Με εκπροσώπους του Συλλόγου Μηχανικών Π.Ε & Τ.Ε Ε.Υ.Δ.Α.Π για τη μη ιδιωτικοποίηση της Ε.Υ.Δ.Α.Π συναντήθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, με την πρόεδρο του Συλλόγου Μηχανικών Π.Ε & Τ.Ε Ε.Υ.Δ.Α.Π Μ. Λιάπη, και τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Κ. Ρίπη, και Α. Αλεξανδρόπουλο.


Ενημερωτική συνάντηση με εκπροσώπους του Συλλόγου Μηχανικών Π.Ε & Τ.Ε Ε.Υ.Δ.Α.Π είχε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, προκειμένου να του παρουσιάσουν την πρωτοβουλία που έχουν αναλάβει κατά της ιδιωτικοποίησης της Ε.Υ.Δ.Α.Π, με στόχο να δημιουργηθεί από κοινού με τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης ένα δίκτυο ενάντια στην κατάλυση του κοινωνικού αγαθού που αποτελεί το νερό, και υπαγορεύεται από τη δρομολογούμενη ιδιωτικοποίηση του φορέα ύδρευσης και αποχέτευσης (Ε.Υ.Δ.Α.Π).


Η πρόεδρος του Συλλόγου Μαρία Λιάπη, μαζί με τα άλλα δύο παρόντα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Κωνσταντίνο Ρίπη, και ʼγγελο Αλεξανδρόπουλο, ενημέρωσαν το Δήμαρχο κ. Πατούλη, σχετικά με τις πρωτοβουλίες του συλλόγου, τις επαφές του και με άλλους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης, τις αποφάσεις σε επίπεδο Δημοτικών Συμβουλίων που έχουν ληφθεί, αλλά και το ψήφισμα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας σε επίπεδο δευτεροβάθμιου οργάνου.


Στο πλαίσιο της ενημέρωσης ζήτησαν από μέρους της Διοίκησης του Δήμου να αναληφθούν πρωτοβουλίες και να υπάρξει συνδρομή στην προσπάθεια προκειμένου να αποκτήσει δυναμική με δεδομένο ότι το Μαρούσι εκτός από μεγάλος Δήμος λόγω της Ολυμπιακής ταυτότητάς του φέρει και έναν διεθνή συμβολισμό.


Στην επιχειρηματολογία τους ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της Ε.Υ.Δ.Α.Π, οι εκπρόσωποι του συλλόγου έκαναν λόγο για μία κερδοφόρο εταιρία η πώληση της οποίας θα σημάνει αλματώδη αύξηση της τιμής του νερού με παράλληλη υποβάθμιση της σημερινής πολύ καλής ποιότητας του, τη στιγμή μάλιστα που το μοντέλο της ιδιωτικοποίησης των δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης διεθνώς έχει αποτύχει. Συγκεκριμένη αναφορά έγινε στο παράδειγμα άλλων ευρωπαϊκών πόλεων με τελευταία την περίπτωση του Βερολίνου που αφού πρώτα ιδιωτικοποίησαν τα δίκτυα, τώρα τα επαναδημοτικοποιούν.


Από την πλευρά του ο Δήμαρχος κ. Πατούλης, επεσήμανε την αξία του νερού ως αγαθό πρώτιστης σημασίας για τη ζωή, πολύ περισσότερο στάθηκε στη σημασία της καλής ποιότητας νερού για την Υγεία των πληθυσμών. Αναφορικά με τις ενέργειές τους, απάντησε ότι θα τις θέσει υπόψη του Δημοτικού Συμβουλίου προκειμένου να τοποθετηθεί και επίσημα επί του θέματος.

Μετάβαση στο περιεχόμενο