Με ένα «πολύχρωμο» μήνυμα αποχαιρέτισαν παιδιά και εθελοντές την καλοκαιρινή παιδική εκστρατεία ανάγνωσης και δημιουργικότητας από τη Future Library και τη Βορέειο Βιβλιοθήκη Δήμου Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & EmailΤο χαιρετισμό του Δημάρχου Γ. Πατούλη, μετέφερε στους παρευρισκομένους ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Ν. Πέππας.

Ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Ν. Πέππας, και ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Σπ. Σταθούλης, απονέμοντας επαίνους σε όσους έλαβαν μέρος στην εκστρατεία.

Τις δραστηριότητες που περιελάμβανε η τελετή λήξης της παιδικής εκστρατείας ανάγνωσης και δημιουργικότητας απόλαυσαν οι μικροί συμμετέχοντες.


Στέλνοντας το μήνυμα του πολύχρωμου κόσμου του βιβλίου έπεσε η αυλαία της καλοκαιρινής εκστρατείας ανάγνωσης και δημιουργικότητας για παιδιά που πραγματοποιήθηκε από 15 Ιουνίου έως 6 Σεπτεμβρίου 2013 στη Βορέειο Βιβλιοθήκη του Δήμου Αμαρουσίου στο πλαίσιο του προγράμματος του Future Library με τίτλο: «Στις Βιβλιοθήκες ο Κόσμος είναι Πολύχρωμος» που υλοποιείται με την ευγενική χορηγία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Το μήνυμα του Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, προς τα παιδιά που συμμετείχαν, τους εκπαιδευτικούς της πόλης και το προσωπικό του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού του Δήμου που στήριξαν εθελοντικά την εκστρατεία, έστειλ οι εκπρόσωποι της Διοίκησης του Δήμου που παραβρέθηκαν στην τελετή λήξης.


Στο καλοκαιρινό πρόγραμμα της Βορέειου Βιβλιοθήκης που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Future Library με τη συμμετοχή συνολικά 400 παιδιών, 25 εθελοντών εκπαιδευτικών και εργαζομένων του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού και 10 εμψυχωτών, τα παιδιά υποδέχτηκαν με ενθουσιασμό την ανάγνωση και τη δημιουργικότητα συμμετέχοντας σε μία σειρά από δράσεις ζωγραφικής, οπτικοακουστικής προσέγγισης της ανάγνωσης, δημιουργίας κατασκευών περνώντας ευχάριστα και δημιουργικά το καλοκαίρι τους μέσα από τον πολύχρωμο κόσμο του βιβλίου.


Μεταφέροντας το μήνυμα του Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, στους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα, παιδιά και εθελοντές, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Νίκος Πέππας, ευχαρίστησε όσους στήριξαν την υλοποίηση της εκστρατείας που μπορεί να συμβάλει σημαντικά στο να μάθουν τα παιδιά να αγαπούν την ανάγνωση βοηθώντας τα στα επόμενα μαθησιακά τους βήματα.«Βούληση του Δημάρχου και της Διοίκησης του Δήμου είναι η Βορέειος Βιβλιοθήκη να συνεχίσει να υλοποιεί προγράμματα για την προώθηση τις φιλαναγνωσίας μέσα από σύγχρονες μεθόδους οπτικοακουστικής προσέγγισης». Ευχαρίστησε εθελοντές και εμψυχωτές της καλοκαιρινής εκστρατείας καθώς και τους υπαλλήλους της Βιβλιοθήκης για τη διαρκή προσπάθεια τους να φέρουν τους δημότες κοντά στη βιβλιοθήκη και στο βιβλίο βάζοντας τη σχέση βιβλιοθήκης, γειτονιάς και τοπικής κοινωνίας σε γερά θεμέλια.


Την τελετή χαιρέτισαν, επίσης, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Σπύρος Σταθούλης, που τόνισε τη σπουδαιότητα της δράσης της Βορέειου Βιβλιοθήκης, όπως και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Μιχάλης Χρηστάκης, που αναφερόμενος στο έργο της Βιβλιοθήκης σημείωσε ότι αποτελεί φάρο πολιτισμού και γνώσης για το Μαρούσι.


Με πολύ κέφι και ενθουσιασμό τα παιδιά στην τελετή λήξης συνάντησαν τους εμψυχωτές – εθελοντές του καλοκαιριού, άνοιξαν την κάλπη της ανοιχτής ψηφοφορίας και ανέδειξαν το «μπλε» ως το χρώμα της καλοκαιρινής εκστρατείας ανάγνωσης και δημιουργικότητας.


Η τελετή ολοκληρώθηκε με απονομές επαίνων στα παιδιά και στους εκπαιδευτικούς – εργαζομένους που εθελοντικά στήριξαν την εκστρατεία.

Μετάβαση στο περιεχόμενο