Μέτρηση οστικής πυκνότητας στους κατοίκους του ακριτικού νησιού της Καρπάθου από το Δήμο Αμαρουσίου και το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ΟΤΑ

Print Friendly, PDF & Email


 
Το Δημοτικό Πολυϊατρείο Αμαρουσίου και το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ΟΤΑ , στο πλαίσιο της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης της οστεοπόρωσης, θα διενεργήσουν δωρεάν μέτρηση οστικής πυκνότητας στο ακριτικό νησί της Καρπάθου από τις 6 έως και τις 13 Σεπτεμβρίου 2008.

Η δράση αυτή πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Δήμο Καρπάθου, προκειμένου οι κάτοικοι του νησιού να εξετασθούν, αλλά και να ενημερωθούν για την πρόληψη και τη σωστή αντιμετώπιση της οστεοπόρωσης, καθώς στο νησί δεν υπάρχει ανάλογη υποδομή για τη διάγνωσή της.

Η μέτρηση της οστικής πυκνότητας θα γίνει με την ανώδυνη και ασφαλή μέθοδο, το υπερηχογράφημα πτέρνας, από τον Πρόεδρο της Δημοτικής Επιχείρησης Κοινωνικών Υπηρεσιών Αμαρουσίου, Ορθοπαιδικό κ. Αντώνιο Παρτσινέβελο και προσωπικό του Δημοτικού Πολυϊατρείου.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργος Πατούλης ανέφερε ότι η δράση αυτή υπηρετεί την αρχή της κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης στον συνάνθρωπό μας. Θα ακολουθήσουν παρόμοιες δράσεις και σε άλλες ακριτικές περιοχές της χώρας μας, ώστε να δώσουμε την ευκαιρία στους κατοίκους να ενημερωθούν για τη σημασία της πρόληψης στην προαγωγή της υγείας και της ποιότητα ζωής.

Μετάβαση στο περιεχόμενο