Με δράσεις δεντροφύτευσης και αποψίλωσης, παρόντος του Δημάρχου Γ. Πατούλη, γιόρτασε ο Δήμος Αμαρουσίου την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Print Friendly, PDF & Email


|download file.jpg 178 KB|
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, ενώ συμμετέχει συμβολικά στη δεντροφύτευση στην οδό Κορυτσάς.


|download file.jpg 128 KB|
Περισσότερο πράσινο θα απολαμβάνουν στο εξής οι κάτοικοι της οδού Κορυτσάς.


|download file.jpg 192 KB|
Κοντά στους προσκόπους, βρέθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, στο δάσος Συγγρού συγχαίροντάς τους για το ζήλο τους στην προσπάθεια εξωραϊσμού του χώρου.


|download file.jpg 182 KB||download file.jpg 207 KB|


Νέα όψη απέκτησαν η παραρεμάτια περιοχή επί της οδού Κορυτσάς στο Πολύδροσο και το Δάσος Συγγρού με την ολοκλήρωση των εθελοντικών δράσεων δεντροφύτευσης και αποψίλωσης, αντίστοιχα, που διοργάνωσε ο Δήμος Αμαρουσίου, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος στις 5 Ιουνίου. Το «παρών» στις δραστηριότητες έδωσε και ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, ο οποίος συνεχάρη τους εθελοντές που με κάθε ευκαιρία βρίσκονται κοντά στο περιβάλλον συμμετέχοντας στις «πράσινες» δράσεις του Δήμου.


Στην οδό Κορυτσάς, στην παραρεμάτια ζώνη του Πολυδρόσου, εθελοντές που είχαν μεταβεί στο σημείο με λεωφορείο του Δήμου αλλά και με δικά τους Ι.Χ, φύτεψαν περισσότερα από 50 δεντράκια στους λάκκους που είχε από πριν ανοίξει η υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Αμαρουσίου.


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, ήταν παρών στη δεντροφύτευση, φυτεύοντας και ο ίδιος συμβολικά το δικό του δενδρύλλιο, ενώ λίγο αργότερα βρέθηκε κοντά στο Σώμα Ελλήνων Προσκόπων που με είχε αναλάβει να καθαρίσει το δάσος Συγγρού από τα ξερά χόρτα και τα διάφορα σκουπίδια συμμετέχοντας στη δράση «100 πάρκα και χώροι πολιτισμού». Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, το Πυροσβεστικό Σώμα και τη Γενική Γραμματεία Πολιτική Προστασία.


Ο κ. Πατούλης, συνεχάρη όλους τους συμμετέχοντες, προσκόπους και εθελοντές που έλαβαν μέρος στις δράσεις του Δήμου Αμαρουσίου συμβάλλοντας στην προστασία, στην ανάδειξη του πρασίνου στο Μαρούσι, αλλά και εξωραΐζοντας τις γειτονιές τους.


Στις δράσεις παραβρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Εξωραϊσμού της πόλης Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Αλληλεγγύης και Πρόληψης, ο υπεύθυνος του Γραφείου Περιβάλλοντος του Δήμου Παντελής Τσιτσιμπάσης, που είχε και το συντονισμό των ενεργειών, ο πρόεδρος του συλλόγου Πολυδρόσου Βασίλης Χατζηθανασιάδης, εργαζόμενοι από την υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Αμαρουσίου, εθελοντές κ.α.     Μετάβαση στο περιεχόμενο