Με μεγάλη επιτυχία έληξε και το 4ο ακριτικό οδοιπορικό Υγείας στα παραμεθόρια χωριά του Έβρου

Print Friendly, PDF & Email

‘Σας ευχαριστούμε, σας έχουμε ανάγκη’ δήλωσε ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης κκ Δαμασκηνός
‘Θα είμαστε δίπλα σας’, δήλωσε ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κος Γιώργος Πατούλης
‘Τη συμβολή μας, στη διευκόλυνση των αναγκών σας να την θεωρείτε δεδομένη’, δήλωσε ο Γεν Διευθυντής της ΜΚΟ ΑΠΟΣΤΟΛΗ κος Κωστής Δήμτσας


Συνεχίζεται το οδοιπορικό υγείας στην Θράκη, αυτήν την φορά κλιμάκιο του φιλανθρωπικού οργανισμού «Αποστολή» και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών επισκέφθηκαν τα ακριτικά χωριά Κυπρίνο Ορεστιάδας και Μεταξάδες Διδυμοτείχου.


Το παρόν στη βοήθεια που προσέφερε η «Αποστολή» και ο ΙΣΑ σε φαρμακευτικό και υγειονομικό υλικό στους κατοίκους των ακριτικών χωριών έδωσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης, κ. Δαμασκηνός, ο οποίος εξέφρασε για μια ακόμη φορά την ευγνωμοσύνη του για τη στήριξη αυτή και τόνισε την αναγκαιότητα αυτών των ενεργειών που εμψυχώνουν τους κατοίκους που αισθάνονται αποκομμένοι και ξεχασμένοι από το Κέντρο.


Την «Αποστολή» και τον ΙΣΑ υποδέχθηκαν με ιδιαίτερη θέρμη οι Δήμαρχοι Ορεστιάδος, κ. Δημήτριος Μουζάς και Διδυμοτείχου κ. Παρασκευάς Πατσουρίδης.


Ο κύριος Δήμτσας γνωρίζοντας από κοντά τους κατοίκους των Κυπρίνων και των Μεταξάδων, συνομίλησε μαζί τους, διαπίστωσε από κοντά τα προβλήματα που βιώνουν και στις δηλώσεις του ανέφερε: «Η προσπάθειά μας αυτή, η αγκαλιά μας, μεγαλώνει διαρκώς, ενισχύοντας όλο και περισσότερους ανθρώπους που έχουν ανάγκες και ελλείψεις σε φάρμακα. Ο στόχος μας είναι διπλός. Αφενός μεν να υποστηρίξουμε και να συμπληρώσουμε το έργο του Μητροπολίτη Διδυμοτείχου, κ. Δαμασκηνού, το οποίο είναι αξιέπαινο και τεράστιο, αφετέρου απευθυνόμενος στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να στηρίξουμε, όσους έχουν ανάγκη σε τέτοιους δύσκολους καιρούς. Τη συμβολή μας, στη διευκόλυνση των αναγκών σας να την θεωρείτε δεδομένη και αυτό σας το εγγυόμαστε..


Στην υιοθεσία του αγροτικού ιατρείου της Ορεστιάδος προέβη η Αποστολή και ο ΙΣΑ δημιουργώντας ένα συμβολικό άξονα προστασίας, πρόληψης και φροντίδας της υγείας από το νοτιανατολικότερο άκρο της Ευρώπης το Καστελόριζο έως το βορειότερο σημείο του Έβρου.


Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ και Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γεώργιος Πατούλης είχε την ευκαιρία να μιλήσει με τους κατοίκους των περιοχών, ενώ είχαν εκφραστεί νωρίτερα με θερμά λόγια οι Δήμαρχοι Ορεστιάδας και Διδυμοτείχου με θερμά λόγια για το έργο που έχει προσφέρει ως γιατρός και ως άνθρωπος της αυτοδιοίκησης. Ο κος Πατούλης, από την πλευρά του, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η δύναμη αυτή που μπορεί να μας δώσει αυτή η ενότητα θα δώσει και καλά αποτελέσματα. Σας ευχαριστούμε πολύ που μας δώσατε τη δυνατότητα να προσφέρουμε κάτι από την αγάπη σ΄ αυτούς τους κατοίκους που έχουμε γι΄ αυτούς. Η Αποστολή και ο ΙΣΑ θα βρίσκονται κοντά σας και θα καλύπτουμε ανάγκες σε φαρμακευτικό και υγειονομικό υλικό όπου χρειάζεται». Στη διάρκεια των συναντήσεων εξήρε το έργο τόσο του Μητροπολίτη αλλά και των Δημάρχων οι οποίοι με τις ικανότητες τους έχουν προσφέρει πολλά».


Στα αγροτικά ιατρεία του Κυπρίνου και των Μεταξάδων παραδόθηκε επαρκής ποσότητα φαρμάκων και υγειονομικού υλικού, καλύπτοντας ελλείψεις για τη φροντίδα της υγείας των κατοίκων των άγονων περιοχών.

Μετάβαση στο περιεχόμενο