Μαθητές και εκπαιδευτικούς, πολίτες της Ευρώπης φιλοξένησε ο Δήμος Αμαρουσίου στο πλαίσιο του προγράμματος Δια Βίου Μάθησης / Comenius

Print Friendly, PDF & EmailΤον χαιρετισμό του Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη μετέφερε ο  Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Δ. Καρλαύτης καλωσορίζοντας μαθητές  και εκπαιδευτικούς στο Δήμο Αμαρουσίου.
|download file .jpg 81Kb|


Μαθητές από Ευρωπαϊκά σχολεία παρουσιάζουν τις εργασίες τους για τον ελληνικό πολιτισμό, στο πλαίσιο του προγράμματος Δια Βίου Μάθησης /  Comenius με θέμα: «Οι  Ρίζες του Πολιτισμού στην Ευρώπη».
|download file .jpg 85Kb|


Τους  εκπαιδευτικούς και μαθητές από σχολεία της Ισπανίας, της Ιταλίας, της Ρουμανίας, της Πολωνίας και της Τουρκίας οι οποίοι με τους μαθητές του 9ου ΓΕΛ Αμαρουσίου συμμετέχουν στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα “Δια Βίου Μάθησης / Comenius – Πολυμερείς Σχολικές Συμπράξεις”  φιλοξένησε ο Δήμος Αμαρουσίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου, την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011. 

Το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Δια Βίου Μάθησης / Comenius στοχεύει στην ενίσχυση της ευρωπαϊκής διάστασης στην εκπαίδευση, προωθώντας τη συνεργασία μεταξύ σχολείων. Το κοινό Σχέδιο Μάθησης δίνει σε μαθητές και εκπαιδευτικούς από διαφορετικές χώρες μια ευκαιρία να εργαστούν μαζί σε ένα ή περισσότερα θέματα κοινού ενδιαφέροντος, ενώ παράλληλα συμβάλει να αποκτήσουν και να βελτιώσουν δεξιότητες οργανωτικές, κοινωνικές, χρήσης ξένων γλωσσών και τεχνολογίας πληροφορικής και επικοινωνιών. 

Στη συνάντηση οι μαθητές παρουσίασαν τις εργασίες που έχουν υλοποιήσει στο πλαίσιο του προγράμματος με θέμα: «Οι Ρίζες του Πολιτισμού της Ευρώπης» που έχει στόχο να βοηθήσει τους μαθητές να συνειδητοποιήσουν ότι η Ευρώπη έχει τις ρίζες της στον Ελληνικό και Ρωμαϊκό κόσμο. Επίσης μέσα από μία σειρά δραστηριοτήτων να ανακαλύψουν ότι ο ευρωπαϊκός πολιτισμός γεννήθηκε στην Ελλάδα και στη Ρώμη.

Καλωσορίζοντας στο Δήμο Αμαρουσίου μαθητές και εκπαιδευτικούς και μεταφέροντας τον χαιρετισμό του Δημάρχου κ. Γιώργου Πατούλη, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Δ. Καρλαύτης τόνισε ότι «μέσα από τη συμμετοχή σας στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Δια Βίου Μάθησης Commenius δεν μαθαίνετε μόνο ότι η Ευρώπη και ο ευρωπαϊκός πολιτισμός έχουν τις ρίζες τους στον Ελληνικό και Ρωμαϊκό κόσμο. Διδάσκεστε πολλά περισσότερα. Έρχεστε σε επαφή με διαφορετικές αντιλήψεις, τρόπους σκέψεις, βελτιώνετε τις δεξιότητές σας, εξασκείτε τις ξένες γλώσσες που μαθαίνετε και το σημαντικότερο ίσως όλων κάνετε νέους φίλους. Δημιουργείτε ισχυρούς δεσμούς που βασίζονται στη συνεργασία και στην ανιδιοτελή αγάπη. Και αυτό ίσως είναι το σημαντικότερο όλων. Μαθαίνετε να συμπεριφέρεστε ως πολίτες του κόσμου. Ως ενεργά μέλη της ευρωπαϊκής κοινότητας, διαπιστώνοντας παράλληλα ότι αυτά που σας ενώνουν με τους υπόλοιπους λαούς είναι τελικά πολύ περισσότερα απ’ όσα σας χωρίζουν».

Μετάβαση στο περιεχόμενο