Μία ξεχωριστή ποιητική βραδιά διοργάνωσε ο Ελληνικός Σύνδεσμος «O ΠΑΡΘΕΝΩΝ» με την υποστήριξη του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & EmailΗ Πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Αμαρουσίου και μέλος του Ελληνικού Συνδέσμου «Ο ΠΑΡΘΕΝΩΝ» κ. Ρένα Χαλιώτη, απευθύνει χαιρετισμό εκ μέρους του Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη. Στο πάνελ η Πρόεδρος του συλλόγου κ. Εύα Κολαΐτη, μαζί με ομιλήτριες της βραδιάς.
|download file .jpg 117 Kb|


Πολυπληθές ακροατήριο έδωσε το «παρών» στην ποιητική βραδιά που διοργάνωσε ο Ελληνικός Σύνδεσμος «Ο ΠΑΡΘΕΝΩΝ».
|download file .jpg 116 Kb|


Μία «Φωτεινή διαδρομή στην ελληνική ποίηση» με αφετηρία τους δύο νομπελίστες ποιητές Οδυσσέα Ελύτη και Γιώργο Σεφέρη, χάρισε ο Ελληνικός Σύνδεσμος «O ΠΑΡΘΕΝΩΝ» σε όσους παρευρέθηκαν στην μία όμορφη βραδιά που διοργάνωσε στο Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου. Το Δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη, εκπροσώπησε η Πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου κ. Ρένα Χαλιώτη.

Ως μέλος της Διοίκησης του Δήμου Αμαρουσίου αλλά και μέλος του συλλόγου, στο χαιρετισμό που απηύθυνε εκ μέρους του Δημάρχου κ. Πατούλη, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι η Δημοτική Αρχή αγκαλιάζει τέτοιου είδους πρωτοβουλίες και πάντοτε θα βρίσκεται κοντά σε προσπάθειες που προάγουν τον πολιτισμό στον τόπο μας.

Το ποιητικό ταξίδι ξεκίνησε με αφιέρωμα στη ζωή και στο έργο του νομπελίστα ποιητή μας Οδυσσέα Ελύτη, με την ευκαιρία της επετείου των 100 χρόνων από τη γέννησή του, και ολοκληρώθηκε με το Γιώργο Σεφέρη. Για τους δύο νομπελίστες ποιητές, όπως και για τον Κωστή Παλαμά, μίλησε η Πρόεδρος του συλλόγου κ. Εύα Κολαΐτου.

Στη διάρκεια της ποιητικής διαδρομής παρουσιάστηκε η ζωή και το έργο, με παράλληλη απαγγελία ποιημάτων, των Ανδρέα Κάλβου, Διονύσιου Σολωμού, Κωνσταντίνου Καβάφη, ʼγγελου Σικελιανού και Κωστή Καρυωτάκη. Την παρουσίαση των Ελλήνων ποιητών έκαναν, αντίστοιχα, οι κυρίες Στέλλα Εγγλέζου, Νότα Γεωργασοπούλου, Αλίκη Καλομενοπούλου, Κική Χόνδρου και Ρένα Χαλιώτη.

Το ποιητικό ταξίδι ντύθηκε με μουσικές νότες και τη φωνή της κ. Χαλιώτη που τραγούδησε το «Περιγιάλι» του Γ. Σεφέρη και το «Ένα το χελιδόνι» από το «ʼξιον Εστί» του Οδυσσέα Ελύτη, με τη συνοδεία της κιθάρας του κ. Γιώργου Βόλη από το Δημοτικό Ωδείο Αμαρουσίου.

Στο τέλος της βραδιάς ο σύλλογος προσέφερε αναμνηστικές πλακέτες στις κυρίες μέλη που έκαναν την παρουσίαση των ποιητών.

Το πολυπληθές ακροατήριο ενθουσιάστηκε από την ποιητική εκδήλωση και συνεχάρη τους συντελεστές της βραδιάς. Ακολούθησε φιλικό κέρασμα και ανταλλαγή ευχών για καλό καλοκαίρι.

Μετάβαση στο περιεχόμενο