Μεγάλη γιορτή Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης από τον Δήμο Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & Email


|download file .jpg 221KB|


|download file .jpg 175KB|


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γ. Πατούλης συμμετέχει στην ανταποδοτική ανακύκλωση, στην ‘Μεγάλη Γιορτή ανακύκλωσης’ που έγινε στο Μαρούσι.

|download file .jpg 198KB|Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γ. Πατούλης και η σύζυγός του Μαρίνα με το συγκρότημα των C:REAL.
|download file .jpg 209KB|


Γ. Πατούλης: Η προστασία του περιβάλλοντος δεν είναι ατομική υπόθεση. Είναι συλλογική προσπάθεια, είναι υπόθεση όλων μας»

Μία μεγάλη «Μεγάλη Γιορτή Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης», ανοιχτή πρόσκληση στις συνειδήσεις των καταναλωτών για την ανακύκλωση πλαστικών, γυάλινων, μεταλλικών και άλλων συσκευασιών στα υψηλής τεχνολογίας μηχανήματά της, διοργάνωσε η Ανταποδοτική Ανακύκλωση σε συνεργασία με τον Δήμο Αμαρουσίου, στο χώρο του Ολοκληρωμένου Κέντρου Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης, στο εμπορικό κέντρο Avenue στο Μαρούσι, με σημαντικά έπαθλα για όλους τους συμμετέχοντες.
Μία συναυλία με τους C:REAL, αφιερωμένη στις «πράσινες συνειδήσεις», ένας Μεγάλος Διαγωνισμός Ανακύκλωσης συσκευασιών με σημαντικά έπαθλα και πολλά happenings γέμισαν με καλοκαιρινή διάθεση μικρούς και μεγάλους φίλους, δίνοντας ανάσα ζωής στο περιβάλλον.
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γ. Πατούλης τόνισε στον χαιρετισμό του ότι «Όλοι μαζί, με απλές καθημερινές συνήθειες, μπορούμε να δημιουργήσουμε μία ασπίδα προστασίας για το περιβάλλον, για το «σπίτι» μας, που μας φιλοξενεί με τόση ζεστασιά και φροντίδα. Μπορούμε να το ανταποδώσουμε, χωρίς να καταβάλλουμε κόπο, ούτε να ξοδέψουμε χρόνο. Κι αυτό μπορούμε να το πετύχουμε με την ανακύκλωση. Κάνοντας την ανακύκλωση καθημερινή συνήθεια, συμβάλουμε σημαντικά στην προστασία του περιβάλλοντος. Ανακυκλώνοντας πλαστικά και γυάλινα μπουκάλια, μεταλλικά κουτιά και άλλες συσκευασίες, βοηθάμε: Στη μείωση της κατανάλωσης της ηλεκτρικής ενέργειας, στην εξοικονόμηση πρώτων υλών, στην ενίσχυση της εθνικής μας οικονομίας, στη διατήρηση ενός καθαρού περιβάλλοντος και στην αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής μας. Η προστασία του περιβάλλοντος δεν είναι ατομική υπόθεση. Είναι συλλογική προσπάθεια, είναι υπόθεση όλων μας».
Η Ανταποδοτική Ανακύκλωση αποτελεί το νέο Συλλογικό Σύστημα Ανταποδοτικής Εναλλακτικής Διαχείρισης Συσκευασιών, εγκεκριμένο από το Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε ως εθνικό σύστημα ανακύκλωσης. Το εθνικό σύστημα Ανταποδοτική Ανακύκλωση αναπτύσσεται με την τοποθέτηση και λειτουργία Ολοκληρωμένων Κέντρων Ανακύκλωσης, με την ενεργή συμμετοχή τόσο των επιχειρήσεων όσο και των Δήμων της χώρας.
 Μετάβαση στο περιεχόμενο