Μεγάλη συμμετοχή στο πρόγραμμα δωρεάν μαστογραφικών ελέγχων σε απομακρυσμένους Δήμους της χώρας που υλοποίησε η ΚΕΔΕ

Print Friendly, PDF & Email

Γ.Πατούλης: «Η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα συνεχίσει τις προσπάθειες για την προάσπιση της υγείας όλων των πολιτών»

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής με στόχο την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού, που χρηματοδότησε η ΚΕΔΕ και υλοποίησε σε συνεργασία με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία.

Από το Φεβρουάριο του 2016 και μέχρι τον περασμένο Μάιο μία κινητή μονάδα μαστογράφου βρέθηκε σε 16 νησιωτικούς και ορεινούς δήμους.

 Το πρόγραμμα απευθύνεται σε γυναίκες από 40 έως 70 ετών, οι οποίες λόγω  γεωγραφικών ιδιαιτεροτήτων, κοινωνικών δυσκολιών ή προκαταλήψεων αλλά και οικονομικών προβλημάτων, δεν είχαν τη δυνατότητα να εξεταστούν.

Σε πρώτη φάση το πρόγραμμα υλοποιήθηκε στους εξής Δήμους:

Παρανεστίου, Αργιθέας, Δεσκάτης, Νεστορίου, Αγράφων, Πρεσπών, Ακτίου-Βόνιτσας, Διρφύων-Μεσσαπίων, Σκιάθου, Μετσόβου, Βιάννου, Ορχομενού, Ζαγορίου, Σαμοθράκης, Οροπεδίου – Λασιθίου και Ναυπακτίας.

Ειδικότερα πραγματοποιήθηκαν 1.188 μαστογραφίες ενώ σε 19 περιπτώσεις εντοπίστηκαν ύποπτα ευρήματα.
 

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης τόνισε τα εξής:

«Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που η σχετική πρωτοβουλία που ανέλαβε η ΚΕΔΕ σε συνεργασία με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία και τον Πρόεδρό της Ευάγγελο Φιλόπουλο, είχε τόσο μεγάλη αποδοχή από το γυναικείο πληθυσμό απομακρυσμένων Δήμων, στους οποίους δώσαμε έμφαση σε πρώτη φάση, δεδομένης της οικονομικής συγκυρίας. Στόχος μας είναι η έγκαιρη διάγνωση της ασθένειας σε γυναίκες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα και που, δυστυχώς λόγω οικονομικών δυσχερειών, δεν μπορούν να επιβαρυνθούν με το κόστος της ψηφιακής μαστογραφίας. Είναι πολύ σημαντικό σε αυτή τη δύσκολη εποχή να υλοποιούνται δράσεις που ανακουφίζουν και διευκολύνουν ουσιαστικά, συμπολίτες μας που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Για μία ακόμη φορά η Τοπική Αυτοδιοίκηση, με δική της πρωτοβουλία, καλύπτει ανεπάρκειες και αντιμετωπίζει παθογένειες για τις οποίες θα έπρεπε να μεριμνά η κεντρική διοίκηση. Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες μαζί με την επιστημονική κοινότητα, για την προάσπιση της υγείας όλων των πολιτών».

 

Σχετικά αρχείαΜεγάλη συμμετοχή στο πρόγραμμα δωρεάν μαστογραφικών ελέγχων σε απομακρυσμένους Δήμους της χώρας που υλοποίησε η ΚΕΔΕ_1


Μεγάλη συμμετοχή στο πρόγραμμα δωρεάν μαστογραφικών ελέγχων σε απομακρυσμένους Δήμους της χώρας που υλοποίησε η ΚΕΔΕ_2

Μετάβαση στο περιεχόμενο