Μαθήματα οδικής ασφάλειας στους μαθητές του 15ου Δημοτικού Σχολείου από την ‘ 0-6 Kiddy Car ‘

Print Friendly, PDF & Email

Γ. Πατούλης: «Με την έναρξη του νέου σχολικού έτους το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής θα επισκεφθεί ακόμη δέκα Δημοτικά σχολεία του Δήμου μας».


Το 15ο Δημοτικό Σχολείο θα επισκεφθεί στις 14 Ιουνίου 2007, στις 9:00 π.μ. το κινητό πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής ‘0-6 Kiddy Car ‘.
Πρόκειται για την πρώτη κινητή μονάδα κυκλοφοριακής αγωγής, η οποία δημιουργώντας στο χώρο του σχολείου συνθήκες πραγματικής κυκλοφορίας σαν αυτές που συναντάμε καθημερινά στους δρόμους, με ειδικά βενζινοκίνητα αυτοκινητάκια, φωτεινούς σηματοδότες κ.α. στοχεύει να αφομοιώσουν τα παιδιά μέσα από το παιχνίδι τους βασικούς κανόνες κυκλοφοριακής αγωγής και οδικής ασφάλειας.


Το κινητό πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής έχει τεθεί υπό την αιγίδα των Υπουργείων Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων, Μεταφορών & Επικοινωνιών, αλλά έχει και την έμπρακτη και ένθερμη υποστήριξη της Ελληνικής Αστυνομίας.
Αξιωματικοί της Τροχαίας παρέχουν σεμινάρια στα παιδιά για τη σωστή οδική συμπεριφορά ως πεζοί και ως μελλοντικοί οδηγοί.


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης με την ευκαιρία της επίσκεψης του ομίλου « 0-6 » στο 15 Ο Δημοτικό Σχολείο υπογραμμίζει:
« Πιστεύουμε ότι η εκπαίδευση στους κανόνες της κυκλοφοριακής αγωγής από τη νεαρή ηλικία θα συμβάλλει αποφασιστικά στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων, στα οποία η χώρα μας κατέχει δυστυχώς το θλιβερό προνόμιο να κατατάσσεται στις πρώτες θέσεις στην Ευρώπη.
Συγχαίρουμε τον όμιλο « 0-6 » για την πρωτοβουλία του, την οποία υποστηρίζουμε και ενθαρρύνουμε. Με την έναρξη του νέου σχολικού έτους το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής θα επισκεφθεί ακόμη δέκα Δημοτικά σχολεία του Δήμου μας, ώστε όσον το δυνατόν περισσότεροι μαθητές να γνωρίσουν μέσα από το παιχνίδι πως να κυκλοφορούν με ασφάλεια στο δρόμο ως πεζοί, αλλά και ως μελλοντικοί οδηγοί ».

Μετάβαση στο περιεχόμενο