Λιμνάζοντα πολεοδομικά ζητήματα στο Μαρούσι και αναδασώσεις στο Πεντελικό, στο επίκεντρο της συνάντησης του Δημάρχου Αμαρουσίου και Προέδρου του Σ.Π.Α.Π Γ. Πατούλη, με τον Αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα Αθηνών Κ. Μανιάτη

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Γιώργος Πατούλης, στα γραφεία της Περιφέρειας Αττικής, με Αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα Αττικής Κώστα Μανιάτη, τον Αντιδήμαρχο Πολεοδομίας Τεχνικών Έργων Νικόλαο Πέππα, Διευθύντρια Πολεοδομικής Υπηρεσίας Πηνελόπη Καβάγια, τη συνεργάτιδα για το Πρόγραμμα ?Συνθήκες ασφάλειας περιμετρικά των σχολικών συγκροτημάτων? Φωτεινή Ξυράφη, και την Υπεύθυνη Ομβρίων Υδάτων του Δήμου Αμαρουσίου Ελίνα Μπαϊρακτάρη.
|download file .jpg 86KB|


Τον προγραμματισμό των επόμενων αναδασώσεων του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και την Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π) όπως και πολεοδομικά ζητήματα στο Δήμο Αμαρουσίου που βρίσκονται σε εκκρεμότητα, εξέτασε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Συνδέσμου Γιώργος Πατούλης, με τον Αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα Αθηνών Κώστα Μανιάτη, σε συνεργασία τους στα γραφεία της Περιφέρειας Αττικής.


Στη διάρκεια της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή από μέρους του Δήμου Αμαρουσίου, επίσης, του Αντιδημάρχου Πολεοδομίας και Τεχνικών Έργων Νικόλαου Πέππα, αρμόδιων υπαλλήλων και συνεργατών του Δήμου, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου ζήτησε την επίσπευση των διαδικασιών από πλευράς Περιφέρειας όσον αφορά στις τροποποιήσεις του ρυμοτομικού σχεδίου στη γειτονιά του Αγίου Θωμά που βρίσκονται σε εκκρεμότητα.


Προς συζήτηση ετέθησαν, επίσης, οι παρεμβάσεις που προωθεί ο Δήμος σε δέκα σχολικά συγκροτήματα του Αμαρουσίου όπου πιλοτικά πρόκειται να εφαρμοστεί το πρόγραμμα ‘Συνθήκες ασφάλειας περιμετρικά των σχολικών συγκροτημάτων’, ένα έργο πρότυπο που έχει προωθήσει με ενέργειές της η Δημοτική Αρχή Αμαρουσίου και έχει προτείνει στην Περιφέρεια Αττικής.


Στο σημείο όπου έγινε αναφορά στη διαδικασία απορρόφησης των κονδυλίων, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου ζήτησε από την Περιφέρεια να διευκολύνει τη διαδικασία των εγκρίσεων όσον αφορά στα έργα των ομβρίων υδάτων, διαδικασία που μπλοκάρει γραφειοκρατικό κενό στην εφαρμογή του ‘Καλλικράτη’.


Εξετάστηκε, επίσης, το ζήτημα της χρηματοδότησης της κατασκευής του βρεφονηπιακού σταθμού στο Ψαλίδι, καθώς, όπως ενημερώθηκε η Περιφέρεια, οι μελέτες βρίσκονται ήδη σε στάδιο ωρίμανσης.


Όσον αφορά στις αναδασώσεις του Συνδέσμου στο Πεντελικό, ο Γιώργος Πατούλης, ενημέρωσε τον Αντιπεριφερειάρχη για τα αποτελέσματα των εαρινών αναδασώσεων, έθεσε υπόψη του κ. Μανιάτη, το πλάνο για τις αναδασώσεις του 2011 – 2012, και εξετάστηκαν από κοινού τα επόμενα βήματα προκειμένου να δρομολογηθούν οι διαδικασίες για την οργάνωση των επόμενων δεντροφυτεύσεων στο Πεντελικό.Μετάβαση στο περιεχόμενο