Με σημαντική συμμετοχή εθελοντών πραγματοποιήθηκαν η 1η αναδάσωση του Σ.Π.Α.Π στο Πεντελικό για το 2014 και η κοπή της βασιλόπιτας του Συνδέσμου

Print Friendly, PDF & EmailΟ Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π Γ. Πατούλης, εγκαινιάζοντας τη φυτευτική περίοδο για το 2014.
Εθελοντές επί τω έργω.


Ο Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π Γ. Πατούλης, ανάμεσα στα μέλη της Ομάδας Πολιτικής Προστασίας Βριλησσίων.


Ο Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π Γ. Πατούλης, με μέλη του Συλλόγου Ραδιοερασιτεχνών και της Ε.Ο.Μ.Α.Κ ενώ δίνουν ζωή σε ένα νέο δέντρο στο Πεντελικό.


 Ο Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π Γ. Πατούλης, ανάμεσα σε εθελοντές στις πλαγιές του Πεντελικού.


Ο Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π Γ. Πατούλης, με τον Αντιπρόεδρο του Συνδέσμου Κ. Ιωαννίδη, και τη Διευθύντρια Επικοινωνίας του ΣΚΑΪ Δ. Γιαννικάκη, ενώ κόβουν τη βασιλόπιτα του Σ.Π.Α.Π.


 


 


Στη φύτευση χιλιάδων νέων δενδρυλλίων στη θέση Καραούλι του Πεντελικού προχώρησαν οι εθελοντές που συμμετείχαν στην 1η αναδάσωση του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π) για το 2014 ενισχύοντας την προσπάθεια για την αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος στο Πεντελικό όρος που υλοποιεί από κοινού με τον Δήμο Αμαρουσίου, τη Διεύθυνση Αναδασώσεων της Περιφέρειας Αττικής, το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος και τον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ. Η 1η αναδάσωση του Σ.Π.Α.Π για το 2014 είχε ατμόσφαιρα γιορτής καθώς ο Πρόεδρος του Συνδέσμου και Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του Σ.Π.Α.Π στέλνοντας ευχές για μία χρονιά που θα φέρει ακόμη περισσότερους φίλους του δάσους κοντά στον Σ.Π.Α.Π και θα κρατήσει τον κίνδυνο μακριά από το αττικό φυσικό περιβάλλον.


Οικογένειες, σύλλογοι, μεμονωμένοι εθελοντές κάθε ηλικίας αλλά και φίλοι του περιβάλλοντος από τους Δήμους της βορειοανατολικής Αττικής αλλά και άλλους Δήμους του λεκανοπεδίου, ένωσαν τις δυνάμεις τους και έκαναν ένα ακόμη βήμα στην προσπάθεια για να πρασινίσουν και πάλι οι πλαγιές του Πεντελικού.


Με την ευκαιρία της συμμετοχής του στην 1η δεντροφύτευση του Σ.Π.Α.Π στο Πεντελικό για το 2014, ο Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π και Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, δήλωσε: «Καλωσορίζουμε το νέο έτος με την 1η αναδάσωση μας στο Πεντελικό. Το 2013 κάναμε ένα ακόμα σημαντικό βήμα στην προσπάθειά μας για να δώσουμε και πάλι ζωή στο Πεντελικό όρος. Με την ίδια διάθεση όλοι μαζί επιστρέφουμε στο βουνό για να συνεχίσουμε και τη νέα χρονιά το έργο μας με στόχο να παραδώσουμε στα παιδιά μας ένα πράσινο βουνό».


Για την πραγματοποίηση της δεντροφύτευσης συνεργάστηκαν τα Εξωτερικά Συνεργεία, τα Γραφεία Σ.Π.Α.Π, Περιβάλλοντος και Εθελοντισμού του Δήμου Αμαρουσίου, η Δημοτική Συγκοινωνία Αμαρουσίου που φρόντισε για την ασφαλή και άνετη μετακίνηση των εθελοντών από και προς το σημείο της δεντροφύτευσης, όπως επίσης, το ασθενοφόρο του Δήμου που ήταν στη διάθεση των εθελοντών για κάθε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.


Στο σημείο της δεντροφύτευσης βρέθηκαν, επίσης, ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ του Σ.Π.Α.Π και Δήμαρχος Βριλησσίων Κωνσταντίνος Ιωαννίδης, ο Αντιδήμαρχος Πεντέλης Ιωάννης Ζώης, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Αμαρουσίου Βασίλης Κόκκαλης, ο δημοτικός σύμβουλος Αμαρουσίου και μέλος του Δ.Σ του Σ.Π.Α.Π Στέφανος Τσιπουράκης, ο Δασάρχης Πεντέλης Αθανάσιος Ρέππας, ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βριλησσίων Αναστάσιος Βιρβίλης, ο υπεύθυνος του Κέντρου Επιχειρήσεων του Σ.Π.Α.Π Νίκος Σταθόπουλος, το προσωπικό του Κέντρου, εργαζόμενοι από την Πολιτική Προστασία του Δήμου Αμαρουσίου, η Διευθύντρια Επικοινωνίας του ΣΚΑΪ Δώρα Γιαννικάκη, καθώς και δημοσιογράφοι του σταθμού.


Από μέρους εθελοντικών ομάδων και συλλόγων, με τη συμμετοχή τους στήριξαν την αναδάσωση ο Σύλλογος Ποντίων Αμαρουσίου «Νίκος Καπετανίδης», η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή Ελλάδας, ο Όμιλος Κοινωνικού Προβληματισμού «Η Συμπολιτεία», ο Σύλλογος Ραδιοερασιτεχνών Ελλάδας, ο Σύλλογος Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας ʼνοιξης, η Εθελοντική Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών (Ε.ΟΜ.Α.Κ), Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Κρίσεων (Ε.Δ.Ο.Κ), η Ομάδα Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Εκάλης (Ο.Ε.Δ.Ε), η περιβαλλοντική ομάδα του 57ου Λυκείου Αθήνας.


Ο Σ.Π.Α.Π απευθύνει ιδιαίτερες ευχαριστίες στους χορηγούς της αναδάσωσης: στην Παραδοσιακή Χαλβαδοποιία Μαραθώνος, στο Αρτοποιείο Χατζηγαβριήλ, στην εταιρία Lipton, στην εταιρία Nestle, και στην εταιρία Βίκος.


 


 


 

Μετάβαση στο περιεχόμενο