Με βιολογικά σκευάσματα η καταπολέμηση του κόκκινου ρυγχωτού σκαθαριού στα φοινικοειδή στο Δήμο Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & Email
Πρώτη δράση στην οδό Φοινίκων, την Παρασκευή 26 Απριλίου 2013


Με βιολογικά σκευάσματα για την καταπολέμηση του κόκκινου ρυγχωτού σκαθαριού στα φοινικοειδή  προχωρεί ο Δήμος Αμαρουσίου, καθώς έχει κριθεί ως η πλέον ενδεδειγμένη και ακίνδυνη λύση για την υγεία του ανθρώπου και την προστασία του περιβάλλοντος, μετά και τη σχετική ενημέρωση από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για τη μη εφαρμογή εντομοκτόνων σκευασμάτων.  
 
Η πρώτη δράση με έκχυση βιολογικού φαρμάκου θα πραγματοποιηθεί στην οδό Φοινίκων, την Παρασκευή 26 Απριλίου 2013. Εξειδικευμένο συνεργείο σε συνεργασία με την Υπηρεσία Πρασίνου θα τροφοδοτήσει με ειδικό μηχάνημα έκχυσης τη στεφάνι (κορυφή) των φοινικοειδών με το βιολογικό σκεύασμα.
Πιο συγκεκριμένα θα γίνει έκχυση των νηματωδών Steinernema carpocapsae με προσθήκη χιτοζάνης για την ενίσχυση της δράσης του σκευάσματος.    


Παράλληλα, με πρωτοβουλία του Δημάρχου κου Γιώργου Πατούλη προγραμματίζεται ενημερωτική ημερίδα με θέμα:
«Η διάσωση και η φροντίδα των Φοινικοειδών από το έντομο R. Ferrugensis».


Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 13 Μαϊου 2013, στο Δημαρχείο Αμαρουσίου, με τη συμμετοχή του Καθηγητή Εντομολογίας & Ζωολογίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών κου Νικολάου Εμμανουήλ, του εκπροσώπου του Μπενάκειου Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου, Προέδρου της Εντομολογικής Εταιρίας Ελλάδος Δρ. Δημητρίου Κοντοδήμα και του ερευνητή του Μπενάκειου Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου κου Αντώνιου Μιχαηλάκη.

Μετάβαση στο περιεχόμενο