Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολούθησε το κοινό την ενημέρωση για την προστασία από τον καρκίνο του μαστού, παρόντος του Δημάρχου Αμαρουσίου και Προέδρου του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ Γ. Πατούλη

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ Γ. Πατούλης, κατά την τοποθέτησή του στην εκδήλωση.


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ Γ. Πατούλης, με τους ομιλητές της εκδήλωσης, την Έμυ Μπάμη, υπεύθυνη του Τμήματος Μαστογραφίας και Διαγνωστικών Κέντρων ΒΙΟΤΥΠΟΣ, το Γεράσιμο Αραβαντινό, συντονιστή του Β’ Τμήματος Παθολογίας – Ογκολογίας του Γενικού Ογκολογικού Νοσοκομείου Κηφισιάς «Οι ʼγιοι Ανάργυροι» και την Μαίρη Γρηγοροπούλου, Πρόεδρο του Συλλόγου Φίλου Γενικού Ογκολογικού Νοσοκομείου «Οι ʼγιοι Ανάργυροι».


Θέματα πρόληψης, διάγνωσης και θεραπείας του καρκίνου του μαστού συζητήθηκαν στην ενημερωτική εκδήλωση που πραγματοποίησαν ο Δήμος Αμαρουσίου και το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας (Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ) στο πλαίσιο της συνεργασίας τους για την ανάπτυξη δράσεων υγειονομικής ενημέρωσης, για την πρόληψη των νοσημάτων και την προαγωγή της Υγείας. Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ Γιώργος Πατούλης, και παρουσίασε τις πρωτοβουλίες του δικτύου σε επίπεδο πρόληψης της νόσου.


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ στην τοποθέτησή του αναφέρθηκε στους παράγοντες που συμβάλουν στην εμφάνιση της νόσου, αλλά και στα μέτρα που μπορούν να ληφθούν προκειμένου για την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωσή του, συνθήκη που μπορεί να εγγυηθεί και την πλήρη ίασή του.


Αναφορικά με τις δράσεις του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ σε επίπεδο πρόληψης της Υγείας, ο κ. Πατούλης, εστίασε στην πρωτοβουλία που έχει αναληφθεί σε εφαρμογή σχετικού συμφώνου συνεργασίας που υπέγραψε το Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ με το Σύλλογο Φίλων του Ογκολογικού Νοσοκομείου Αγίων Αναργύρων, για τη δυνατότητα 2.500 γυναικών των Δήμων μελών του Δικτύου να πραγματοποιήσουν μαστογραφία εντελώς δωρεάν. «Έχουμε ξεκινήσει εκστρατεία πρόληψης του καρκίνου του μαστού προς όφελος των ασθενέστερων κοινωνικά ομάδων. Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί δωρεάν οι πρώτες μαστογραφίες σε ομάδες ευπαθών γυναικών του Δήμου Αμαρουσίου και ανάλογη εκστρατεία έχει ήδη ξεκινήσει και σε άλλους Δήμους του Δικτύου. Η δική μας απάντηση στην αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού είναι ότι η σωστή ενημέρωση είναι ο καλύτερος σύμμαχος της γυναίκας για την πρόληψη, την έγκαιρη διάγνωση και την αντιμετώπιση της νόσου».


Ο κ. Πατούλης, αναφέρθηκε, επίσης, σε επίκαιρα θέματα σχετικά με το σύστημα Υγείας και τις νέες συνθήκες που δημιουργούνται καθιστώντας την Υγεία από αγαθό στο οποίο ισότιμα πρέπει όλοι οι πολίτες να έχουν πρόσβαση, σε προνόμιο λίγων.


Στο πλαίσιο των ομιλιών του προγράμματος της εκδήλωσης, για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού, τους μύθους και τί ισχύει τελικά, μίλησε η Έμυ Μπάμη, ιατρός ακτινοδιαγνώστρια και υπεύθυνη του Τμήματος Μαστογραφίας και Διαγνωστικών Κέντρων ΒΙΟΤΥΠΟΣ. Για τον καρκίνο του μαστού ως μία ιάσιμη ή χρόνια νόσο μίλησε ο Γεράσιμος Αραβαντινός, Παθολόγος – ογκολόγος, Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών και συντονιστής του Β’ Τμήματος Παθολογίας – Ογκολογίας του Γενικού Ογκολογικού Νοσοκομείου Κηφισιάς «Οι ʼγιοι Ανάργυροι». Αντίστοιχα, για το Κέντρο Πρόληψης Καρκίνου Μαστού και την Κοινωνική προσφορά του Συλλόγου Φίλου Γενικού Ογκολογικού Νοσοκομείου «Οι ʼγιοι Ανάργυροι» μίλησε η Πρόεδρος του Συλλόγου Μαίρη Γρηγοροπούλου.


Στη συζήτηση που ακολούθησε, το κοινό διατύπωσε προς τους ειδικούς επιστήμονες ερωτήματα σχετικά με την πρόληψη, τους παράγοντες αλλά και τα στάδια προσβολής της νόσου και τη διαδικασίας αποκατάστασης.


Παρόντες στην εκδήλωση, ήταν, επίσης, ο Δήμαρχος Οιχαλίας Νίκος Μανιάτης, και ο Διευθυντής της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Γενικού Ογκολογικού Νοσοκομείου «ʼγιοι Ανάργυροι» Βασίλης Μπούνταλης, ο Διευθυντής του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ Σωτήρης Παπασπυρόπουλος.


Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη των ιατρικών διαγνωστικών κέντρων ΒΙΟΤΥΠΟΣ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο