Μήνυμα κοινωνικής ευαισθητοποίησης και προσφοράς στον συνάνθρωπο μεταφέρει η φλόγα της αγάπης που άναψε στο Δήμο Αμαρουσίου για τη 10η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών

Print Friendly, PDF & EmailΟ 1ος λαμπαδηδρόμος της 10ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών, Ολυμπιονίκης των Special Olympics, Κωνσταντίνος Τριανταφύλλου παραλαμβάνει τη φλόγα της αγάπης από τον Πατέρα Χρήστο, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αμαρουσίου.


Στιγμιότυπο από τη άφιξη της πομπής στο Δημαρχείο Αμαρουσίου με τη Φιλαρμονική του Δήμου να αποδίδει τιμές.


Εκπροσωπώντας το Δήμαρχο Αμαρουσίου Γ. Πατούλη, ο Αντιδήμαρχος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Διαφάνειας Ν. Αλεπούς με τον 1ο λαμπαδηδρόμο Κ. Τριανταφύλλου, τον Πρόεδρο της Π.Ο.Σ.Ε.Α. Χρ. Πρωτόπαπα και το Γεν. Εντεταλμένο για τη 10η Λαμπαδηδρομία Χρ. Δρούγγου ανάβουν το βωμό για την έναρξη της 10ης λαμπαδηδρομίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών.


Στιγμιότυπο από την επίσημη τελετή έναρξης της 10ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου.


Εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων, εθελοντές και φίλοι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών συγκεντρώθηκαν στο Δημαρχείο Αμαρουσίου για να συμμετέχουν στην τελετή αφής της φλόγας για τη 10η λαμπαδηδρομία.


Μέλη συλλόγων «Μoto Club» που συνοδεύουν τη φλόγα της αγάπης στο ταξίδι της από άκρο σε άκρο στη χώρα μας μεταφέροντας το μήνυμα της κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης προς το συνάνθρωπό μας.


Εκπρόσωποι του Σ.Ε.Α. Ξυλοκάστρου παρέλαβαν τη φλόγα για τον επόμενο σταθμό της το Ξυλόκαστρο.


Το μήνυμα της εθελοντικής αιμοδοσίας, ως ύψιστη πράξη προσφοράς και αλληλεγγύης προς το συνάνθρωπό μας μεταφέρει η φλόγα της 10ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών σε όλη την Ελλάδα που άναψε στην πόλη του Αμαρουσίου, την Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012.


Στην τελετή, το Δήμαρχο Αμαρουσίου κο. Γιώργο Πατούλη που είχε μεταβεί στo ακριτικό Καστελλόριζο για την υπογραφή της πράξης αδελφοποίησης του Δήμου Αμαρουσίου και του Δήμου Μεγίστης – Καστελλόριζου και την ίδρυση παραρτήματος του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής  εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Διαφάνειας κος Νικόλας Αλεπούς.  


Τη φλόγα της αγάπης παρέλαβε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου από τον Πατέρα Χρήστο ο 1ος λαμπαδηδρόμος της 10ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών, Ολυμπιονίκης των Special Olympics, Κωνσταντίνος Τριανταφύλλου. παρουσία του Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (Π.Ο.Σ.Ε.Α.) κου Χρήστου Πρωτόπαπα, του Γενικού Εντεταλμένου για τη 10η Λαμπαδηδρομία κου Χρήστου Δρούγγου, της διευθύντριας της Διεύθυνσης οργάνωσης και συντονισμού του ΕΚΑΒ κας. Ελένης Κάργα, εθελοντών και εκπροσώπων συλλόγων και φορέων.                       


Η πομπή με τη φιλαρμονική του Δήμου Αμαρουσίου να αποδίδει τιμές κατευθύνθηκε στο Δημαρχείο, όπου ο 1ος λαμπαδηδρόμος άναψε με τη δάδα, που είχαν σχεδιάσει οι φοιτητές του Τμήματος Βιομηχανικού Σχεδιασμού του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, το βωμό που είχε στηθεί στον προαύλιο χώρο.


Κηρύσσοντας την επίσημη έναρξη της 10ης  Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών ο Αντιδήμαρχος κος Νικόλας Αλεπούς καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους εκ μέρους του Δημάρχου κου Γιώργου Πατούλη, σημειώνοντας μεταξύ άλλων:
«Η ευαισθησία του κου Δημάρχου σε θέματα εθελοντισμού είναι γνωστή και με την
ιδιότητα του ιατρού, αλλά και με αυτή του Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών. Σας μεταφέρω τους θερμούς χαιρετισμούς και τις ευχές του για κάθε επιτυχία στην προσπάθεια σας, καθώς σήμερα βρίσκεται στο νοτιότερο άκρο της Ελλάδας, στο ακριτικό Καστελόριζο για να υπογράψει σύμφωνο αδελφοποίησης με το δήμο Μεγίστης, αλλά και για να εγκαινιάσει το παράρτημα του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής.
Το μήνυμα της λαμπαδηδρομίας αφορά την αλληλεγγύη και την προσφορά προς τους συνανθρώπους μας. Η σημερινή συνεργασία εκκλησίας, δήμου, εθελοντών και Π.Ο.Σ.Ε.Α. δείχνει ότι οι αξίες που έχουμε σαν λαός είναι τόσο δυνατές, που θα μας βοηθήσουν να ξεπεράσουμε την κρίση.»


Με την ολοκλήρωση της εκδήλωσης τη φλόγα παρέλαβαν εκπρόσωποι του Σ.Ε.Α. Ξυλοκάστρου Κορινθίας, που είναι και οι εμπνευστές του θεσμού, συνοδευόμενοι από μέλη συλλόγων «Μoto Club» για το μεγάλο ταξίδι της από άκρο σε άκρο στη χώρα μας, αλλά και στο Αργυρόκαστρο και στα Τίρανα, με τελικό προορισμό το Καναλάκι του νόμού Πρέβεζας.

Μετάβαση στο περιεχόμενο