Μεγάλη εκστρατεία του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ο.Τ.Α. για την πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας

Print Friendly, PDF & Email


|download .jpg file 466KB|
|download .jpg file 448KB|

Εκστρατεία ενημέρωσης για τον Καρκίνο του Τραχήλου της Μήτρας ξεκινά το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας στους 130 Δήμους – μέλη του, με τη στήριξη του ομίλου εθελοντών κατά του καρκίνου «ΑΓΚΑΛΙΑΖΩ»
Αυτό ανακοινώθηκε, μεταξύ άλλων, σε σημερινή Συνέντευξη Τύπου, για την έναρξη της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Πρόληψης του Καρκίνου του Τραχήλου της Μήτρας (18-24 Ιανουαρίου), παρουσία του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης  Δ. Αβραμόπουλο, της Υπουργού Απασχόλησης Φ. Πετραλιά, από τον Πρόεδρο του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας και Δήμαρχο Αμαρουσίου Γ. Πατούλη.
Ειδικότερα, ο Πρόεδρος του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας τόνισε τη σημασία της έγκαιρης πρόληψης της νόσου, μέσω του τεστ Παπανικολάου, καθώς και την ανάγκη εμβολιασμού όλων των γυναικών, ηλικίας 13 – 26 ετών. «Στο πλαίσιο αυτό, το  Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας αναλαμβάνει πρωτοβουλία για ευρεία ενημέρωση των δημοτών των 130 Δήμων – μελών του σε όλη την Ελλάδα. Η εκστρατεία περιλαμβάνει τη διανομή ειδικού ενημερωτικού εντύπου και τη διεξαγωγή επιστημονικών ημερίδων, σε συνεργασία με την επιστημονική κοινότητα και τους τοπικούς εθελοντικούς φορείς».
Στη συνέχεια, ο όμιλος εθελοντών κατά του Καρκίνου «ΑΓΚΑΛΙΑΖΩ» και σημαντικά μέλη της επιστημονικής κοινότητας παρουσίασαν τις σημαντικότερες εξελίξεις, αναφορικά με την πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας και την ασφαλιστική κάλυψη του εμβολίου του ιού των ανθρώπινων θηλωμάτων (HPV), έναντι του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο