Μαθητές-επιχειρηματίες παρουσίασαν τα έξυπνα προϊόντα τους και συμμετέχουν στη μοναδική στην Ελλάδα Εμπορική Έκθεση Μαθητικής Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας που διοργανώνει το «Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece»

Print Friendly, PDF & Email

Γ. Πατούλης: Αυτά τα παιδιά είναι το μέλλον. Οφείλουμε να ενισχύουμε και να στηρίζουμε τέτοιες δράσεις.

Υπό την αιγίδα του Δήμου Αμαρουσίου και παρουσία του Δημάρχου κ. Γιώργου Πατούλη πραγματοποιήθηκε στο «Τhe Mall Athens» στο Μαρούσι η 11η Εμπορική Έκθεση Mαθητικής Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας «Trade Fair 2017», του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece.

Περισσότεροι από 500 μαθητές και μαθήτριες παρουσίασαν τη εντυπωσιακή δουλειά τους στην μοναδική Εμπορική Έκθεση Mαθητικής Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας που διοργανώνεται στη χώρα μας.

Μαθητές Γυμνασίου & Λυκείου με καταπληκτικές επιχειρηματικές ιδέες παρουσίασαν στο αγοραστικό κοινό τα καινοτόμα προϊόντα και τις υπηρεσίες που δημιούργησαν.

Τα παιδιά, 15-18 ετών, από Γενικά Λύκεια, ΕΠΑΛ, Γυμνάσια, Εσπερινά, Σχολεία Ειδικής Αγωγής, Πρότυπα Πειραματικά, Μουσικά, δημόσια και ιδιωτικά σχολεία, δημιούργησαν τις δικές τους μαθητικές επιχειρήσεις, στο πλαίσιο της συμμετοχής τους στο παγκόσμιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Εικονική Επιχείρηση», του μη-κερδοσκοπικού εκπαιδευτικού οργανισμού ΣEN/JA Greece.

Οι μαθητικές επιχειρήσεις θα αξιολογηθούν από κριτική επιτροπή και θα απονεμηθούν βραβεία και έπαινοι.

Τα παιδιά, έχουν δημιουργήσει εφαρμογές για κινητά τηλέφωνα, προϊόντα τεχνολογίας, διαδικτυακές υπηρεσίες, έξυπνα χρηστικά αντικείμενα, πρωτότυπα είδη υγείας και ευεξίας, προϊόντα υγιεινής και θεραπευτικής διατροφής αλλά και κοινωνικές, περιβαλλοντικές και πολιτιστικές επιχειρήσεις.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης συνεχάρη τους διοργανωτές για την εμπνευσμένη και καινοτόμα  πρωτοβουλία και τόνισε πως,  «Η «Εικονική Επιχείρηση» εκπαιδεύει τους μαθητές στην καινοτομία και την επιχειρηματικότητα, τους βάζει να σκεφτούν δημιουργικά, να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους και να καταλάβουν τα ταλέντα τους. Mαθαίνουν να δουλεύουν αποτελεσματικά μέσα σε μία ομάδα, να δημιουργούν αληθινά προϊόντα, να τα προωθούν, να βάζουν δύσκολους στόχους και να τους πετυχαίνουν. Ολοκληρώνοντας το πρόγραμμα οι μαθητές ξέρουν να λειτουργούν σαν αληθινοί επιχειρηματίες. Η ικανότητα αυτή δεν τους οδηγεί μόνο στην επιχειρηματικότητα, αλλά τους βοηθά να εξασκήσουν πιο αποτελεσματικά όποιο επάγγελμα κι αν επιλέξουν.

Αυτά τα παιδιά είναι το μέλλον, είναι το αύριο της πατρίδας μας και οφείλουμε να στηρίζουμε και να ενισχύουμε τέτοιες δράσεις.

Η πατρίδα μας  για να μπορέσει να ξαναβρεί τον αναπτυξιακό βηματισμό της πρέπει να αξιοποιήσει το ανεκμετάλλευτο δυναμικό νέων ανθρώπων, που θέλουν να δημιουργήσουν τη δικιά τους επιχείρηση και χρειάζονται την έμπρακτη υποστήριξη από την Πολιτεία», κατέληξε ο κ. Πατούλης.

 

Σχετικά αρχείαΜαθητές-επιχειρηματίες παρουσίασαν τα έξυπνα προϊόντα τους. στιγμιότυπο 1.


Μαθητές-επιχειρηματίες παρουσίασαν τα έξυπνα προϊόντα τους. στιγμιότυπο 2.


Μαθητές-επιχειρηματίες παρουσίασαν τα έξυπνα προϊόντα τους. στιγμιότυπο 3.

Μετάβαση στο περιεχόμενο