Με επίσκεψη του Δημάρχου στο 1ο Λύκειο Αμαρουσίου συνεχίστηκε ο ανοιχτός διάλογος με τους μαθητές της πόλης

Print Friendly, PDF & Email


Ο κ. Πατούλης μιλά στους μαθητές και τις μαθήτριες του 1ου Λυκείου Αμαρουσίου.
|download file .jpg 85 KB|


Αρκετές ήταν οι ερωτήσεις που υπέβαλαν οι μαθητές του 1ου Λυκείου στον κ. Δήμαρχο, δείχνοντας το ενδιαφέρον τους για τα κοινά και την πόλη.
|download file .jpg 91 KB|


Ο κ. Πατούλης ευχήθηκε καλή επιτυχία στους μαθητές και τις μαθήτριες που δίνουν φέτος Πανελλήνιες εξετάσεις και τους τόνισε ότι θα πρέπει να είναι υπερήφανοι που φοίτησαν σε ένα ιστορικό σχολείο όπως το 1ο Λύκειο Αμαρουσίου.
|download file .jpg 90 KB| 


 


Το 1ο Λύκειο Αμαρουσίου επισκέφθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γ. Πατούλης, όπου συζήτησε με τους μαθητές στο πλαίσιο του ανοιχτού διαλόγου με τη νέα γενιά της πόλης μας, που διεξάγεται με σκοπό τη διαμόρφωση του νέου σχεδίου ανάπτυξης του Αμαρουσίου για την επόμενη δεκαετία.


Στη συζήτηση που ακολούθησε, οι μαθητές έθεσαν στον κ. Δήμαρχο το ζήτημα της έλλειψης αθλητικών χώρων καθώς και δανειστικής βιβλιοθήκης.


Ο κ. Πατούλης ανέφερε ότι είναι στην τελική του φάση η σύνδεση της Βορέειου Βιβλιοθήκης με όλα τα σχολεία του Αμαρουσίου μέσω τερματικού, με στόχο να μπορούν όλοι οι μαθητές να δανείζονται βιβλία χωρίς προβλήματα.


Σε ό,τι αφορά στην κλειστή αίθουσα που χρησιμοποιείται ως  γυμναστήριο αλλά δεν εξυπηρετεί πλέον τις ανάγκες του σχολείου, ο κ. Δήμαρχος υπενθύμισε την ιστορικότητα του σχολείου και την περιορισμένη δυνατότητα παρεμβάσεων στο κτήριο.


Επίσης στο θέμα της ηχορύπανσης λόγω της κίνησης της Λ. Κηφισίας, ο κ. Πατούλης τόνισε ότι η τοποθέτηση ηχοπετασμάτων θα αλλοίωνε τη φυσιογνωμία του σχολείου, γι’ αυτό προτιμήθηκε η μέθοδος των φυσικών ηχοπετασμάτων, φυτεύοντας εκεί δέντρα.


Οι ερωτήσεις των μαθητών επεκτάθηκαν και σε θέματα που αφορούν στην πόλη, στην κατάσταση που επικρατεί στο υπερτοπικό Κέντρο, στους πεζόδρομους του Κέντρου αλλά και στην ελλιπή αστυνόμευση.


Ο κ. Πατούλης διευκρίνισε ότι η σημερινή Διοίκηση του Δήμου βρήκε μια ήδη διαμορφωμένη κατάσταση στο υπερτοπικό κέντρο. «Προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση που κληρονομήσαμε, με κυκλοφοριακές μελέτες που στόχο έχουν την προστασία οικιστικού χαρακτήρα των γειτονιών, αλλά και με την πρόσληψη Δημοτικών αστυνόμων», τόνισε ο κ. Δήμαρχος. Ενώ υπογράμμισε την ανάγκη να μεταφερθεί το Αστυνομικό Τμήμα στο Κέντρο της πόλης.


Τέλος, ο κ. Πατούλης ευχήθηκε στους μαθητές και τις μαθήτριες καλή επιτυχία στις εξετάσεις και τους τόνισε ότι πρέπει να είναι υπερήφανοι που φοιτούν σε ένα ιστορικό σχολείο, όπως είναι το 1ο Λύκειο Αμαρουσίου.
 


 


Μετάβαση στο περιεχόμενο