Κοντά στους σεισμοπαθείς της Κεφαλονιάς η Ιατρική Ομάδα Άμεσης Δράσης του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών

Print Friendly, PDF & Email

Ο Γενικός Γιατρός Παναγιώτης Μπουρλίδης, η Παιδοχειρουργός Φιλιππία Νικολάου και ο Ιατρός Ανδρέας Ευσταθίου από την Ομάδα Δράσης του ΙΣΑ για την αποστολή της Κεφαλονιάς


 


 


ʼμεσα ανταποκρινόμενος στο αίτημα του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (Ε.Κ.ΕΠ.Υ),  ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών διαθέτει γιατρούς της Ιατρικής Ομάδας ʼμεσης Δράσης του ΙΣΑ για να ενισχύσει το έργο των Γενικών Νοσοκομείων Κεφαλληνίας, σε Αργοστόλι και Ληξούρι, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από τους σεισμούς που έπληξαν το νησί.


3 εξειδικευμένοι γιατροί της Ιατρικής Ομάδας ʼμεσης Δράσης μεταβαίνουν σήμερα σε συνεργασία με το Ε.Κ.ΕΠ.Υ. για την Κεφαλονιά σε επείγουσα αποστολή ενίσχυσης του νησιού.Πρόκειται για το Γενικό Γιατρό Παναγιώτη Μπουρλίδη, τη Παιδοχειρουργό Φιλιππία Νικολάου και τον Ιατρό Ανδρέα Ευσταθίου.


Με αφορμή την αποστολή της Ιατρικής Ομάδας ʼμεσης Δράσης στην Κεφαλονιά, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος του Ι.Σ.Α. κος Γιώργος Πατούλης υπογράμμισε:
«O I.Σ.Α. βρίσκεται στο πλευρό των σεισμόπληκτων πολιτών της Κεφαλονιάς. Σήμερα στέλνουμε την πρώτη ομάδα γιατρών της Ομάδας ʼμεσης Δράσης και είμαστε έτοιμοι, εφόσον μας ζητηθεί, να ενισχύσουμε και με επιπλέον ιατρικό προσωπικό την  Ομάδα αυτή. Παράλληλα, σε συνεργασία με το Δήμαρχο κ. Αλέξανδρο Παρίση και τις αρμόδιες κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου, είμαστε έτοιμοι να προμηθεύσουμε φάρμακα του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής του Ι.Σ.Α. και της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, για να καλυφθούν το επόμενο διάστημα οι ανάγκες για τους χρονίως πάσχοντες, τους ανασφάλιστους και τους άπορους πολίτες του νησιού.»


 


 

Μετάβαση στο περιεχόμενο