Με πολυπληθή συμμετοχή ολοκληρώθηκε το 3o δωρεάν σεμινάριο της δράσης “Believe in you” με θέμα: «Αυτοπεποίθηση – Αυτοεκτίμηση» από το περιοδικό Flowmagazine με την υποστήριξη του Δήμου Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & EmailΗ εισηγήτρια Πάμελα Καραβά, αναλύοντας τη σημασία της αυτοεκτίμησης ως προϋπόθεση για την αυτοπεποίθηση.H εισηγήτρια Εύη Ξυραφά, κατά την παρουσίασή της σχετικά την αυτοπεποίθηση.Ζητήματα που σχετίζονται με την απόκτηση αυτοπεποίθησης και αυτοεκτίμησης, πολύτιμα αγαθά για την προσωπική εξέλιξη και ανάπτυξη του ατόμου, ετέθησαν στη διάρκεια του 3ου σεμιναρίου που πραγματοποίησε το περιοδικό Flowmagazine.gr υπό την αιγίδα του Δήμου Αμαρουσίου στο πλαίσιο του κύκλου δωρεάν σεμιναρίων ‘Believe in You’.


Περισσότερα από 250 άτομα, άνδρες και γυναίκες όλων των ηλικιών, παρακολούθησαν τις εισηγήτριες Εύη Ξυραφά, και Πάμελα Καραβά, που μέσα από διάλογο ανέλυσαν τις έννοιες της αυτοπεποίθησης και της αυτοεκτίμησης και απάντησαν στα ερωτήματα τους.


Στόχος του σεμιναρίου ήταν να λειτουργήσει ως αφύπνιση, έμπνευση και κίνητρο για τον κόσμο για να αποκτήσει αυτά τα χαρακτηριστικά και να τα εξελίξει.


Πιο συγκεκριμένα, η εισηγήτρια Εύη Ξυραφά, ανέφερε σχετικά με την αυτοπεποίθηση ότι δεν υπάρχει άνθρωπος χωρίς αυτοπεποίθηση σε τίποτα και ότι η αυτοπεποίθηση έχει πολλές και διαφορετικές διαστάσεις. Εκτός από την ανάλυση των χαρακτηριστικών του ατόμου με αυτοπεποίθηση δόθηκαν και πρακτικές συμβουλές για την τόνωση της αυτοπεποίθησης, αποδεχόμενο το γεγονός ότι η τελειότητα είναι ουτοπία και τα λάθη του καθενός είναι ευκαιρίες για βελτίωση.


Το θέμα της αυτοεκτίμησης ανέλαβε να αναλύσει η εισηγήτρια Πάμελα Καραβά, προτρέποντας τους συμμετέχοντες να αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις της ζωής με ηρεμία, βάσει των αξιών και των ιδανικών τους, ώστε να μην αμφισβητούν τον εαυτό και τις απόψεις τους. «Η ευτυχία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την αυτοεκτίμηση, καθώς όσο πιο ικανοποιημένος είσαι από τον εαυτό σου τόσο πιο ικανοποιημένος είσαι από τη ζωή. Για να καταφέρεις να αποκτήσεις αυτοεκτίμηση, λοιπόν, πρέπει να γνωρίσεις καλά τον εαυτό σου και τις δυνάμεις σου και να εξετάζεις το θετικό παρελθόν, παρόν και μέλλον» ανέφερε μεταξύ άλλων η κ. Καραβά.


Ο κύκλος σεμιναρίων ‘Believe in you’ θα συνεχιστεί με το 4ο σεμινάριο με θέμα: «Διαχείριση ʼγχους και Χρόνου» και θα πραγματοποιηθεί στις 13 Δεκεμβρίου στο χώρο του Δημαρχείου Αμαρουσίου.


Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να δηλώσει συμμετοχή στη φόρμα που θα βρει στη διεύθυνση www.flowmagazine.gr/believe_in_you_4

Μετάβαση στο περιεχόμενο