Με σημαντική παρουσία εθελοντών, κόντρα στις αντίξοες καιρικές συνθήκες, πραγματοποίησε ο Σ.Π.Α.Π την 1η αναδάσωση στο Πεντελικό για το 2013 και έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

Print Friendly, PDF & EmailΟ Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π Γ. Πατούλης, συμμετέχοντας δίνει το σύνθημα της εκκίνησης για το 2013 στην 1η αναδάσωση του Συνδέσμου.Παρά το κρύο πολύς ήταν ο κόσμος που ανέβηκε στο βουνό για να συμμετάσχει στην 1η αναδάσωση του Σ.Π.Α.Π για το 2013.Ο Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π Γ. Πατούλης, ανάμεσα σε εθελοντές που συμμετείχαν στην αναδάσωση. Μαζί τους ο Αντιδήμαρχος Αμαρουσίου Ν. Αλεπούς, και το μέλος του Δ.Σ του Σ.Π.Α.Π και δημοτικός σύμβουλος Αμαρουσίου Στέφανος Τσιπουράκης.Ομάδα από Διμοιρία του Λόχου Πεζικού από τον Αυλώνα έδωσε το «παρών» στη δεντροφύτευση του Σ.Π.Α.Π.Ο Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π Γ. Πατούλης, με τον Αντιπρόεδρο του Συνδέσμου Κ. Ιωαννίδη, το Γενικό Διευθυντή του ραδιοτηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ Γ. Σπανολιό, τη διευθύντρια χορηγιών του ΣΚΑΪ κ. Γιαννικάκη, και το μέλος του Δ.Σ του Σ.Π.Α.Π από το Δήμο Ραφήνας Π. Σπανόπουλο, κατά την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.


 


Αψηφώντας τον άστατο και παγερό καιρό, σημαντικός αριθμός εθελοντών ανέβηκε το πρωί της Κυριακής στο βουνό προκειμένου να δεντροφυτέψει στις πλαγιές του βουνού στη θέση Καρακαντά το Πεντελικό. Η πρώτη αναδάσωση του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π) στο Πεντελικό για το 2013 σφραγίστηκε με την κοπή σε υπαίθριο χώρο της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συνδέσμου για το νέο έτος.


Η φύτευση χιλιάδων νέων δενδρυλλίων από τους εθελοντές του Σ.Π.Α.Π πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Αναδασώσεων της Περιφέρειας Αττικής και το ραδιοτηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, παρόντος του Προέδρου του Σ.Π.Α.Π και Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, μελών του Δ.Σ του Συνδέσμου και εκπροσώπων του σταθμού.


Οικογένειες, σύλλογοι, μεμονωμένοι εθελοντές κάθε ηλικίας αλλά και φίλοι του περιβάλλοντος από τους Δήμους της βορειοανατολικής Αττικής αλλά και άλλους Δήμους του λεκανοπεδίου, ένωσαν τις δυνάμεις τους και έκαναν ένα ακόμη βήμα στην προσπάθεια για να πρασινίσουν και πάλι οι πλαγιές του Πεντελικού.


Με την ευκαιρία της συμμετοχής του στην 1η δεντροφύτευση του Σ.Π.Α.Π στο Πεντελικό για το 2013, ο Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π και Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, δήλωσε: «Καλωσορίζουμε το νέο έτος με την ίδια πράσινη στόχευση. Έχοντας ως Διοίκηση στο πλευρό μας ένα δυναμικό έμψυχο δυναμικό, εθελοντές, συνεργάτες, χορηγοί, έμπρακτα δείχνουν το ενδιαφέρον τους για το περιβάλλον, και σταθερά, ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών, στηρίζουν με τη συμμετοχή τους τις πρωτοβουλίες και τους στόχους του Συνδέσμου. Με την ίδια διάθεση όλοι μαζί θα συνεχίσουμε και τη νέα χρονιά το έργο μας να δώσουμε ζωή στο Πεντελικό όρος».


Ξεχωριστή θαλπωρή στους εθελοντές που συμμετείχαν στη δράση προσέφεραν οι χορηγοί της εκδήλωσης με τα ποικίλα αλμυρά και γλυκά κεράσματα, τα παραδοσιακά εδέσματα, το ζεστό τσάι και καφέ.


