Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο έλεγχος χοληστερόλης

Print Friendly, PDF & Email

Γ. Πατούλης: Υποστηρίζουμε δράσεις και πρωτοβουλίες, όπως του Ελληνικού Ιδρύματος Καρδιολογίας, που συμβάλλουν στην καλύτερη ποιότητα ζωής των κατοίκων|download _.jpg file 454  KB|


Διήμερο μέτρησης και ελέγχου της ολικής χοληστερόλης στους πολίτες του Αμαρουσίου πραγματοποίησε στις 2 και 3 Ιουνίου 2008, το Ελληνικό Ίδρυμα Καρδιολογίας, υπό την αιγίδα του Δήμου Αμαρουσίου και την επιστημονική συνδρομή του Α’ Καρδιολογικού Τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου «Ο Ευαγγελισμός».


Συνολικά σε 1450 άτομα έγινε ανώδυνη στιγμιαία δωρεάν εξέταση από γιατρούς, των επιπέδων ολικής χοληστερόλης, σε ειδικά καλά οργανωμένα περίπτερα στην πλατεία του Ηλεκτρικού Σταθμού.
Πέραν από τον έλεγχο της ολικής χοληστερόλης έλαβε χώρα και ενημέρωση των εξεταζομένων από τους γιατρούς για τους παράγοντες καρδιοαγγειακού κινδύνου, με τη μορφή κυρίως εμφράγματος και εγκεφαλικού επεισοδίου.|download _.jpg file 474  KB|


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης κατά την επίσκεψη του στο χώρο διεξαγωγής των εξετάσεων δήλωσε:


«Στο πλαίσιο των προσπαθειών μας για να ευαισθητοποιηθούν και να κατανοήσουν οι πολίτες τη σημασία της πρόληψης στη διατήρηση της καλής υγείας, υποστηρίζουμε δράσεις όπως του Ελληνικού Ιδρύματος Καρδιολογίας, που είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς η υπερχοληστερολαιμία αποτελεί ένα από τους βασικούς κινδύνους για την εμφάνιση καρδιαγγειακών νοσημάτων.
Πιστεύοντας ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί να συμβάλλει αποφασιστικά στην πρόληψη της υγείας, θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε δράσεις και πρωτοβουλίες  που οδηγούν σε μία καλύτερη ποιότητα ζωής.»


Είναι η τέταρτη συνεχή χρονιά που το Ελληνικό ίδρυμα Καρδιολογίας πραγματοποιεί το πρόγραμμα «Μήνας Ελέγχου Χοληστερόλης».

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο