Λιπιδαιμικός έλεγχος και έλεγχος πνευμονικής λειτουργίας σε πολίτες από το Δημοτικό Πολυϊατρείο Αμαρουσίου,με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος

Print Friendly, PDF & Email


Στιγμιότυπο από τον έλεγχο λειτουργίας των πνευμόνων από τους ιατρούς Πνευμονολόγους κ.κ. Β. Τσούτσο και Κ. Πουλόπουλο, που πραγματοποίησε το Δημοτικό Πολυϊατρείο Αμαρουσίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος.
|download file .jpg 70 KB|


Ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Αλληλεγγύης και Πρόληψης κ. Ιωάννης Πουλόπουλος επιβλέπει τη διαδικασία λιπιδαιμικού ελέγχου από τη βοηθό μικροβιολόγο του Δημοτικού Πολυϊατρείου Αμαρουσίου.
|download file .jpg 75 KB|


Για δεύτερη χρονιά το Δημοτικό Πολυϊατρείο Αμαρουσίου πραγματοποίησε σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην πλατεία Ηλεκτρικού Σταθμού, δωρεάν έλεγχο λειτουργικών δοκιμασιών πνευμόνων (σπιρομέτρηση – οξυμετρία),με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος.


Σε εκατό τριάντα εννέα (139) πολίτες πραγματοποιήθηκε έλεγχος πνευμονικής λειτουργίας, παρουσία του Πνευμονολόγου Φυματιολόγου κ. Βασίλειου Τσούτσου και του Πνευμονολόγου Κων/νου Πουλόπουλου.


Παράλληλα στο ίδιο χώρο παρουσία του Καρδιολόγου Θωμά Ριζόπουλου έγινε  μέτρηση σακχάρου, χοληστερίνης και τριγλυκεριδίων σε πεντακοσίους είκοσι οκτώ (528) πολίτες.


Στις περιπτώσεις που οι τιμές ήταν υψηλότερες των φυσιολογικών ορίων οι γιατροί σύστησαν επανέλεγχο.


Διανεμήθηκε επίσης έντυπο ενημερωτικό υλικό για τις συνέπειες του καπνίσματος από τις εργαζόμενες στο Δημοτικό Πολυϊατρείο Αμαρουσίου.


Την εποπτεία του προγράμματος είχε ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Αλληλεγγύης και Πρόνοιας Δήμου Αμαρουσίου κ. Ιωάννης Πουλόπουλος.


Μετάβαση στο περιεχόμενο