Μελωδικό Πολυθέαμα «Οίνος & Πνεύμα» από το Κέντρο Τέχνης & Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & Email


|download file .jpg 100 KB|


Σάββατο  18 Σεπτεμβρίου 2010  20: 30, Χώρος Πολιτιστικών Εκδηλώσεων Αμαλίειου


Το Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού διοργανώνει μια πρωτότυπη εκδήλωση για το Ελληνικό κρασί με τίτλο «Μελωδικό Πολυθέαμα Οίνου & Πνεύματος», το Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου 2010, στο χώρο πολιτιστικών εκδηλώσεων του Αμαλίειου (Λ. Κηφισίας 219, Μαρούσι).


Πρόκειται για μια πρωτόγνωρη ιδέα που γεννήθηκε από την αγάπη δύο αδελφών για τον οίνο και τη μουσική – του οινολόγου Δημήτρη Χατζηνικολάου και του συνθέτη Βασίλη Χατζηνικολάου – και αποτελεί ένα διαχρονικό σεργιάνι στον χώρο και στο χρόνο. Ο χώρος είναι η χώρα που θεοποίησε τον οίνο, ενώ ο χρόνος είναι η αρχή της αμπελουργικής μας παράδοσης που διατρέχει μεθυστικά ανάμεσα σε εικόνες, βίντεο-ντοκουμέντα, ήχους και αξέχαστα τραγούδια.


Ο Δρ. Δημήτρης Χατζηνικολάου ως παρουσιαστής, «ντύνει» την βραδιά με μηνύματα και οινικά σχόλια, που γεφυρώνουν την μελωδική αυτή πανδαισία, ενώ παράλληλα  προβάλλονται αντίστοιχες εικόνες, video και ντοκουμέντα από την ιστορική και λαογραφική διαδρομή του τόπου μας. Ο Βασίλης Χατζηνικολάου ερμηνεύει ζωντανά, αγαπημένα διάσημα και μη «οινο-τράγουδα», από το ρεπερτόριο της δημοτικής, λαϊκής, βυζαντινής και σύγχρονης μουσικής μας σκηνής.
   
Η οινική μουσική παράδοση μέσα από το λαογραφικό λόγο και την   εικόνα, τα πρόσωπα και την καλλιτεχνική εργογραφία, οι επιλογές των τραγουδιών και οι παραστάσεις με κύριο θέμα τον οίνο και την συγκίνηση που προκαλεί, διαμορφώνουν ένα ευφάνταστο πρόγραμμα που μπορεί να προσαρμοστεί και ανά θεματικές ενότητες.
Το πολυθέαμα Οίνος και Πνεύμα – που παρουσιάστηκε και  στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών – περιλαμβάνει αξέχαστα ντοκουμέντα με την Δόμνα Σαμίου, το Θανάση Βέγγο και ανέκδοτα μέχρι σήμερα δρώμενα με τον Ευγένιο Σπαθάρη.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.
 


 


Μετάβαση στο περιεχόμενο