Με επιτυχία διεξήχθησαν ασκήσεις ετοιμότητας σε περίπτωση σεισμού για την προστασία και ασφάλεια των παιδιών, που φιλοξενούνται στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς Κοκκινιάς και Σωρού

Print Friendly, PDF & Email

Ασκήσεις  ετοιμότητας για την προστασία και ασφάλεια των παιδιών σε περίπτωση σεισμού, πραγματοποιήθηκαν με απόλυτη επιτυχία, στο 2ο Βρεφονηπιακό Σταθμό Κοκκινιάς και στον Παιδικό Σταθμό του Σωρού.

Των δράσεων αυτών είχε προηγηθεί σεμινάριο επιμόρφωσης και επιχειρησιακής ετοιμότητας των εργαζομένων στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς, σχετικά με τα μέτρα προστασίας και τη διαχείριση του σεισμικού κινδύνου, από ειδικούς επιστήμονες του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (Ο.Α.Σ.Π.).

Το προσωπικό των δύο Δημοτικών Παιδικών Σταθμών περνώντας από τη θεωρία στην πράξη υλοποίησαν τις ασκήσεις ετοιμότητας, ακολουθώντας τις οδηγίες που προβλέπονται κατά τη διάρκεια και μετά το σεισμό, καθώς και το σχέδιο διαφυγής που είχε καταρτισθεί. 

Την ικανοποίησή της για την επιτυχία των ασκήσεων ετοιμότητας εξέφρασε η Πρόεδρος του ΟΚΟΙΠΑΔΑ κα Ελένη Λέκκα, υπογραμμίζοντας ότι βούληση και προτεραιότητα του Δημάρχου Αμαρουσίου κου Γιώργου Πατούλη είναι η προστασία και η ασφάλεια των παιδιών μας σε κάθε ενδεχόμενο φυσικό κίνδυνο και προς τούτο λαμβάνονται όλα τα μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης έκτακτων συμβάντων.

Τις ασκήσεις ετοιμότητας παρακολούθησαν οι ειδικοί επιστήμονες του ΟΑΣΠ κες Ασημίνα Κούρου και Ελένη Συμιακού, οι οποίες αξιολόγησαν θετικά το επιχειρησιακό σχέδιο ετοιμότητας και έμειναν με τις καλύτερες εντυπώσεις τόσο με την υλικοτεχνική υποδομή των Σταθμών, όσο και με την αποτελεσματική διενέργεια των ασκήσεων. Παρευρέθη επίσης η προϊσταμένη του τμήματος Προσχολικής Αγωγής και Φροντίδας κα Μαρία Κάβουρα.   

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της προστασίας και της ασφάλειας των παιδιών που φιλοξενούνται στους Παιδικούς Σταθμούς, έχουν διεξαχθεί με τη συμμετοχή του προσωπικού των Σταθμών σεμινάρια για την αντιμετώπιση εκδήλωσης πυρκαγιάς και πρακτική άσκηση χρήσης πυροσβεστήρα, καθώς και εκπαίδευση για την παροχή Πρώτων Βοηθειών.

Θα ακολουθήσουν ασκήσεις ετοιμότητας σε περίπτωση σεισμού και στους υπόλοιπους 9 Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Αμαρουσίου.

 

Σχετικά αρχείαΜε επιτυχία διεξήχθησαν ασκήσεις ετοιμότητας σε περίπτωση σεισμού για την προστασία και ασφάλεια των παιδιών, που φιλοξενούνται στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς Κοκκινιάς και Σωρού_1

Μετάβαση στο περιεχόμενο