Με μία εξαιρετική χορευτική παράσταση από τα Τμήματα Χορού του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού, παρουσία πλήθους θεατών, το Μαρούσι γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Χορού

Print Friendly, PDF & Email

Μία χορευτική πανδαισία με Ευρωπαϊκούς χορούς, Ρυθμικής και Μπαλέτου μέχρι   ελληνικούς και παραδοσιακούς χάρισαν στο κοινό τα Τμήματα χορού του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου, με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Χορού.    

Τον εγκάρδιο χαιρετισμό  και το μήνυμα του Δημάρχου Αμαρουσίου κ. Γιώργου Πατούλη μετέφερε  η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού κα Ρένα Χαλιώτη, παρόντος του Προέδρου της Αναπτυξιακής κου Νικόλαου Πέππα, η οποία μεταξύ άλλων υπογράμμισε:
« Κάθε χρόνο στις 29 Απριλίου εορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Χορού που καθιερώθηκε από το Διεθνές Συμβούλιο της Unesco το 1982, με στόχο να αναδείξει το χορό ως μία μορφή τέχνης, που δεν γνωρίζει κανενός είδους όρια και ενώνει τους ανθρώπους.
Η Τέχνη της Μούσας της Τερψιχόρης, ο χορός, είναι συνυφασμένος με την ανθρώπινη φύση. Αποτελεί πηγή έμπνευσης και δημιουργικότητας, είναι ένας μοναδικός τρόπος να εκφράσουμε τα συναισθήματά μας. Γιορτάζουμε τη σημερινή μέρα στην πόλη μας με την εξαιρετική χορευτική παράσταση που επιμελήθηκαν οι διδάσκοντες στα τμήματα χορού του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού με τους σπουδαστές των τμημάτων. Το πολιτιστικό και καλλιτεχνικό έργο που παράγεται στο Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού είναι πολύ σημαντικό και θα συνεχίσουμε με τον ίδιο ζήλο να  ενισχύουμε τη δημιουργικότητα των σπουδαστών μας και να προάγουμε τον πολιτισμό στη πόλη μας.»

Στην χορευτική παράσταση παρουσιάσθηκαν οι χορογραφίες από τα Τμήματα:
– Μπαλέτου με υπεύθυνη δασκάλα την Έφη Μπαρτζιώκα,
– Λάτιν και Ελληνικών χορών με δασκάλα την Έφη Κεραμάρη,
– Zumpa με δάσκαλο τον Κων/νο Γερογιάννη,
-Salsa με δάσκαλο τον Τάσο Κατσάρα,   
-Παραδοσιακών χορών με δάσκαλο τον Γιώργο Φραγκάκη.

Ακολούθως, υπό τους ήχους ελληνικής και ξένης μουσικής το κοινό χόρεψε ως μια μεγάλη παρέα τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα Χορού.

 

Σχετικά αρχείαΣτιγμιότυπο 1


Στιγμιότυπο 2


Στιγμιότυπο 3


Στιγμιότυπο 4


Στιγμιότυπο 5


Στιγμιότυπο 6


Στιγμιότυπο 7


Στιγμιότυπο 8

Μετάβαση στο περιεχόμενο