Μαθητής από το Μαρούσι 1ος στην Ευρώπη και 3ος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πληροφορικής Microsoft 2013

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, βραβεύοντας το μαθητή Χρ. Φιαμέγκο.Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, με τον διακριθέντα Χρ. Φιαμέγκο, ανάμεσα στην οικογένειά του και τον Α. Γεωργαντίδη, της Knowledge Dynamics που είχε αναλάβει την καθοδήγησή του.


Το μαθητή Χρ. Φιαμέγκο, τίμησαν ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, και το Δημοτικό Συμβούλιο


Τιμητικό έπαινο στο μαθητή της Γ’ τάξης Γυμνασίου των εκπαιδευτηρίων «Ελληνική Παιδεία» Χρήστο Φιαμέγκο, για τη διάκρισή του στην 3η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πληροφορικής Microsoft 2013 και στην 1η θέση στην Ευρώπη, απένειμε με πρωτοβουλία του Δημάρχου Γιώργου Πατούλη, το Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου.


Ο Παγκόσμιος Διαγωνισμός Πληροφορικής διοργανώνεται κάθε χρόνο από τη Microsoft και αποτελεί έναν από τους κορυφαίους διαγωνιστικούς θεσμούς στην πληροφορική με τη συμμετοχή μαθητών και φοιτητών έως 22 ετών από τα σημαντικότερα εκπαιδευτικά και ακαδημαϊκά ιδρύματα του κόσμου.


Ο Έλληνας πρωταθλητής, μόλις 15 ετών, διαγωνίστηκε στην πιο ανταγωνιστική και απαιτητική κατηγορία του διαγωνισμού, στο Microsoft Excel όπου οι υποψήφιοι κλήθηκαν σε ελάχιστο χρόνο να επιλύσουν σύνθετα ακαδημαϊκά και επιχειρησιακά προβλήματα. Η επιτυχία του Χρήστου σε παγκόσμιο επίπεδο ακολούθησε της διάκρισής του στην 3η θέση στην Ελλάδα το 2012 και την 1η το 2013.


Υποδεχόμενος τον Χρήστο Φιαμέγκο, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Πατούλης, τον συνεχάρη θερμά για την επιτυχία του, «μία διάκριση που του ανοίγει εξαιρετικές προοπτικές επαγγελματικής σταδιοδρομίας και γεμίζει με υπερηφάνεια όλους τους συμπολίτες του» όπως σημείωσε. Πληροφορούμενος ο Δήμαρχος από το μαθητή ότι όνειρό του είναι να ασχοληθεί στο μέλλον με την ιατρική έρευνα, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιλογή του αυτή, έναν κλάδο της ιατρικής επιστήμης ιδιαίτερα απαιτητικό αλλά και ταυτόχρονα ιδιαίτερα ελπιδοφόρο, και του ευχήθηκε κάθε επιτυχία στην ευόδωση των στόχων του.


«Η επιτυχία του Χρήστου, τον οποίο τιμούμε στο Δημοτικό μας Συμβούλιο, μας κάνει όλους υπερήφανους. Θέλουμε μέσα από τη δική του αξία, τη δική του προσπάθεια, τη δική του επιτυχία να πούμε σε όλους τους μαθητές της πόλης μας ότι αξίζει να αγωνίζονται και να προσπαθούν θέτοντας υψηλούς στόχους, και να αποτελούν με το παράδειγμά τους πηγή δύναμης και έμπνευσης για όλους μας».


Ο μαθητής ευχαρίστησε τόσο το Δήμαρχο κ. Πατούλη, όσο και το σύνολο του Δημοτικού Συμβουλίου για την τιμή που του επεφύλαξαν, δίνοντας την υπόσχεση ότι θα συνεχίσει, και στο μέλλον, το ίδιο συστηματικά να αγωνίζεται για να εκπληρώσει τα όνειρά του.


Κοντά στο μαθητή βρέθηκαν, επίσης, συγγενείς, φίλοι, καθώς και ο ακαδημαϊκός διευθυντής της Knowledge Dynamics Αλέξης Γεωργαντίδης, που είχε αναλάβει την προετοιμασία του για τη συμμετοχή του στο διαγωνισμό.


 

Μετάβαση στο περιεχόμενο