Μέγιστης σημαντικότητας η έναρξη προγραμματικής συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Αμαρουσίου και της πόλης Σίουντζο της Κίνας για την τουριστική και επιχειρηματική ανάπτυξη της πόλης

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης κατά τη διάρκεια της συνάντησης με την υψηλόβαθμη αντιπροσωπεία της πόλης Σίουντζο (Xuzhou) της Κίνας, παρουσία μελών της Διοίκησης του Δήμου.Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης υπογράφει με τον επικεφαλής της αντιπροσωπείας της πόλης Σίουντζο (Xuzhou) της Κίνας κ. Li Jian πρώην Αντιδήμαρχο και Αντιπρόεδρο της Μόνιμης Επιτροπής του Λαϊκού Κογκρέσου της Σίουντζο, το μνημόνιο φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των δύο πόλεων.Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης με τα μέλη της υψηλόβαθμης αντιπροσωπείας της πόλης Σίουντζο της Κίνας: Τον Αντιδήμαρχο και Αντιπρόεδρο της Μόνιμης Επιτροπής του Λαϊκού Κογκρέσου της Σίουντζο Li Jian, τον Αναπληρωτή Διευθυντή της Επιτροπής Οικονομικών και Ενημέρωσης Chen Jinlohg, τον Αναπληρωτή Διευθυντή του Γραφείου Εξωτερικών Υποθέσεων Sun Weimin, τον Πρόεδρο της Εταιρείας Ελέγχου Καύσης Wang Wenju, τον Πρόεδρο της Εταιρείας ʼλεσης Τσιμέντου Dong Zhihong και τον Αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή της Φαρμακευτικής Εταιρείας “Nhwa Pharmaceutial Co., Ltd” της πολιτείας Τζιανκσου, Fu Oing.Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης με τα μέλη της υψηλόβαθμης αντιπροσωπείας της πόλης Σίουντζο της Κίνας και τους Αντιδημάρχους Σπ. Σταθούλη, Βασ. Κόκκαλη, Ν. Πέππα, Ν. Αλεπού και το Γενικό Γραμματέα Μ. Χρηστάκη.Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης ανταλλάσει θερμή χειραψία με τον επικεφαλής της αντιπροσωπείας της πόλης Σίουντζο κ. Li Jian.


Μεγάλης σπουδαιότητας μνημόνιο φιλίας και συνεργασίας για την τουριστική και επιχειρηματική ανάπτυξη της πόλης του Αμαρουσίου υπέγραψε ο Δήμαρχος κος Γιώργος Πατούλης με τον επικεφαλής υψηλόβαθμης αντιπροσωπείας της πόλης Σίουντζο (Xuzhou) της Κίνας κ. Li Jian πρώην Αντιδήμαρχο και Αντιπρόεδρο της Μόνιμης Επιτροπής του Λαϊκού Κογκρέσου της Σίουντζο, κατά την επίσκεψη της αντιπροσωπείας στο Δημαρχείο Αμαρουσίου, την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012.
     
Στην Κινεζική αντιπροσωπεία συμμετείχαν υψηλόβαθμα στελέχη από τον πολιτικό και επιχειρηματικό χώρο της πόλης Σίουντζο: Ο Αναπληρωτής Διευθυντής της Επιτροπής Οικονομικών και Ενημέρωσης Chen Jinlohg, ο Αναπληρωτής Διευθυντής του Γραφείου Εξωτερικών Υποθέσεων Sun Weimin, o Πρόεδρος της Εταιρείας Ελέγχου Καύσης Wang Wenju, o Πρόεδρος της Εταιρείας ʼλεσης Τσιμέντου Dong Zhihong και  o Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της Φαρμακευτικής Εταιρείας “Nhwa Pharmaceutial Co., Ltd” της πολιτείας Τζιανκσου, Fu Oing.


Ο κος  Li Jian αναφερόμενος στην μακρά ιστορία και στη σημαντική πολιτιστική κληρονομιά της πόλης Σίουντζο, με το ιδιαίτερα ανεπτυγμένο εμπορικό κέντρο σήμερα, αλλά και στη σημαντική ανάπτυξή της στο βιομηχανικό κλάδο και στην αξιόλογη επιστημονική και εκπαιδευτική δύναμη που έχει αναπτύξει, σημείωσε μεταξύ άλλων: «είμαι πεπεισμένος ότι υπάρχει μεγάλη προοπτική συνεργασίας στο μέλλον με την πόλη του Αμαρουσίου.»
Παράλληλα, μετέφερε τη θερμή πρόσκληση του Δημάρχου της Σίουντζο προς τον Δήμαρχο κο Γιώργο Πατούλη να επισκεφθεί την Κινεζική πόλη.


Ο Δήμαρχος κος Γιώργος Πατούλης υπογράμμισε ότι «στο Μαρούσι το ενδιαφέρον μας στρέφεται σε σημαντικό βαθμό να ανοίξουμε τα «φτερά» της ανάπτυξης και της συνεργασίας με άλλες σημαντικές πόλεις,όπως η Σίουντζο.
Η πόλη μας φιλοξενεί τις Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις, σημείο παγκόσμιας αναφοράς λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 . Επίσης διαθέτει ένα πλούσιο δίκτυο Μουσείων και χώρων πολιτισμού, όπως η Ολυμπιακή Δημοτική Πινακοθήκη, το Σπαθάρειο Μουσείο,το Λαογραφικό Μουσείο, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας κ.α., ενώ αποτελεί συγκοινωνιακό κόμβο,με σπουδαία επιχειρηματική δραστηριότητα και πλούσια αγορά. Η πόλη μας αποτελεί ένα ιδανικό τουριστικό προορισμό με σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης και ενδιαφέροντος.
Η βαθιά ιστορία των λαών μας – σημείωσε- ακόμη και σήμερα δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη της φιλίας και της συνεργασίας και η υπογραφή του μνημονίου σήμερα έχει σκοπό να μας φέρει ακόμη πιο κοντά για να δημιουργήσουμε ακόμη στενότερες σχέσεις.»


Στη συνάντηση και στην υπογραφή του μνημονίου φιλίας και συνεργασίας παραβρέθηκαν επίσης εκ μέρους της Διοίκησης οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Σπύρος Σταθούλης, Νικόλαος Πέππας, Βασίλης Κόκκαλης, Νικόλας Αλεπούς, Αντώνης Παρτσινέβελος και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αμαρουσίου κος Μιχάλης Χρηστάκης.


Επισυνάπτεται το μνημόνιο φιλίας και συνεργασίας, στην Αγγλική και στην Κινεζική.

Μετάβαση στο περιεχόμενο