Μεγάλες ποσότητες ειδών διατροφής, προσωπικής υγιεινής και καθαρισμού διανεμήθηκαν στους ωφελούμενους του Δήμου Αμαρουσίου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής, στο πλαίσιο της Κοινωνικής Σύμπραξης «Αμάλθεια»

Print Friendly, PDF & Email

Μεγάλες ποσότητες ειδών διατροφής, προσωπικής υγιεινής και καθαρισμού διανεμήθηκαν σε 581 ωφελούμενους του Δήμου Αμαρουσίου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής, στο πλαίσιο της Κοινωνικής Σύμπραξης «Αμάλθεια», σήμερα 15 Μαρτίου 2016.

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ), με στόχο τη στήριξη των συμπολιτών μας που στερούνται την πρόσβαση σε βασικά αγαθά.

Η Κοινωνική Σύμπραξη «Αμάλθεια» συγκροτήθηκε με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αμαρουσίου, Προέδρου της ΚΕΔΕ κ. Γιώργου Πατούλη και με τη συμμετοχή άλλων πέντε Δήμων του Βόρειου Τομέα Αττικής ( Λυκόβρυσης – Πεύκης, Πεντέλης, Φιλοθέης- Ψυχικού, Παπάγου- Χολαργού, Μεταμόρφωσης ) σ’ έναν κοινό φορέα διαχείρισης του επισιτιστικού προγράμματος, στη βάση ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση Α’ Βαθμού είναι εκείνη με κατ’ εξοχήν την ευθύνη εδώ και χρόνια να στηρίζει μέσα από κοινωνικές δομές και προγράμματα τις ευπαθείς ομάδες των συμπολιτών μας. Ήδη στο πλαίσιο του προγράμματος έχουν διανεμηθεί οπωροκηπευτικά είδη και νωπό κρέας.                 

Η παράδοση των προϊόντων στους δικαιούχους πραγματοποιήθηκε στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αμαρουσίου, παρουσία της Προέδρου του ΟΚΟΙΠΑΔΑ κας Ελένης Λέκκα.
Ειδικότερα προσφέρθηκαν: Φασόλια 1071 τεμάχια, φακές 1229 τεμάχια, γάλα εβαπορέ 210 τεμάχια, βρεφικές πάνες 51 τεμάχια, σκόνη πλυντηρίου 309 τεμάχια, υγρό γεν. καθαρισμού 309 τεμάχια.

Εκ μέρους του Δημάρχου Αμαρουσίου κου Γιώργου Πατούλη, η Πρόεδρος του ΟΚΟΙΠΑΔΑ, ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν στην ομαλή διενέργεια της διαδικασίας παράδοσης και παραλαβής, σημειώνοντας ότι ενωμένοι στη δύσκολη συγκυρία, προσφέρουμε την υποστήριξη και την αλληλεγγύη μας σε εκείνους που έχουν ανάγκη. Τις προσεχείς ημέρες πρόκειται να διανεμηθούν τρόφιμα μακράς διαρκείας (λάδι), οπωροκηπευτικά, νωπά κρέατα (κοτόπουλο) και είδη βρεφικών τροφών στους ωφελούμενους.  

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι άποροι, άστεγοι, άτομα με αναπηρία, μονογονεϊκές οικογένειες και κάθε πολίτης ή οικογένεια που διαβιούν κάτω από τα όρια της φτώχειας.
Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή στη διαδικασία αξιολόγησης είναι οι ενδιαφερόμενοι να προσκομίσουν τα εξής δικαιολογητικά: ΑΦΜ, ΑΜΚΑ, φωτοτυπία Αστυνομικής Ταυτότητας, Ε1, Ε9 2015 και Κωδικό TAXIS.

 

Σχετικά αρχείαΜεγάλες ποσότητες ειδών διατροφής, προσωπικής υγιεινής και καθαρισμού διανεμήθηκαν στους ωφελούμενους του Δήμου Αμαρουσίου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής, στο πλαίσιο της Κοινωνικής Σύμπραξης «Αμάλθεια»_1


Μεγάλες ποσότητες ειδών διατροφής, προσωπικής υγιεινής και καθαρισμού διανεμήθηκαν στους ωφελούμενους του Δήμου Αμαρουσίου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής, στο πλαίσιο της Κοινωνικής Σύμπραξης «Αμάλθεια»_2

Μετάβαση στο περιεχόμενο