Μεγάλες ποσότητες τροφίμων, πασχαλινών εδεσμάτων και ειδών παντοπωλείου διατέθηκαν στους ευπαθείς συμπολίτες μας για τις Άγιες Ημέρες του Πάσχα

Print Friendly, PDF & Email

Πληθώρα συντονισμένων κοινωνικών δράσεων υλοποίησε ο Δήμος Αμαρουσίου για την στήριξη και την ανακούφιση των ευπαθών συμπολιτών μας για τις Άγιες Ημέρες του Πάσχα.  Μέσω της Κοινωνικής Υπηρεσίας διατέθηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας μεγάλες ποσότητες τροφίμων, πασχαλινών εδεσμάτων, ειδών παντοπωλείου και προσωπικής υγιεινής, αλλά και γενικού οικιακού καθαρισμού.

Ειδικότερα:

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 5η διανομή δεκάδων τόνων οπωροκηπευτικών προϊόντων, υπό το συντονισμό του Δημάρχου Αμαρουσίου, Προέδρου της ΚΕΔΕ κ. Γιώργου Πατούλη στους εταίρους Δήμους της σύμπραξης Βόρειου Τομέα «Αμάλθεια», με επικεφαλής εταίρο το Δήμο Αμαρουσίου.

Σε υπαίθριο χώρο πλησίον της Λ. Κηφισίας, παρουσία της Προέδρου του ΟΚΟΙΠΑΔΑ κας Ελένης Λέκκα, διανεμήθηκαν 22 τόνοι πορτοκάλια, στους εταίρους Δήμους της σύμπραξης (Αμαρουσίου, Λυκόβρυσης–Πεύκης, Πεντέλης, Φιλοθέης- Ψυχικού, Μεταμόρφωσης), ενώ με 900 kg πορτοκάλια ενισχύθηκε το Χαμόγελο του Παιδιού. Η παράδοση των προϊόντων υλοποιήθηκε στο πλαίσιο εφαρμογής των συμπληρωματικών μέτρων στήριξης των παραγωγών οπωροκηπευτικών προϊόντων.

Ο Δήμος Αμαρουσίου διένειμε τους 4 τόνους πορτοκάλια που παρέλαβε σε 683 οικογένειες  που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, στους ωφελούμενους του Επισιτιστικού Προγράμματος ΤΕΒΑ Αμαρουσίου, καθώς και στους κατόχους της κάρτας σίτισης. 

Παράλληλα, σε 30 οικογένειες προσφέρθηκε πασχαλινό εορταστικό καλάθι, στο πλαίσιο της συνεργασίας του Δήμου Αμαρουσίου με τη Μ.Κ.Ο. «ΜΠΟΡΟΥΜΕ», από το υποκατάστημα Α.Β. Βασιλόπουλος Αμαρουσίου.
Επίσης, 309 οικογένειες ωφελούμενες του Επισιτιστικού Προγράμματος ΤΕΒΑ Αμαρουσίου έλαβαν είδη παντοπωλείου, ενώ 200 οικογένειες  ωφελούμενες του Κοινωνικού Παντοπωλείου Αμαρουσίου έλαβαν επίσης είδη παντοπωλείου και προσωπικής υγιεινής, τα οποία τους διατίθεται σταθερά κάθε μήνα, αλλά και πασχαλινά εδέσματα και δώρα.
Επιπρόσθετα, ο Δήμος Αμαρουσίου προσέφερε 50 αρνιά  σε οικογένειες που δεν είχαν τη δυνατότητα να προμηθευτούν τον πασχαλινό οβελία, καθώς και στο ίδρυμα «ΗΠΙΟΝΗ».

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης αναφερόμενος στο δίχτυ προστασίας που έχει απλωθεί στην πόλη για την υποστήριξη  των ευπαθών συμπολιτών  μας υπογράμμισε:
«Βρισκόμαστε σταθερά στο πλευρό των συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη  την συμπαράστασή  μας. Οι δράσεις ανθρωπιάς, αλληλεγγύης και αξιοπρέπειας προς όλους τους συμπολίτες μας που υπήρξαν θύματα της οικονομικής κρίσης  ενισχύονται διαρκώς με νέες παροχές προς αυτούς μέσα από τις κοινωνικές δομές και υπηρεσίες μας. Κανείς στην πόλη μας δεν θα νιώθει μόνος και αβοήθητος. Ευχαριστώ προσωπικά όλους για τη γενναιόδωρη προσφορά τους, ώστε σε κάθε σπίτι στην πόλη μας να στρωθεί πλούσιο πασχαλινό τραπέζι.»

 

Σχετικά αρχείαΣτιγμιότυπο 1 από τη διάθεση τροφίμων και λοιπών ειδών σε ευπαθείς συμπολίτες μας τις ημέρες του Πάσχα


Στιγμιότυπο 2 από τη διάθεση τροφίμων και λοιπών ειδών σε ευπαθείς συμπολίτες μας τις ημέρες του Πάσχα


Στιγμιότυπο 3 από τη διάθεση τροφίμων και λοιπών ειδών σε ευπαθείς συμπολίτες μας τις ημέρες του Πάσχα


Στιγμιότυπο 4 από τη διάθεση τροφίμων και λοιπών ειδών σε ευπαθείς συμπολίτες μας τις ημέρες του Πάσχα


Στιγμιότυπο 5 από τη διάθεση τροφίμων και λοιπών ειδών σε ευπαθείς συμπολίτες μας τις ημέρες του Πάσχα


Στιγμιότυπο 6 από τη διάθεση τροφίμων και λοιπών ειδών σε ευπαθείς συμπολίτες μας τις ημέρες του Πάσχα

Μετάβαση στο περιεχόμενο