιο σχολικών δραστηριοτήτων είτε είναι αποτέλεσμα ατομικών πρωτοβουλιών, αφορούν σε έργα που βραβεύτηκαν στο ελληνικό τμήμα της 13ης Ευρωπαϊκής Συνάντησης Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας, πιο γνωστής ως Camera Zizanio.


H Camera Zizanio ξεκίνησε το 2001 ως μια πρωτοβουλία του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας γα Παιδιά και Νέους και σήμερα είναι το μεγαλύτερο Φεστιβάλ του είδους του στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Έκτοτε διεξάγεται κάθε χρόνο την πρώτη βδομάδα του Δεκεμβρίου στον Πύργο Ηλείας παράλληλα με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας. Πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού, της Περιφέρειας Δυτικής Πελοποννήσου και του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου.


Τα Κυριακάτικα Κινηματογραφικά Πρωινά του Δήμου συνεχίζονται την Κυριακή 13 Απριλίου με Τσέχικα Κινούμενα Σχέδια από την πλούσια παράδοση της συγκεκριμένης χώρας σε αυτό το κινηματογραφικό είδος.


Οι προβολές όλων των νεανικών κινηματογραφικών ταινιών θα πραγματοποιηθούν στο Κέντρο Ελληνικής Κεραμικής (ΤΟΛ), Κηφισίας 207, Μαρούσι, με ώρα έναρξης τις 12 μ.μ.


Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε το πρόγραμμα προβολών.


Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.


 

Μετάβαση στο περιεχόμενο