Κυριακή 14 Δεκεμβρίου: Εκδήλωση προσφοράς και αλληλεγγύης στο Δημαρχείο Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & Email
Μετουσιώνουμε μαζί σε πράξη το Πνεύμα των Άγιων Ημερών των Χριστουγέννων και συγκεντρώνουμε τρόφιμα μακράς διαρκείας, δωράκια και παιχνίδια για τα παιδιά, από 11:00 έως 18:00   
Για να χαρούν όλοι στο Μαρούσι τις γιορτές των Χριστουγέννων και να στρώσουν το Χριστουγεννιάτικο Τραπέζι
 

Ο Δήμος Αμαρουσίου με την ευκαιρία των Άγιων Ημερών των Χριστουγέννων διοργανώνει εκδήλωση προσφοράς και αλληλεγγύης, ώστε κάθε συμπολίτης στο Μαρούσι να γιορτάσει τα Χριστούγεννα και να μην λείψει από κανένα σπιτικό το Χριστουγεννιάτικο Τραπέζι.  
 
 Στο Δημαρχείο Αμαρουσίου από τις 11:00 το πρωί έως τις  18:00 το απόγευμα, συγκεντρώνουμε τρόφιμα μακράς διαρκείας (γάλα, αλεύρι, λάδι, δημητριακά όσπρια κονσέρβες, παιχνίδια  και δωράκια για τα παιδιά, λευκά είδη για το χειμώνα.
Με πρωτοβουλία του Δημάρχου κου Γιώργου Πατούλη, εδώ και 8 χρόνια ο Δήμος Αμαρουσίου στέκεται αρωγός στους συνανθρώπους μας  που μας χρειάζονται, καλύπτοντας τις καθημερινές τους ανάγκες μέσα από το πρότυπο δίκτυο  κοινωνικών δομών και υπηρεσιών.

Στην καθημερινή αυτή προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής, που έχει σκοπό «κανείς στο Μαρούσι να μην νοιώθει μόνος και αβοήθητος και σε κανέναν να μην λείπει το φαγητό  και το φάρμακο», σημαντική είναι η συμβολή των επιχειρήσεων, των συλλόγων και των μεμονωμένων  συμπολιτών, που έμπρακτα ανταποκρίνονται σε κάθε κάλεσμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης.

 Στο ισχυρό δίκτυο κοινωνικών δομών και υπηρεσιών που υποστηρίζει τους ευπαθείς συμπολίτες μας, περιλαμβάνονται:

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο, το οποίο σε μηνιαία βάση διανέμει σε περισσότερες από 300 οικογένειες τρόφιμα μακράς διαρκείας, αλλά και το Γεύμα Αγάπης που καλύπτει τις καθημερινές ανάγκες σε σίτιση περίπου 100 συμπολιτών μας.
Επίσης στην Ιματιοθήκη που λειτουργεί στη Γωνία Προσφοράς και Αλληλεγγύης οι ευπαθείς  κοινωνικά ομάδες μπορούν να προμηθεύονται είδη ένδυσης, υπόδησης, λευκά είδη, είδη βρεφανάπτυξης, ενώ για τα παιδιά υπάρχει ποικιλία παιχνιδιών και σχολικών ειδών.

Παράλληλα με το Κοινωνικό Φαρμακείο που καλύπτει τις ανάγκες σε φάρμακα των ανασφάλιστων συμπολιτών μας,  λειτουργεί και το Ταμείο Αλληλοβοήθειας Ευπαθών Κοινωνικά Ομάδων (με λογαριασμό στην Τράπεζα Πειραιώς: 6041030021509 (IBAN: GR 9001710410006041030021509) για την οικονομική ενίσχυση των ευάλωτων  οικονομικά κοινωνικά ομάδων ( πολυτέκνων, μονογονεϊκών οικογενειών, ατόμων με σοβαρά προβλήματα υγείας).Επίσης οι νέες υπηρεσίες Τράπεζα Χρόνου και Δημοτικοί Λαχανόκηποι είναι στη διάθεση των πολιτών.              

Μετουσιώνοντας σε πράξη το Πνεύμα των Άγιων Ημερών, σας περιμένουμε όλους να δώσουμε από το περίσσευμα της ευαισθησίας και της ανθρωπιάς μας την ευκαιρία να χαρούν όλοι στο Μαρούσι τις γιορτές των Χριστουγέννων και να στρώσουν το Χριστουγεννιάτικο Τραπέζι.                

Μετάβαση στο περιεχόμενο