Μήνυμα Προέδρου ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη για την 28η Οκτωβρίου

Print Friendly, PDF & Email

Γ. Πατούλης: Το παλλαϊκό “OΧΙ” της 28ης Οκτωβρίου 1940 ενσαρκώνει το σθένος και τη δύναμη της Ελληνικής ψυχής

«Η 28η Οκτωβρίου είναι ημέρα μνήμης και τιμής για όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες. Είναι ημέρα υπερηφάνειας για το σθένος και τη δύναμη ψυχής που επέδειξε ο ελληνισμός. Είναι επέτειος απόδοσης της οφειλόμενης τιμής σε όλους όσους όρθωσαν το ανάστημά τους, απέναντι στις δυνάμεις της βίας και του φασισμού».

Αυτό επισημαίνει στο μήνυμά του για την εθνική επέτειο ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης.

Στη συνέχεια τονίζει ότι το αποφασιστικό «όχι» του ελληνικού λαού απέναντι στον πανίσχυρο στρατιωτικά επίδοξο κατακτητή της χώρας µας, αποτυπώνεται στην ακλόνητη πίστη ενός λαού να τιμήσει την ιστορία και τις θυσίες των προγόνων του. Μια ιστορία εκατοντάδων ετών, βαμμένη µε αίµα και αγώνες, για την κατάκτηση της ελευθερίας και της εθνικής ανεξαρτησίας. Αγώνες για διατήρηση της εθνικής συνείδησης και αξιοπρέπειας. Αγώνες για να έχουμε σήμερα το δικαίωμα να ζούμε ελεύθεροι. Αγώνες για να διαθέτουμε τη δύναμη να διαμορφώνουμε εμείς το μέλλον µας».

Ως έθνος είναι ανάγκη να διεκδικήσουμε έναν αναβαθμισμένο ρόλο, σε ένα ασταθές γεωπολιτικό περιβάλλον, που διαρκώς αλλάζει. Θεωρώ ότι η επέτειος της 28 ης Οκτωβρίου είναι ένα σημαντικό ιστορικό γεγονός, και δεν πρέπει να εξαντλείται ο εορτασμός της µόνο σε ωραίες ομιλίες και εντυπωσιακές παρελάσεις. Η διατήρηση της εθνικής μνήμης για μικρούς σε μέγεθος λαούς σαν το δικό µας πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα».

«Έχει ιδιαίτερη αξία ο εορτασμός της επετείου της 28 ης Οκτωβρίου. Γιατί οι λαοί που τιμούν την ιστορία τους, έχει αποδειχθεί ότι κερδίζουν το σεβασμό των υπόλοιπων πρωταγωνιστών στην παγκόσμια γεωπολιτική σκακιέρα» προσθέτει ο Γ. Πατούλης και υπογραμμίζει ότι «η Ελλάδα αποτελεί παράγοντα σταθερότητας, δύναμης ειρήνης και ασφάλειας στην Νοτιοανατολική Ευρώπη. Ωστόσο για να κερδίσουμε το σεβασμό των άλλων και για να µας σεβαστούν, πρέπει να τους πείσουμε ότι πρώτα από όλα σεβόμαστε εμείς οι ίδιοι την ιστορία µας. Και ότι είμαστε αποφασισμένοι να χαράξουμε τις εθνικές πολιτικές που θα µας διασφαλίσουν τον πρωταγωνιστικό αυτό ρόλο στις διεθνείς εξελίξεις  και στο διεθνή περίγυρο».

«Είναι ανάγκη με συνεργασίες και συναινέσεις να προχωρήσουμε μπροστά. Σε αυτή την προσπάθεια για την εθνική αναγέννηση και ανασυγκρότηση του τόπου μας, δεν πρέπει να λείψει κανείς. Δεν περισσεύει κανείς. Και δεν χωρούν μικροπολιτικές και μικροκομματικές λογικές και σκοπιμότητες».

 

Σχετικά αρχείαΜήνυμα Προέδρου ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη για την 28η Οκτωβρίου

Μετάβαση στο περιεχόμενο