Λαϊκούς ρυθμούς και μουσική απόλαυσαν οι θεατές στη υπέροχη συναυλία που έδωσε το Τμήμα Λαϊκών Οργάνων του Δημοτικού Ωδείου Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης απευθύνει χαιρετισμό στους συμμετέχοντες στη λαϊκή βραδιά.Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης με τον Αντιδήμαρχο Ν. Πέππα τους Δημοτικούς Συμβούλους Δ. Καρλαύτη Ρ. Χαλιώτη,τη διευθύντρια του Δημοτικού Ωδείου Φ. Κοσκόρου-Παλαμίδη και πλήθος πολιτών συμμετέχουν στη λαϊκή βραδιά.Μαθητής από την τάξη του παραδοσιακού βιολιού ερμηνεύει γνωστά και αγαπημένα τραγούδια.Η Ορχήστρα από το Τμήμα Λαϊκών Οργάνων του Δημοτικού Ωδείου Αμαρουσίου.

Στιγμιότυπα από το χορευτικό μέρος της εκδήλωσης, με τη συμμετοχή των χορευτικών ομάδων του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού.


Μία υπέροχη λαϊκή βραδιά πέρασαν όσοι παραβρέθηκαν στη συναυλία που έδωσε το Τμήμα Λαϊκών Οργάνων του Δημοτικού Ωδείου Αμαρουσίου, παρόντος του Δημάρχου Αμαρουσίου κου Γιώργου Πατούλη στην αίθουσα εκδηλώσεων του Κέντρου Ελληνικής Κεραμικής στο Μαρούσι.


Καλωσορίζοντας τους παριστάμενους ο κος Πατούλης συνεχάρη τη Διοίκηση και το εκπαιδευτικό προσωπικό για το εξαιρετικό έργο που παράγεται στις τάξεις του Δημοτικού Ωδείου, γεγονός που καταδεικνύεται αφενός μεν από το μεγάλο αριθμό συμμετοχών, και αφετέρου από την υψηλή ποιότητα που χαρακτηρίζει τις συναυλίες τους, με χαρακτηριστική τη σημαντική διάκριση που απέσπασαν οι Κιθαριστές στο Διεθνές Φεστιβάλ της Γαλλίας.
«Δεν είναι αυτονόητη η λειτουργία Ωδείου στους Δήμους. Στο Δήμο Αμαρουσίου, που είναι ένας από τους ελάχιστους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης με Δημοτικό Ωδείο, ενισχύουμε και υποστηρίζουμε τη λειτουργία του με κάθε τρόπο, διατηρώντας υψηλό το επίπεδο των μουσικών σπουδών. Σήμερα στις τάξεις του φοιτούν περισσότερα από 1200 παιδιά από 300 που φοιτούσαν πριν από λίγα χρόνια και πρόθεσή μας είναι να το διατηρήσουμε και να το ενισχύσουμε ακόμη περαιτέρω.»


Τη αυλαία της συναυλίας άνοιξαν δύο μαθητές από την τάξη του παραδοσιακού βιολιού του Βασίλη Κλουβάτου, που με τη συνοδεία λαούτου από τον Απόστολο Καρποντίνη ερμήνευσαν μεταξύ άλλων τα τραγούδια: «Τζιβαέρι», «Μες του Αιγαίου τα νησιά» και το «Ικαριώτικο».


Ακολούθησε η ορχήστρα από το Τμήμα Λαϊκών Οργάνων των καθηγητών Μιχάλη Σωτηράκη και Σταύρου Σακάτου και τη συμμετοχή του τμήματος τραγουδιού της Αγγελικής Κουνάκη και του Περικλή Μπισκίνη με ερμηνείες των τραγουδιών: «Το Ζεμπέκικο της Ευδοκίας», «Τα Σμυρνέικα Τραγούδια», «Φραγκοσυριανή», «Ξημερώνει και Βραδιάζει», «Ζήλεια μου» κ.α. Τραγούδησαν οι: ʼννα Μπιλιλή, Μαρισία Πετροπούλου, Αγγελική Αποστολοπούλου, ʼγης Αλεξίου, Ηλίας Σαλαβάτης, Μάριος Καπετάνιος.


Τη συναυλία πλαισίωσαν οι χορευτικές ομάδες του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου, υπό τη διδασκαλία του κου Γιώργου Φραγκάκη. Την μουσική επιμέλεια και οργάνωση είχαν η διευθύντρια του Δημοτικού Ωδείου κα Φωτεινή Κοσκόρου- Παλαμίδη και η κα Ελένη Χοζού.


Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κος Νικόλαος Πέππας, και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Δημήτρης Καρλαύτης και Ρένα Χαλιώτη.

Μετάβαση στο περιεχόμενο