Κοντά στους μικρούς μαθητές του 18ου Δημοτικού βρέθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ. Γιώργος Πατούλης στο πλαίσιο του Προγράμματος «Ενημέρωση, Αγωγή και Πρόληψη της Υγείας των μαθητών»

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ. Γ. Πατούλης με τους εθελοντές γιατρούς. Δεξιά του η Γ. Μοστρού, παιδίατρος, ο Α. Παρτσινέβελος, ορθοπεδικός και η Κ. Δούμα, οδοντίατρος και αριστερά του η Κ. Καρακοντίνου, παιδίατρος και ο Διευθυντής του σχολείου Π. Σαγρής.Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης κατά τη διάρκεια της εξέτασης στο 18ο Δημοτικό Αμαρουσίου.


Συνεχίζεται το Πρόγραμμα Προληπτικής Ιατρικής σε Δημοτικά και Γυμνάσια του Δήμου Αμαρουσίου σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας στο πλαίσιο του προγράμματος «Ενημέρωση, Αγωγή και Πρόληψη της Υγείας των μαθητών» που υλοποιείται μετά την υπογραφή του συμφώνου συνεργασίας του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ με το Υπουργείο Παιδείας. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει παιδιατρικό, ορθοπεδικό και οδοντιατρικό προληπτικό έλεγχο, με εθελοντές ιατρούς προκειμένου τα παιδιά υψηλού κινδύνου να παραπεμφθούν στον θεράποντα ιατρό τους.


Το 18ο Δημοτικό σχολείο, όπου διεξαγόταν το πρόγραμμα, επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ. Γιώργος Πατούλης, ο οποίος επεσήμανε: «Είμαι ιδιαίτερα ευχαριστημένος για την μεγάλη ανταπόκριση και ευαισθητοποίηση των γονιών στο πρόγραμμα και άρα σε θέματα πρόληψης. Θα ήθελα από τα βάθη της καρδιάς μου να ευχαριστήσω τους εθελοντές ιατρούς για τον καθοριστικό τους ρόλο στη διεξαγωγή του προγράμματος. Στόχος μας είναι η διασφάλιση της υγείας των παιδιών μας μέσα από προγράμματα πρόληψης και προαγωγής της υγείας που συνδυάζουν τον εθελοντικό χαρακτήρα με τη γνώση, την εμπειρία και τις υποστηρικτικές δομές ενός πιστοποιημένου εθνικού Δικτύου».


Για κάθε μαθητή που εξετάζεται, θα δημιουργείται μια ΚΑΡΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΘΗΤΗ, με τη μορφή πιστωτικής κάρτας στην οποία θα αναγράφονται ονοματεπώνυμο και ΑΜΚΑ μαθητή (εφόσον υπάρχει, αλλιώς ημ/νία γέννησης) ώστε να υπάρχει ένας ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ που να αντιστοιχίζεται με το πληροφορικό σύστημα. Η ΚΑΡΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΘΗΤΗ θα αρχειοθετείται και σε ηλεκτρονική μορφή, ώστε να παραπέμπει σε ένα απλό πληροφοριακό σύστημα με τα παραπάνω στοιχεία και στο οποίο ο μαθητής θα αναγνωρίζεται με βάση τον ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΡΙΘΜΟ που θα έχει στην ΚΑΡΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΘΗΤΗ.


Τα σχολεία στα οποία πιλοτικά υλοποιείται το πρόγραμμα είναι τα  3ο, 11ο και 18ο Δημοτικό Σχολείο, και 3ο και 5ο Γυμνάσιο Αμαρουσίου. Μέχρι στιγμής έχουν εξεταστεί 150 παιδιά. Οι παιδιατρικοί προληπτικοί έλεγχοι συνεχίζονται με επόμενη ημερομηνία διεξαγωγής τη Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου σε μαθητές του 3ου Γυμνασίου Αμαρουσίου.

Μετάβαση στο περιεχόμενο