Κύκλος ενημερωτικών συναντήσεων του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ.Πατούλη και μελών του ΔΣ με αιρετούς σε όλη τη χώρα για την προωθούμενη διοικητική μεταρρύθμιση

Print Friendly, PDF & Email

Γ.Πατούλης: «Η Αυτοδιοίκηση βρίσκεται στο στόχαστρο της κυβέρνησης, για αυτό απαιτείται ενότητα, σύμπνοια και επαγρύπνηση από όλους»

 

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης μαζί με επικεφαλής των παρατάξεων και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης, ξεκινάνε κύκλο ενημερωτικών συναντήσεων με αυτοδιοικητικούς φορείς σε όλη την Ελλάδα, την ερχόμενη Κυριακή 12 Μαρτίου, με αντικείμενο τις θέσεις της Αυτοδιοίκησης Α’ βαθμού απέναντι στις προωθούμενες κυβερνητικές αλλαγές στον Καλλικράτη.

Στόχος των συναντήσεων είναι να υπάρξει διάλογος με όλους τους αιρετούς Α’ Βαθμού  και να προσδιοριστεί το πλαίσιο των αντιδράσεων που θα πρέπει να διαμορφωθεί απέναντι στις κυβερνητικές επιλογές που περιορίζουν σημαντικά τη δυνατότητα των τοπικών κοινωνιών να αποφασίζουν για τον τόπο τους.

Ειδικότερα το πρόγραμμα των περιοδειών έχει ως εξής:

12 Μαρτίου 2017

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης

Δημοτικός Χώρος:      Συνέντευξη τύπου: 16.30                Γενική Συνέλευση: 18.30

 

13 Μαρτίου 2017

ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Περιφέρεια Ηπείρου

 

14 Μαρτίου 2017

ΠΑΤΡΑ

Περιφέρειες: Δυτικής Ελλάδας – Ιονίων Νήσων

Ξενοδοχείο Αστέρας:      Συνέντευξη τύπου:12.00             Γενική Συνέλευση: 13.00
 

15 Μαρτίου 2017

ΤΡΙΠΟΛΗ

Περιφέρεια Πελοποννήσου

Ξενοδοχείο

Αποστολοπούλειο:      Συνέντευξη τύπου:10.30  Γενική Συνέλευση: 11.00
 

17 Μαρτίου 2017

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περιφέρειες: Κεντρικής – Δυτικής Μακεδονίας

Ξενοδοχείο Grand Hotel: Συνέντευξη τύπου:12.00  Γενική Συνέλευση: 13.00

 

20 Μαρτίου 2017

ΚΑΜΜΕΝΑ ΒΟΥΡΛΑ

Περιφέρειες: Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας
 

22 Μαρτίου 2017

ΑΘΗΝΑ

Περιφέρειες: Αττικής – Βορείου Νοτίου Αιγαίου – Κρήτης

Ξενοδοχείο Τιτάνια

 

Σε μήνυμα του ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ τονίζει τα εξής:

«Η τακτική της κυβέρνησης να νομοθετεί για εμάς χωρίς εμάς πρέπει να σταματήσει. Η Αυτοδιοίκηση βρίσκεται στο στόχαστρο της κυβέρνησης, για αυτό απαιτείται ενότητα, σύμπνοια και επαγρύπνηση από όλους. Ήρθε η ώρα για την υιοθέτηση ενός νέου μοντέλου οργάνωσης και λειτουργίας, που θα οδηγεί στη δημιουργία ενός σύγχρονου, επιτελικού κράτους, με αποκέντρωση αρμοδιοτήτων και οικονομικών πόρων, από την Κεντρική Κυβέρνηση προς την Αυτοδιοίκηση και τους Δήμους. Δεν θα επιτρέψουμε να γίνει η Αυτοδιοίκηση κομματικό λάφυρο κανενός. Η ΚΕΔΕ επιμένει στις κόκκινες γραμμές που έχει θέσει προς όφελος των πολιτών και των τοπικών κοινωνιών».

Μετάβαση στο περιεχόμενο