Με τάξη και οργάνωση πραγματοποιήθηκε η διάθεση των εγχώριων αγροτικών προϊόντων στους καταναλωτές από το Δήμο Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, με τους εμπόρους ελαιολάδου από την Πετρίνα Λακωνίας


Εκατόν είκοσι τόνοι πατάτας Νευροκοπίου διέθεσαν οι παραγωγοί.


Υπομονετικά περίμενε ο κόσμος στη σειρά για την παραλαβή του ελαιόλαδου.Μέλι Κρήτης αλλά και Χαλκιδικής διέθεσε ο Δήμος Αμαρουσίου


Περισσότερες από 3.500 παραγγελίες αγροτικών προϊόντων εξυπηρέτησε ο Δήμος Αμαρουσίου κατά τη διαδικασία διανομής των εγχώριων αγροτικών προϊόντων που διοργάνωσε την Κυριακή 18 Μαρτίου. Η διανομή των τριών αγροτικών προϊόντων -πατάτας, ελαιόλαδου και μελιού- με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη στο κίνημα της πατάτας, πραγματοποιήθηκε με υποδειγματικό τρόπο μέσα σε λίγες μόλις ώρες, παρά το μεγάλο αριθμό των αιτήσεων που εξυπηρετήθηκαν.


Συγκεκριμένα, οι καταναλωτές από τις 9 το πρωί που ξεκίνησε η διάθεση των προϊόντων μέχρι και τις 2:30 μ.μ. προσέρχονταν στο χώρο στάθμευσης πίσω από το Ο.Α.Κ.Α επί της οδού Αμαρυσίας Αρτέμιδος με τον αριθμό της παραγγελίας τους, και με τη βοήθεια της γραμματείας και των δημοτικών αστυνόμων που ρύθμιζαν την κυκλοφορία κατευθύνονταν με το όχημά τους στους παραγωγούς για την παραλαβή των προϊόντων τους.


Συνολικά σε τιμή κόστους, απευθείας από τους παραγωγούς, αγοράστηκαν 120 τόνοι πατάτες Νευροκοπίου, 20 τόνοι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο από το Συνεταιρισμό Πετρίνας Λακωνίας, πέντε τόνοι θυμαρίσιο μέλι από μικρούς παραγωγούς από το Ηρακλείου Κρήτης, και τρεις τόνοι ανθόμελο και πευκόμελο από το Συνεταιρισμό «ΣΙΘΩΝ» Χαλκιδικής.


Με την ευκαιρία της παρουσίας του στην παραλαβή των προϊόντων ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την εξέλιξη της διαδικασίας προαναγγέλλοντας ότι ο Δήμος Αμαρουσίου θα συνεχίσει με τη διάθεση αμνοεριφίων, αυτή τη φορά βάσει εισοδηματικών κριτηρίων, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους όσοι εργάστηκαν για την πραγματοποίηση της δράσης.


Εκτός από Ι.Χ., για τη μετάβασή τους στο σημείο, οι συμμετέχοντες πολίτες χρησιμοποίησαν και τα λεωφορεία της δημοτικής συγκοινωνίας Αμαρουσίου που εκτέλεσαν δρομολόγια κατά τις ώρες διανομής από τον Η.Σ.Α.Π Αμαρουσίου προς το σημείο της παραλαβής.


Την ευθύνη για τη διοργάνωση της δράσης ανέλαβαν οι εργαζόμενοι του Δήμου Αμαρουσίου Παντελής Τσιτσιμπάσης, και Μαρία Καπασσά, ενώ στην επιτυχία της δράσης συνέλαβαν σημαντικά τα εξωτερικά συνεργεία, η Δημοτική Αστυνομία, η ΕΛ.ΑΣ καθώς και εθελοντές του Δήμου Αμαρουσίου.


Παρόντες στην προσπάθεια ήταν, επίσης, οι Αντιδήμαρχοι Αμαρουσίου Βασίλης Κόκκαλης, και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Νικόλας Αλεπούς, καθώς και ο δημοτικός σύμβουλος Αμαρουσίου Θανάσης Βλαχοπιώτης.

Μετάβαση στο περιεχόμενο