Με πρωτοφανή συμμετοχή καταναλωτών διεξήχθη η 1η δράση για το 2013 από το Δήμο Αμαρουσίου για τη διάθεση εγχώριων αγροτικών προϊόντων απευθείας από τους παραγωγούς

Print Friendly, PDF & Email
Mε οργάνωση, τάξη και χωρίς ταλαιπωρία εξυπηρετήθηκαν οι περίπου 4.000 καταναλωτές που συμμετείχαν στη δράση διάθεσης τροφίμων απευθείας από τους παραγωγούς που διοργάνωσε ο Δήμος Αμαρουσίου.


 


Με την προσέλευση περίπου 4.000 καταναλωτών πραγματοποιήθηκε η 1η δράση για το 2013 από το Δήμο Αμαρουσίου για τη διάθεση προϊόντων αρίστης ποιότητας, εγχώριας παραγωγής. Η δράση υλοποιήθηκε σε συνέχεια των προηγούμενων επιτυχημένων ενεργειών που ξεκίνησε με πρωτοβουλία του ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης.


Καθ’ όλη τη διάρκεια της διανομής που διεξήχθη με υποδειγματική οργάνωση στο χώρο στάθμευσης πίσω από το Ο.Α.Κ.Α, διατέθηκε στους καταναλωτές από συνολικά 20 παραγωγούς μεγάλη ποικιλία αγροτικών προϊόντων. Οι ποσότητες που αγοράστηκαν ξεπέρασαν τους 66 τόνους.


Συγκεκριμένα, οι μεγαλύτερες ποσότητες που διατέθηκαν αφορούν σε:


18 τόνους πατάτας
12 τόνους αλεύρι
5,3 τόνους όσπρια
4,5 τόνους ελαιόλαδο
4,5 τόνους κρασί
4,2 τόνους ρύζι
3 τόνους φέτας
3 τόνους μέλι 1 τόνος χαλβά
3 τόνους πορτοκάλια
2,5 τόνους κρεμμύδια – σκόρδα
1,5 τόνους μανταρίνια
1 τόνο λεμόνια
900 κιλά σταφίδας
700 κιλά ζυμαρικά
500 κιλά ελιές
Συνολικά από τις 7:30 το πρωί -με ώρες αιχμής μεταξύ 8 π.μ. και 12:30 μ.μ.- μέχρι τις 4 το απόγευμα, προσήλθαν για να παραλάβουν τα προϊόντα τους περίπου 4.000 καταναλωτές, εκφράζοντας θετικά σχόλια για την πρωτοβουλία, την οργάνωση της δράσης και την εξυπηρέτησή τους.


ʼψογη ήταν η γραμματειακή υποστήριξη, η παρουσία των εξωτερικών συνεργείων του Δήμου Αμαρουσίου, της Δημοτικής Αστυνομίας Αμαρουσίου αλλά και των εθελοντών που στήριξαν με την συμμετοχή τους την υλοποίηση της δράσης. Σημαντική ήταν, επίσης, η συνεργασία του Αστυνομικού Τμήματος Αμαρουσίου καθώς και της ΕΘΕΛ στην επιτυχία της δράσης.


Η Διοίκηση του Δήμου ευχαριστεί θερμά τους καταναλωτές για την υποστήριξή τους, όλους όσοι συνέβαλαν στην υλοποίηση της προσπάθειας, καθώς και το συντονιστή – υπεύθυνο του Γραφείου Κοινωνικής Εταιρικής Ευθύνης του Δήμου Αμαρουσίου Παντελή Τσιτσιμπάση.


Ιδιαίτερες ευχαριστίες απευθύνονται, επίσης, στους παραγωγούς των εγχώριων προϊόντων για τη συμμετοχή τους και την προσφορά σημαντικών ποσοτήτων προϊόντων για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Αμαρουσίου.


Στη δράση παραβρέθηκαν, επίσης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Νικόλας Αλεπούς, Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, Δημήτρης Σμυρνής, και Κώστας Αντωνόπουλος.


 

Μετάβαση στο περιεχόμενο