Λογαριασμός Αλληλεγγύης δημιουργήθηκε από το Δήμο Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & Email

Με στόχο την ενίσχυση των ευπαθών κοινωνικών ομάδων της πόλης, τα έξοδα παράστασης μίας συνεδρίασης προσφέρουν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι υπέρ του Λογαριασμού Αλληλεγγύης, που πρώτος από όλους τους Δήμους δημιούργησε ο Δήμος Αμαρουσίου


Ο Δήμος Αμαρουσίου θέλοντας να στηρίξει στην πράξη με έναν ακόμη τρόπο τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες της πόλης, δημιούργησε το Λογαριασμό Αλληλεγγύης, στον οποίο μετά από εισήγηση του Δημάρχου Αμαρουσίου κ. Γιώργου Πατούλη, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε τα έξοδα παράστασης των Δημοτικών Συμβούλων στη συνεδρίαση της 6/3/2012 να κατατεθούν στο λογαριασμό αυτό.
Επίσης ο κ. Πατούλης πρότεινε και έγινε αποδεκτό από το Σώμα τη σύσταση διαπαραταξιακής επιτροπής διαχείρισης του Λογαριασμού Αλληλεγγύης.


Ήταν μία συμβολική πράξη ανθρωπιάς και ευαισθησίας προς τους συμπολίτες μας που δοκιμάζονται από την πρωτοφανή οικονομική κρίση. 


Στην τοποθέτηση του ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Πατούλης σημείωσε ότι ‘ο Δήμος Αμαρουσίου συναισθανόμενος τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητα τους χιλιάδες συμπολίτες στέλνει το μήνυμα πως μπορούμε όλοι μαζί και ο καθένας ξεχωριστά ανάλογα με τις δυνάμεις του να στηρίξουμε και να συνδράμουμε όσους έχουν ανάγκη.’ Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ελήφθη κατά πλειοψηφία. Υπέρ της απόφασης ψήφισαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας, οι δημοτικές παρατάξεις ‘Κόντρα στο Καιρό’ και ‘Εκτός των Τειχών’ και η Δημοτική Σύμβουλος Αικατερίνη Ψάλτη από την παράταξη ‘Για ένα Νέο Μαρούσι.’


Η παράταξη ‘ Μαρούσι Επιστροφή στο Μέλλον’ ψήφισε παρών, ενώ την απόφαση καταψήφισε η παράταξη ‘Λαϊκή Συσπείρωση’.

Μετάβαση στο περιεχόμενο