Με απόλυτη επιτυχία διεξήχθη η 31η Εθελοντική Αιμοδοσία του Δήμου Αμαρουσίου, ενισχύοντας την Τράπεζα Αίματος με 180 μονάδες αίματος

Print Friendly, PDF & Email

Γ. Πατούλης: Η συμμετοχή 40 νέων εθελοντών αιμοδοτών στην 31η εθελοντική αιμοδοσία, δίνει ένα ελπιδοφόρο μήνυμα ότι η προσπάθειά μας για την ευαισθητοποίηση των συμπολιτών μας βρίσκει ανταπόκριση

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η διήμερη 31η Εθελοντική Αιμοδοσία του Δήμου Αμαρουσίου, στην οποία ευαισθητοποιημένοι πολίτες και εργαζόμενοι του Δήμου προσήλθαν για να προσφέρουν το υπέρτατο αγαθό για τη ζωή σε συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη από μετάγγιση.

Στην 31η Εθελοντική Αιμοδοσία συγκεντρώθηκαν 180 μονάδες αίμα, μετά τον απαραίτητο ιατρικό έλεγχο των εθελοντών αιμοδοτών,  με τις οποίες ενισχύεται η Τράπεζα Αίματος, προκειμένου να μπορεί να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες σε αίμα.

Κοντά στο ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου «Αμαλία Φλέμινγκ», στο προσωπικό και τους εθελοντές του ΟΚΟΙΠΑΔΑ, καθώς και στους εθελοντές αιμοδότες,  βρέθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης, από την πρώτη μέρα της εθελοντικής αιμοδοσίας.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου παρακολούθησε και ευχαρίστησε από καρδιάς όλους όσοι συμμετείχαν στη διαδικασία, συγχαίροντας τους εθελοντές αιμοδότες για την κοινωνική τους ευαισθησία, την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη τους προς το συνάνθρωπο.

Σε σχετική δήλωσή του υπογράμμισε:

«Η συμμετοχή 40 νέων εθελοντών αιμοδοτών στη 31η Εθελοντική Αιμοδοσία του Δήμου Αμαρουσίου δίνει ένα ελπιδοφόρο μήνυμα ότι η προσπάθειά μας για την ευαισθητοποίηση των συμπολιτών βρίσκει ανταπόκριση. Προσφέροντας λίγο από το χρόνο μας, όλοι μπορούμε να γίνουμε ενεργοί και χρήσιμοι  πολίτες για το κοινωνικό σύνολο.                                                        Ελπίζω το παράδειγμα των 195 εθελοντών αιμοδοτών που προσήλθαν να δώσουν αίμα , να γίνει ένα λαμπρό παράδειγμα προς μίμηση, για μια κοινωνία με ανθρώπινο πρόσωπο.»

Οι συμμετέχοντες στην αιμοδοσία μπορούν να εφοδιαστούν με την ηλεκτρονική κάρτα εθελοντή αιμοδότη του Υπουργείου Υγείας, που σε περίπτωση ανάγκης τους διασφαλίζει μονάδες αίματος για τους ίδιους ή τα συγγενικά τους πρόσωπα.

Παράλληλα με την αιμοδοσία, πραγματοποιήθηκε ενημέρωση, καθώς και λήψη σιέλου για έλεγχο συμβατότητας δότη μυελού των οστών, σε όσους αιμοδότες το επιθυμούσαν, από τη νοσηλεύτρια του Τοπικού Κέντρου Εγγραφής Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, που λειτουργεί στο Δημοτικό Πολυιατρείο.

Τη επίβλεψη της 31ης Εθελοντικής Αιμοδοσίας είχε ο Πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης Δήμου Αμαρουσίου (ΟΚΟΙΠΑΔΑ) κ. Πέτρος Κόνιαρης, με τη συνδρομή του προσωπικού του Νομικού Προσώπου, ενώ παραβρέθηκε επίσης ο Αντιδήμαρχος κ. Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος.

Ο Δήμος Αμαρουσίου ευχαριστεί θερμά τις Επιχειρήσεις Coca Cola 3E και  Pizza Fun, καθώς κα την κα Ελένη Αρβανιτάκη για τις ευγενικές χορηγίες τους.

 

Σχετικά αρχείαΜε απόλυτη επιτυχία διεξήχθη η 31η Εθελοντική Αιμοδοσία του Δήμου Αμαρουσίου, ενισχύοντας την Τράπεζα Αίματος με 180 μονάδες αίματος_1


Με απόλυτη επιτυχία διεξήχθη η 31η Εθελοντική Αιμοδοσία του Δήμου Αμαρουσίου, ενισχύοντας την Τράπεζα Αίματος με 180 μονάδες αίματος_2


Με απόλυτη επιτυχία διεξήχθη η 31η Εθελοντική Αιμοδοσία του Δήμου Αμαρουσίου, ενισχύοντας την Τράπεζα Αίματος με 180 μονάδες αίματος_3

Μετάβαση στο περιεχόμενο