Μεγάλη Διεθνής Διάσκεψη της Επιτροπής Περιφερειών με θέμα: τη συνεργασία της Νομαρχίας Αθηνών με τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα και την Τ.Α.

Print Friendly, PDF & Email


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης με τον Δ/ντή Τεχνικών Υπηρεσιών της Νομαρχίας Αθηνών Θεόδωρο Κορδοματέα, τον καθηγητή του Τμήματος Φυσικής του Παν/μίου Αθηνών Μάνθο Σανταμούρη και τον Αντινομάρχη Αθηνών και υποψήφιο Δήμαρχο Αργυρούπολης Χαράλαμπο Πασβαντίδη.
|download file .jpg 105Kb|


Ο Νομάρχης Αθηνών κ. Γιάννης Σγουρός με το Δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη στη Διεθνή Διάσκεψη της Επιτροπής Περιφερειών με θέμα: τη συνεργασία της Νομαρχίας Αθηνών με τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα και την Τ.Α.
|download file .jpg 84Kb|


Ο Νομάρχης Αθηνών Γ. Σγουρός με το Δήμαρχο Γ. Πατούλη, στο περιθώριο των εργασιών της διεθνούς διάσκεψης της Επιτροπής Περιφερειών, στο ξενοδοχείο CARAVEL.
|download file .jpg 88Kb| 


 


Η βιοκλιματική ανάπλαση του ιστορικού εμπορικού κέντρου της πόλης  είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του Δήμου Αμαρουσίου με την Νομαρχία Αθηνών και το Πανεπιστήμιο Αθηνών      


Στη Διεθνή Διάσκεψη της Επιτροπής των Περιφερειών, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, σήμερα 10 Μαΐου 2010,  με πρωτοβουλία του Νομάρχη Αθηνών κ. Γιάννη Σγουρού, παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης.        


Αντικείμενο της διεθνούς διάσκεψης ήταν η συνεργασία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τα Πανεπιστήμια και τους Τοπικούς Κοινωνικούς και Οικονομικούς Φορείς, με σκοπό την ανάπτυξη βέλτιστων προγραμμάτων και την υλοποίηση δράσεων, που στοχεύουν στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών.     


Στη διάρκεια των εργασιών της διάσκεψης, παρουσιάστηκαν ενδεικτικά παραδείγματα συνεργασίας της Νομαρχίας Αθηνών με τα δύο μεγαλύτερα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, αποδεικνύοντας όχι μόνο πόσο ωφέλιμη, αλλά και πόσο απαραίτητη είναι η συνεργασία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με αυτούς τους φορείς της εξειδικευμένης επιστημονικής γνώσης και της προηγμένης τεχνογνωσίας σε μόνιμη και μακροπρόθεσμη βάση.        


Στην περίπτωση του Δήμου Αμαρουσίου και ειδικότερα στη βιοκλιματική ανάπλαση του Ιστορικού Εμπορικού Κέντρου τα πόλης, η οποία  χρηματοδοτείται από τη  Νομαρχία Αθηνών με το  ποσόν των 7,6 εκ. ευρώ, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αθηνών αναφέρθηκε ο Καθηγητής του Τμήματος Φυσικής του Παν/ μίου κ. Μάνθος Σανταμούρης και ο Δ/ντης Τεχνικών Υπηρεσιών της Νομαρχίας κ. Θεόδωρος Καρδοματέας.       


Ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Πατούλης αναφερόμενος στο σημαντικό αυτό έργο για την πόλη υπογράμμισε: «Η συγκεκριμένη παρέμβαση όταν θα ολοκληρωθεί θα αποτελέσει ένα από τα σημαντικότερα έργα που έγιναν  ποτέ στο Μαρούσι.  Πρόκειται για μία ολοκληρωμένη παρέμβαση στους πεζοδρόμους, με στρατηγικό σχεδιασμό και βιοκλιματική αξία, με στόχο την ενίσχυση του αστικού πρασίνου, την αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση της αγοράς και κυρίως τη βελτίωση της διαβίωσης των πολιτών και τη διαφύλαξη της αξίας της γης.»
    
 


 


Μετάβαση στο περιεχόμενο