Μεγάλη η ανταπόκριση συλλογής φαρμάκων για το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής στο Δήμο Παπάγου-Χολαργού

Print Friendly, PDF & Email

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία και σήμερα η δράση του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής και του ΣΚΑΙ «Όλοι μαζί μπορούμε και στην Υγεία» με την υποστήριξη του Δήμου Παπάγου Χολαργού.


Μεγάλη και συγκινητική η ανταπόκριση του κόσμου που συνεχίζει, όχι μόνο εντός αλλά και εκτός Αττικής, για τη συγκέντρωση φαρμάκων που προορίζονται για ανασφάλιστους πολίτες. Και σήμερα με τη Ζάκυνθο, τα Γιάννενα, τη Σπάρτη και το Χολαργό, το μήνυμα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής και του ΣΚΑΙ επεκτείνεται σε όλη την Ελλάδα.


Ασθενείς ανασφάλιστοι και οικονομικά εξαθλιωμένοι μπορούν να προμηθευτούν φάρμακα που τα χάρισαν κάποιοι συμπολίτες τους, είτε γιατί τα δώρισαν είτε γιατί έχασαν τους δικούς τους συγγενείς και τα προσφέρουν για να σωθούν οι συνάνθρωποί τους.


Το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής, μέσα από τη συνεργασία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και του Φιλανθρωπικού της Οργανισμού ΑΠΟΣΤΟΛΗ με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, αποτελεί την πρότυπη δομή Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην Αττική που ως τώρα έχει περιθάλψει 4.400 ανασφάλιστους ασθενείς.


Τα φάρμακα που συλλέχθηκαν στο Χολαργό με τη στήριξη του Δημάρχου Παπάγου-Χολαργού κου Ξύδη, προορίζονται για τους ανασφάλιστους πολίτες του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής. Μετά τη συλλογή, οι σάκοι μετεφέρθησαν στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής, Σεβαστουπόλεως 113, Αμπελόκηποι και παρελήφθησαν από εθελοντές για να ακολουθήσει διαλογή και περαιτέρω κατηγοριοποίηση τις επόμενες μέρες.


Στη συλλογή φαρμάκων παρευρέθησαν ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κος Γ. Πατούλης, ο Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού κος Β. Ξύδης, οι Αντιδήμαρχοι Δήμου Παπαγου Χολαργού κκ Κούτρα και Ρετσινιά, οι εθελόντριες του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής κκ Σ Πέτσα και Π Κατραμάνη, οι εθελόντριες της Οργάνωσης Γυναικών ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΗ κα Μάγκου και κα Παπαδοπούλου, η εκπρόσωπος της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ κα Κ Αυλωνίτη, Η ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ Ιατρείου Κοινωνικης Αποστολης κ Ε Δουλιανάκη και οι δημοσιογράφοι του ΣΚΑΙ κα Α Παφίλη και κος Ν Παπαχρήστου.


Το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής λειτουργεί Δευτέρα-Παρασκευή 9-2, στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, ως Μονάδα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και Περίθαλψης για ανασφαλίστους πολίτες. Σε συνεργασία με τον ΣΚΑΙ συγκέντρωσε τους καλοκαιρινούς μήνες 106.000 χιλιάδες φάρμακα και μεγάλες ποσότητες παραφαρμακευτικού υλικού σε 24 Δήμους: Αγ. Παρασκευής, Αμαρουσίου, Φιλοθέης-Ψυχικού, Καλλιθέας, Γλυφάδας, Ηλιούπολης, Ίλιου, Π. Φαλήρου, Χαλανδρίου, Βριλλησίων, Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Αχαρνών, Παλλήνης-Γέρακα, Ν.Ηρακλείου, Δάφνης-Υμηττού, Περιστερίου, Βύρωνα, Κηφισιάς, Γαλατσίου, Μεταμόρφωσης, Μαρκόπουλου-Μεσογαίας, Σαρωνικού και Ραφήνας-Πικερμίου.


Με 234 εθελοντές γιατρούς 23 ειδικοτήτων και 32 εθελοντές στη διοικητική στήριξη, λειτουργεί ως πρότυπο Κοινωνικό Ιατρείο που δημιουργήθηκε για ανασφάλιστους, άστεγους και οικονομικά εξαθλιωμένους πολίτες.


Επίσης, το Σεπτέμβριο και Οκτώβριο 2012 το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής πραγματοποιεί Εκστρατεία Παιδικού Εμβολιασμού με το μήνυμα «Αγκαλιάζουμε τα Παιδιά που μας έχουν ανάγκη» για παιδιά οικογενειών ανασφάλιστων, γονέων χρονίως ανέργων, καθώς και για παιδιά που ζουν στην Ελλάδα χωρίς καμία ιατρική παρακολούθηση. Σε 7 σημεία της Αθήνας – στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής και στα 6 παραρτήματά του στους Δήμους Ίλιου, Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Ηλιούπολης και Ν. Ηρακλείου, Περιστερίου και στη Μητρόπολη Περιστερίου θα καταγράφονται τα εμβόλια που χρειάζεται κάθε ανασφάλιστο παιδί από εθελοντές παιδιάτρους που στελεχώνουν τους ανωτέρω εμβολιαστικούς σταθμούς.

Μετάβαση στο περιεχόμενο