Με εκπροσώπους του Συνεταιρισμού Αγγειοπλαστών και Κεραμιστών Αμαρουσίου συναντήθηκε ο Δήμαρχος Γ. Πατούλης, για την τύχη του Κέντρου Κεραμικής Τέχνης

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, με τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Ν. Πέππα, τον πρόεδρο του Συνεταιρισμού Αγγειοπλαστών και Κεραμιστών Αμαρουσίου Ν. Βαλλάτο, και τον γραμματέα Α. Δάνο.


 


Με εκπροσώπους από το Συνεταιρισμό Αγγειοπλαστών και Κεραμιστών Αμαρουσίου, συναντήθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, την επομένη της ολοκλήρωσης της φετινής 51ης Πανελλήνιας Έκθεσης Καλλιτεχνικής Κεραμικής, με επίκεντρο το ζήτημα της παραμονής των κεραμιστών στο κτίριο όπου στεγάζεται εδώ και χρόνια το Κέντρο Ελληνικής Κεραμικής στο Μαρούσι.


Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του Αντιδημάρχου Πολιτισμού Νικόλαου Πέππα, και από μέρους των κεραμιστών του προέδρου του Συνεταιρισμού Νίκου Βαλλάτου, και του γραμματέα Αγαμέμνονα Δάνου, εξετάστηκαν από κοινού τρόποι προκειμένου η κατάργηση του Ε.Ο.Μ.Μ.Ε.Χ και η μεταβίβαση των ακινήτων του στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ), μεταξύ των οποίων και του κτιρίου της λεωφόρου Κηφισίας, να μην επηρεάσει την παραμονή των κεραμιστών στο χώρο.


«Η πόλη μας έχει συνδέσει την ιστορία της με την κεραμική τέχνη. Και όπως και στις μέρες μας συνεχίζει να αποτελεί σύγχρονο κέντρο κεραμικής δημιουργίας, θέλουμε το Μαρούσι να συνεχίσει και στο μέλλον να είναι πανελλαδικό σύμβολο της κεραμικής τέχνης. Το Κέντρο Κεραμικής Τέχνης έχει καταγραφεί ως πολιτιστικός χώρος και θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια να μην περάσει σε ξένα χέρια και να συνεχίσει να αποτελεί το σπίτι των Μαρουσιωτών κεραμιστών» ανέφερε ο Δήμαρχος κ. Πατούλης.


Ο Δήμαρχος ενημέρωσε, επίσης, τους κεραμίστες για τις επαφές του σχετικά με το ζήτημα με την ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης, τον Υπουργό Ανάπτυξης Κώστα Χατζηδάκη, και ειδικότερα για τη συνεργασία που βρίσκεται σε εξέλιξη με τον Υφυπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Αθανάσιο Σκορδά, με σκοπό να εξευρεθούν τρόποι χρηματοδότησης μέσω της αξιοποίησης και συγκεκριμένων προγραμμάτων για την αγορά του ακινήτου.


 

Μετάβαση στο περιεχόμενο