Ο Σ.Π.Α.Π απευθύνει ιδιαίτερες ευχαριστίες στους χορηγούς της δράσης και συγκεκριμένα: στην εταιρία Nestle για την προσφορά καφέ NESCAFE Green Blend, και κιβωτίων με μπάρες δημητριακών Fitness, στην εταιρία LIPTON για την προσφορά σε τσάι, στην εταιρία ΚΟΡΠΗ για τις φιάλες νερού που προσέφερε στους συμμετέχοντες, στην Παραδοσιακή Χαλβαδοποιία Μαραθώνος για την προσφορά του χαλβά και της βασιλόπιτας, στο Αρτοποιείο Χατζηγαβριήλ για την προσφορά άρτου, στην εταιρία Chiquita για την προσφορά κιβωτίων με μπανάνες, στη Μπισκοτοποιΐα ΤΡΙΑΛΑΜΔΑ για την προσφορά βουτημάτων και μπισκότων, στο Γραφείο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης για την προσφορά φασολάδας, στα εξωτερικά συνεργεία του Δήμου Αμαρουσίου για τα σουβλάκια στα κάρβουνα που προσέφερε στους εθελοντές. Επίσης, ιδιαίτερα ευχαριστεί ο Σ.Π.Α.Π τις εταιρίες ΔΑΣΟΣ, Βρούτση Α.Ε και Κηποδιαμόρφωση Πατέλης, για τη ευγενική προσφορά τους στη διάνοιξη λάκκων στο σημείο της δεντροφύτευσης για την τοποθέτηση των δενδρυλλίων.


Για την πραγματοποίηση της δεντροφύτευσης συνεργάστηκαν τα Εξωτερικά Συνεργεία, τα Γραφεία Περιβάλλοντος και Εθελοντισμού του Δήμου Αμαρουσίου αλλά και η Δημοτική Συγκοινωνία Αμαρουσίου που φρόντισε για την ασφαλή και άνετη μετακίνηση των εθελοντών από και προς το σημείο της δεντροφύτευσης, όπως επίσης, το ασθενοφόρο του Δήμου Αμαρουσίου που ήταν στη διάθεση των εθελοντών για κάθε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.


Στο σημείο της δεντροφύτευσης βρίσκονταν, επίσης, ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ του Σ.Π.Α.Π και Δήμαρχος Βριλησσίων Κωνσταντίνος Ιωαννίδης, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Εξωραϊσμού του Δήμου Αμαρουσίου Βασίλης Κόκκαλης, ο Αντιδήμαρχος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Διαφάνειας Νικόλας Αλεπούς, τα μέλη του Δ.Σ του Σ.Π.Α.Π: από το Δήμο Αμαρουσίου Στέφανος Τσιπουράκης, από το Δήμο Ραφήνας – Πικερμίου Παναγιώτης Σπανόπουλος, από το Δήμο Πεντέλης Σεβαστός Βορέας, από το Δήμο Βριλησσίων Νικόλαος Τζιλιγκάκης, η Γενική Συντονίστρια του Σ.Π.Α.Π Μαρία Καπασσά, ο Συντονιστής του Επιχειρησιακού Κέντρου του Σ.Π.Α.Π Νίκος Σταθόπουλος, ο Υπεύθυνος του Γραφείου Περιβάλλοντος του Δήμου Αμαρουσίου Παντελής Τσιτσιμπάσης, ο Γενικός Διευθυντής του ραδιοτηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ Γ. Σπανολιός, η διευθύντρια χορηγιών του ΣΚΑΪ κ. Γιαννικάκη.


Παρόντες ήταν, επίσης, ο Σύλλογος Ραδιοερασιτεχνών Ελλάδας, Ομάδα από Διμοιρία του Λόχου Πεζικού Αυλώνα, η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Ανθούσας, η Δ’ Κυνηγετική Ομοσπονδία Στερεάς Ελλάδας, καθώς και από άλλοι φορείς και σύλλογοι από την Αττική.


 

Μετάβαση στο περιεχόμενο